Beata, piwonie uwielbiam, choć u mnie jeszcze nie tak obficie kwitną bo młode, zaledwie dwulatki. Ale kiedyś to będzie pięknie...

Łubin kupiłam sadzonkę białego i różowego. Biały już kwitnie, a różowy był kupiony "na odratowanie" bo taki zabiedzony był i dopiero się teraz wzmacnia w ziemi.
Elwi, poszperałam w tych piwoniach w necie i moich zapiskach i okazało się że namieszałam z nimi

Biała, którą opisałam jako Shirley Temple to w rzeczywistości Festiva Maxima, Shirley Temple też mam, ale jeszcze mi nie kwitła. Natomiast różowa kupiona była jako Sarah Bernhardt, ale też zastanawiałam się czemu nie jest taka pudrowa jaka miała być. Mam jej dwa krzewy, drugi jeszcze nie kwitł. Ciekawe czy jak zakwitnie też będzie Aleksandrem Flemingiem, czy jednak SB. Wszystko pokręcone
Dorcia, pewnie i u Ciebie w końcu popadało. U mnie padało prawie trzy dni. Teraz nareszcie wyszło słońce, dosłownie z pół godziny temu
Jolu, przepraszam, pomyłka

Shirley Temple to w rzeczywistości Festiva Maxima, ST jeszcze mi nie kwitła, w zeszłym roku sadzone nie wszystkie kwitły, a w tym roku dopiero dwie z ośmiu. Moja trawa to też słoma, mam nadzieję, że po tych deszczach się zregeneruje, choć wysuszone place trzeba będzie raczej wymienić
Ewka, ja po zdjęciu też obstawiam JPII, zobaczymy jak zapoda więcej kwiatów
Justyna, ja też uwielbiam piwonie

, a łubin u mnie pierwszy rok. Czekam jeszcze na odratowany ze szkółki różowy.
Anita, z jaśminem będę pamiętała o tobie również. No właśnie jak chodzi o te zakupy w ogrodniczych, to też czasami loteria. Trudno, będę musiała ją tolerować, moja mama by się zapłakała jak bym ją wycięła
Aniu, musisz nagłośnić po rodzinie, że chodzi za tobą The Pilgrim. Może na jakieś imieninki lub urodzinki Ci się skapnie

Witaj
Dorotko 
dziękuję za komplemeciki również w imieniu eMa

Zaglądaj i podglądaj, a jak czasami coś skrobniesz, to też będzie super
Miłka, dynia zżarty gatunek, wyżre kanną wszystko z ziemi

A goździki pewnie pachną, ale musiała bym zrobić pad na glebę, żeby się dowiedzieć, bo one miniaturkowe są. Ale kwitną słodko.