Odrobine w ogrodzie - Beata T
Jolu ja też nie myślałam że mi zakwitną a tu proszę ten bordowy ma sporo niedużych kwiatków :P jak go ładnie poprosisz to i zakwitnie
Izo Już drugie kwitnienie będziesz miała ale z Ciebie szczęściara a u mnie jeszcze pierwsze trwa .....no to aby jesień była ciepła to ja będę wtedy pokazywać dopiero
Jeden mi się powojnik zawieruszył ups oto on i nemezja i werbena zeszło roczna świetnie wygląda a jednak można ją przetrzymać hmmm i niech ktoś powie że jednoroczna hihi

Izo Już drugie kwitnienie będziesz miała ale z Ciebie szczęściara a u mnie jeszcze pierwsze trwa .....no to aby jesień była ciepła to ja będę wtedy pokazywać dopiero
Jeden mi się powojnik zawieruszył ups oto on i nemezja i werbena zeszło roczna świetnie wygląda a jednak można ją przetrzymać hmmm i niech ktoś powie że jednoroczna hihi

- pestka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Beatko
po przerwie byłam z wnusią nad Morzem
troszkę wypocząć już jestem oglądam twoje piękne roślinki
są cudowne twoje gożdziki ipowojniki ja nie mam powojników
ale mam dalie pomponowe i nie tylko dobrze że jutro się schłodzi
będzie czym oddychać
pozdrawiam miłego dzionka życzę

po przerwie byłam z wnusią nad Morzem
troszkę wypocząć już jestem oglądam twoje piękne roślinki
są cudowne twoje gożdziki ipowojniki ja nie mam powojników
ale mam dalie pomponowe i nie tylko dobrze że jutro się schłodzi
będzie czym oddychać
pozdrawiam miłego dzionka życzę
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- Wisienka
- Przyjaciel Forum

- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kolorowo i pachnąco u Ciebie Beatko. 
Fajnie, że zakwitnie Ci jukka. Moja jakoś nie kwapi się do tego,
ale widocznie nie ma optymalnych warunków (na razie).
Jeśli chodzi o chwasty, to ja najbardziej narzekam na przytulię
i jaskry - potrafią one też omotać, zadusić rośliny i są trudne do wytępienia.
Pamiętam!
W zeszłym roku miałaś śliczny nemezjowy klomb.
Nawet pokazywałam go w moim wątku.
Fajnie, że zakwitnie Ci jukka. Moja jakoś nie kwapi się do tego,
ale widocznie nie ma optymalnych warunków (na razie).
Jeśli chodzi o chwasty, to ja najbardziej narzekam na przytulię
i jaskry - potrafią one też omotać, zadusić rośliny i są trudne do wytępienia.
Pamiętam!
Nawet pokazywałam go w moim wątku.
Pozdrawiam serdecznie
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziki wilec?
Chyba nie masz na mysli powoju, Beatko! To straszny chwascior, ktorego trzeba tepic bez litosci, bo i tak odrodzi sie, jak Hydra.
Nie wiem, czy kiedys pisalas nazwy swoich roz? jeśli nie, to czas napisac ;) A jeśli pisalas, to prosze, zrob to jeszcze raz, bo musialam przegapic. Kwitna zabojczo!
Bardzo mi sie tez podoba niebieski powojnik, bratkowe rabatki, rozowa werbena .... Ech, wszystko mi sie podoba!
Nie wiem, czy kiedys pisalas nazwy swoich roz? jeśli nie, to czas napisac ;) A jeśli pisalas, to prosze, zrob to jeszcze raz, bo musialam przegapic. Kwitna zabojczo!
Bardzo mi sie tez podoba niebieski powojnik, bratkowe rabatki, rozowa werbena .... Ech, wszystko mi sie podoba!
AGNESS Ten powojnik "purpurea plena elegans" na sporo kwiatków jak na jednego pędna i jeszcze kwitnie - tylko ciut malutkie ale jak sie rozrośnie to będzie kolorowo mam taką nadzieje
.....a nemezja jeszcze w powijakach
pestka wypoczynek to podstawa - tylko ta pogoda zmienną jest
zostawiłam sobie kawałek ogrodzenia więc powstała rabatka różano -powojnikowa a jak to będzie czas pokarze może im się spodoba i będą rosły
Wisienko u mnie piasek niczym nie sypałam a w liście poszła nieźle a w tym roku proszę obdarzyła mnie kwiatem po 3 latach czekania no a moja szczepka dała kwiat po 2 :P
chatte ach ta głowa tak jest to powój tylko gigant kwiat większy od wilca ale mi nie przeszkadza bo rośnie za garażem oplata ogrodzenie sąsiadujące z sąsiadami tylko na jesień będzie szarpanko .....ja to nawet bym chciała żeby był wiecznie zielony i tak się rozrastał
Izo no niestety nie znam moich różyczek nawet te co kupiłam ostatnio nie miały nazw wielokwiatowe i tyle
Ta co tak obficie kwitnie to "Heidetraum" tylko mam identyczne krzaczki różniące się barwą odcienia jasna już przekwita a ciemniejsza różowa jest teraz w pełni kwitnienia
Aparacik wrócił z wycieczki to nim ja wyjadę to jeszcze coś popstrykam
pestka wypoczynek to podstawa - tylko ta pogoda zmienną jest
Wisienko u mnie piasek niczym nie sypałam a w liście poszła nieźle a w tym roku proszę obdarzyła mnie kwiatem po 3 latach czekania no a moja szczepka dała kwiat po 2 :P
chatte ach ta głowa tak jest to powój tylko gigant kwiat większy od wilca ale mi nie przeszkadza bo rośnie za garażem oplata ogrodzenie sąsiadujące z sąsiadami tylko na jesień będzie szarpanko .....ja to nawet bym chciała żeby był wiecznie zielony i tak się rozrastał
Aparacik wrócił z wycieczki to nim ja wyjadę to jeszcze coś popstrykam
- pestka

,Witaj Beatko
jak twoje zdrówko czy już po wszystkim czy już jesteś na form i w domku
pozdrawiam cię

jak twoje zdrówko czy już po wszystkim czy już jesteś na form i w domku
pozdrawiam cię
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
Wisienko ....Pestko skomplikowało się niesamowicie - uciekłam spod noża - boli a niby dobrze ....mam różne opinie specjalistów ....w głowie mętlik a na niej już tylko garść włosów na razie jeszcze nie siwych uf
W ogrodzie wszystko pięknie kwitnie i za każdym razem na pocieszenie kupowałam sobie małe co nieco (uporządkuje zdjęcia to wstawię)
W ogrodzie wszystko pięknie kwitnie i za każdym razem na pocieszenie kupowałam sobie małe co nieco (uporządkuje zdjęcia to wstawię)
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- empuza

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Re: Odrobine w ogrodzie - Beata T
Beatko dawno nic nie pisałaś
Mam nadzieję, że wszystko w porządku ze zdrówkiem i tylko nie masz dla nas czasu.
Odezwij się słonko, proszę.
Mam nadzieję, że wszystko w porządku ze zdrówkiem i tylko nie masz dla nas czasu.
Odezwij się słonko, proszę.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To i ja Beaciu życzę Tobie Wszystkiego dobrego, dużo zdrówka 
- pestka

Witaj Beatko co u ciebie jak zdrówko
odezwij się chyba że nie możesz
pozdrawiam

pozdrawiam