Kawałeczek słońca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kawałeczek słońca na ziemi

Post »

Zuziu piwonie cudne ;:215 ,ale reszta też piękna.Ja łubin mam z nasion więc w tym roku nie będą kwitły,ale mam nadzieję,że na przyszły tak będzie no i malwy też myślę,że zakwitną za rok.Róża śliczna pełna,zakochałam się w tych kwiatach :)
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zuza, proszę Cię... nie bij mnie Obrazek....za to co zaraz napiszę. Piwonie cudne bez dwóch zdań, tyle że.... Sarah nie jest chyba zgodna ;:224 Wydaje mi się, że Sarah jest bardziej jasnoróżowa, pudrowa. Twoja bardziej pasuje do odmiany Aleksander Fleming... Tak czy siak - obie cudne ;:167
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U Ciebie pada?? u mnie niestety nie ;:145
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Zuza, zachwyciłam się piwonią Shirley Temple. U mnie piwonie nie mają szans niestety.

Zazdroszczę deszczu, moja piękna trawka wygląda już jak ściernisko a powojniki przekwitają w mgnieniu oka, to samo rododendrony.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Lady-r pisze:Co do powojnika to na pewno nie Jan Pawel II mam go i jeszcze nie kwitnie jest późniejszy i chyba ma większe kwiaty. :roll:
A u mnie już obsypany kwiatami :wink:
Obstawiam tak jak Jurek :wink:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Piwonia cudna - uwielbiam te kwiaty i ich zapach no i zauroczył mnie biały łubin.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Ciężko się przekonać jak się jakiegoś kolorku nie lubi mi np żółte róże się podobają inne żółte kwiaty już tak średnio. Czerwone róże mam i to całkiem sporo ale żadnej nie kupowałam tak jak pisałam jak coś czerwonego to nie przeze mnie kupione :;230
W ogrodniczym zareklamować to tak nie bardzo bo oni zazwyczaj są zieloni tak jak te roślinki co sprzedają i na pewno by oczy wywalili na ciebie o co ci chodzi kobieto. Róża NN śliczna mi tam się bardzo podoba. Trzymam kciuki za ukorzenienie jaśminu ;:215
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Zuza - posiedziałabyś na miejscu, a Ty biegasz 'po kominach' ;:306 .
Żółte róże są śliczne, takie słoneczne, rozjaśniające. Co ciekawe, patrząc na odmiany, to jest ich niewiele ;:224 . Za mną od zimy 'chodzi' The Pilgrim. Tylko przecież jednej nie kupię, a na więcej miejsca nie ma ;:185 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Witaj Zuza, wpadłam i wpadłam ;:306 . Masz śliczny ogród, taki uporządkowany i jakie rośliny ;:oj , bez i jaśminowiec po prostu :shock: .
Wszystko elegancko, sukcesywnie zrobiliście, wpierw dom, później ogród i to z jakim efektem. Altana i skrzynie na warzywa, kwietniki robione przez męża ;:215 . Będę zaglądać i podglądać :wink: .
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Dwa pomidory i jakaś dynia została w kannach przy podjeździe. Niech sobie radzi, z naturą nie będę walczyć ;:306
Goździki pięknie na pewno pachną, gdzieś jeszcze powinnam mieć, ale muszę przesadzić z półcienia na słońce, bo coś nie kwitną :-( Piękny łubin! Ja zamierzam zwiększyć ich liczbę w ogrodzie, bo to fajny wiejski akcent. Będzie pasował do moich wiejskich dalii i floksów :-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Beata, piwonie uwielbiam, choć u mnie jeszcze nie tak obficie kwitną bo młode, zaledwie dwulatki. Ale kiedyś to będzie pięknie... Obrazek Łubin kupiłam sadzonkę białego i różowego. Biały już kwitnie, a różowy był kupiony "na odratowanie" bo taki zabiedzony był i dopiero się teraz wzmacnia w ziemi.
Elwi, poszperałam w tych piwoniach w necie i moich zapiskach i okazało się że namieszałam z nimi Obrazek
Biała, którą opisałam jako Shirley Temple to w rzeczywistości Festiva Maxima, Shirley Temple też mam, ale jeszcze mi nie kwitła. Natomiast różowa kupiona była jako Sarah Bernhardt, ale też zastanawiałam się czemu nie jest taka pudrowa jaka miała być. Mam jej dwa krzewy, drugi jeszcze nie kwitł. Ciekawe czy jak zakwitnie też będzie Aleksandrem Flemingiem, czy jednak SB. Wszystko pokręcone Obrazek
Dorcia, pewnie i u Ciebie w końcu popadało. U mnie padało prawie trzy dni. Teraz nareszcie wyszło słońce, dosłownie z pół godziny temu Obrazek
Jolu, przepraszam, pomyłka Obrazek Shirley Temple to w rzeczywistości Festiva Maxima, ST jeszcze mi nie kwitła, w zeszłym roku sadzone nie wszystkie kwitły, a w tym roku dopiero dwie z ośmiu. Moja trawa to też słoma, mam nadzieję, że po tych deszczach się zregeneruje, choć wysuszone place trzeba będzie raczej wymienić Obrazek
Ewka, ja po zdjęciu też obstawiam JPII, zobaczymy jak zapoda więcej kwiatów Obrazek
Justyna, ja też uwielbiam piwonie Obrazek, a łubin u mnie pierwszy rok. Czekam jeszcze na odratowany ze szkółki różowy.
Anita, z jaśminem będę pamiętała o tobie również. No właśnie jak chodzi o te zakupy w ogrodniczych, to też czasami loteria. Trudno, będę musiała ją tolerować, moja mama by się zapłakała jak bym ją wycięła Obrazek
Aniu, musisz nagłośnić po rodzinie, że chodzi za tobą The Pilgrim. Może na jakieś imieninki lub urodzinki Ci się skapnie ;:183
Witaj Dorotko Obrazek dziękuję za komplemeciki również w imieniu eMa ;:131 Zaglądaj i podglądaj, a jak czasami coś skrobniesz, to też będzie super Obrazek
Miłka, dynia zżarty gatunek, wyżre kanną wszystko z ziemi Obrazek Obrazek
A goździki pewnie pachną, ale musiała bym zrobić pad na glebę, żeby się dowiedzieć, bo one miniaturkowe są. Ale kwitną słodko.
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Hej. :wit
Na moje oko ten powojnik to Jan Paweł II. Mój ma identyczne kwiaty. ;:108 Ale skoro Jurek nie powiedział jeszcze ostatniego słowa... ;:224 ... to czekamy. :D
Kochana bardzo podoba mi się ta Twoja pomyłkowa róża, w kolorze pudrowego różu. No cudo jak dla mnie! ;:224 ;:167 ;:152
Komu jak komu ale Tobie to żółcianych pomyłek nie zazdroszczę. ;:131 Ale skoro blednie w trakcie rozkwitania, to może nie męcz tej róży..? Albo... wyślij mnie a ja wyślę Tobie moją Flamentanz... :lol: :twisted: :twisted: :twisted:
Kochana zapodaj linka na PW skąd wytrzasnęłaś takie fajne emotki. ;:111
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Śliczny ten biały łubin. Taki czyściutki, niewinny i stoi 'na baczność'. ;:138
Podeślij trochę wody z nieba, bo u mnie Sahara. ;:110
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

CO wy tak tych żółtych różyczek nie lubicie przecież one ładniutkie są takie radosne. Moją żółtą angielską cała rodzinka zachwycona mi też się podoba chociaż wolałabym różową ale ta żółta nie jest zła.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

:wit Przyszłam z rewizytą gnana ciekawością ;:65
Ogród chociaż stosunkowo młody, to widać, że przemyślany i zaplanowany. A rabaty ciekawe-szczególnie podobają mi się Twoje rododendrony. Swego czasu szukałam Rasputina, ale nie mogąc kupić go w pobliskich ogrodniczych, padło na Marcel Menard ( też fioletowy ) :)
Będę zaglądać, bo czytałam, że zainfekowała Cię "różyczka" ;:226 . Bardzo jestem ciekawa kwitnienia Twoich młodziaków ;:65
Jeśli chodzi o te pomyłkowe róże, to z tą żółtą nie pomogę. Natomiast różowa wygląda na Queen Elizabeth. Jeśli masz jej więcej zdjęć to proszę wrzuć, popatrzymy... A tak z ciekawości może nie doczytałam, gdzie kupiłaś te pomyłkowe odmiany?
PS. Dołączam do pytania Aneczki o emotikonki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”