Ogród Marty cz. V
- anym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. V
Martuniu jestem zachwycona tym białym floksem 
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie pysznogłówka kwitnie do tej pory, tylko mączniak ją zaatakował 
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I u mnie całkiem nieźle sobie wygląda. Ani myśli przekwitać 
-
Babciabenia

- Od: 10 maja 2012, o 19:16
Czy cleome jest roslina wieloletnia,zastanawm sie czy odrodzi sie w porzyszlym roku czy z nasion jedynie.
- Renata1962
- 1000p

- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Wybacz Martuś ale jak sa dalie to nic poza nimi nie widzę
cudowne
pozdrawiam
pozdrawiam
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Martuś kwitną ci jeszcze trytomy,u mnie dzisiaj zauważyłam że też wypuszcza kwiat, myślałam że one kwitną wcześniej 
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Martuś, dalie zawojowały kawał ogrodu, są cudowne
ja niestety musiałam z nich zrezygnować, brak warunków do przechowywania.
Gdyby nie te grzybki,to jesieni jeszcze u Ciebie nie widać.Cleome dorodne a ostróżki i u mnie powtarzają kwitnienie.

Gdyby nie te grzybki,to jesieni jeszcze u Ciebie nie widać.Cleome dorodne a ostróżki i u mnie powtarzają kwitnienie.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Piękne te Cleome. Jakoś nigdy nie spotkałam.A teraz to już miejsca brak
Ja dale też lubię, ale nie mam ich gdzie przechowywać.
Dlatego ich nie mam
Ja dale też lubię, ale nie mam ich gdzie przechowywać.
Dlatego ich nie mam
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Na pierwszej fotce są zawilce, tak się nazywają te kwiatki? Bo na drugiej są werbeny, przepiękne i obfite. Mam kilka takich werben, i mam nadzieję że w przyszłym sezonie też zakwitną.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Bożenko,pewnie też niedługo wyjadę na grzyby,podobno są podgrzybki .zaczął się też prawdziwek,ale jeszcze robaczywy,to jeszcze poczekam na chłodniejsze dni,podobno pojawił się też maślak ,więc sezon za chwilę się zacznie,
pozdrawiam ,oglądnęłam Twoje kwiatuszki ,są śliczne
Marysiu,fajnie tak wiedzieć ,gdzie co jest ,u mnie od popołudnia pada i znowu klapa z pracą w ogrodzie,nie wiem jak będzie jutro,ale nie ma sie co martwić ,ja w końcu zasadziłam piwonie ,zostało jeszcze parę hortensji,i trochę ogrodu do przeróbki,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Mati,jak chcesz to poślę Ci nasion Cleome razem z nasionami maków,pozdrawiam i zapraszam
Edytko,nie wstawiam starych zdjęć ,bo nie mam takiej potrzeby ,chyba ,że ktoś o coś prosi ,żeby zobaczyć jak wygląda dana roślina ,na poprzedniej stronie ,gdzie są dalie na 8 zdjęciu od dołu,za daliami po prawej jest biała hortensja ,a dalej ta pysznogłówka ,czyli kwitnie teraz ,czerwona i jasno różowa już przekwitły ,a ta różowo liliowa kwitnie dalej,pozdrawiam i zapraszam do ogrodu znowu
Aniu,mam 2 takie floksy plamiste ,one mają długie kwiatostany,jeden już przekwitł,był biało-różowy ,a ten jest biały z delikatnie różowym środkiem,ja też je bardzo lubię,pozdrawiam i buziaczki posyłam
Marysiu,fajnie tak wiedzieć ,gdzie co jest ,u mnie od popołudnia pada i znowu klapa z pracą w ogrodzie,nie wiem jak będzie jutro,ale nie ma sie co martwić ,ja w końcu zasadziłam piwonie ,zostało jeszcze parę hortensji,i trochę ogrodu do przeróbki,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Mati,jak chcesz to poślę Ci nasion Cleome razem z nasionami maków,pozdrawiam i zapraszam
Edytko,nie wstawiam starych zdjęć ,bo nie mam takiej potrzeby ,chyba ,że ktoś o coś prosi ,żeby zobaczyć jak wygląda dana roślina ,na poprzedniej stronie ,gdzie są dalie na 8 zdjęciu od dołu,za daliami po prawej jest biała hortensja ,a dalej ta pysznogłówka ,czyli kwitnie teraz ,czerwona i jasno różowa już przekwitły ,a ta różowo liliowa kwitnie dalej,pozdrawiam i zapraszam do ogrodu znowu
Aniu,mam 2 takie floksy plamiste ,one mają długie kwiatostany,jeden już przekwitł,był biało-różowy ,a ten jest biały z delikatnie różowym środkiem,ja też je bardzo lubię,pozdrawiam i buziaczki posyłam
-
koziorozec

Mariolko,u mnie do tej pory kwitnie ta właśnie odmiana ,a dwie inne już przekwitły ,chociaż pojedyncze kwiaty jeszcze są ,na szczęście nie mam mączniaka ,chociaż ciągle u mnie pada,teraz też,pozdrawiam i buziaki posyłam
Aniu,u mnie też pięknie kwitnie ,może niektóre odmiany zakwitają troszkę później i dłużej kwitną,pozdrawiam
Bożenko,Cleome jest jednoroczna i musisz zebrać nasionka ,i wysiać w domku na wiosnę ,ono samo też sie sieje ,ale wtedy nie zdąży pokazać całej swej ogromnej urody ,bo jest dużo mniejsze,pozdrawiam
Renatko,tak się cieszę z moich dalii bo pobiły w tym roku wszelkie rekordy ,no i mam ich już więcej ,a może na drugi rok będzie jeszcze więcej
,cieszę się ,że i Tobie się podobają,pozdrowionka dla Ciebie
Grażynko,trytomy kwitną od dawna i ciągle wypuszczają nowe pędy ,będzie ich jeszcze dużo,to super ,bo zawsze jest więcej różnych kwiatuszków,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Stasiu,dalie tak bardzo lubię ,a mam piwnicę to ich tam przechowuję ,ogród dalej bardzo kwitnie,cieszę sie ,że jesteś i buziaczki posyłam
Gosiu,Cleome rzeczywiście duża roślina ,ale jak ono jest nie z rozsady ,tylko z siewki wprost do gruntu to jest dużo mniejsza,ale tak naprawdę ,żeby była taka okazała to musi mieć trochę swojego miejsca
pozdrawiam
Małgosiu PEPSI ,tak to zawilce japońskie ,a werbeny jak już raz się zadomowią to myślę ,że będą zawsze i w różnych miejscach,pozdrawiam i buziaki dla Ciebie
Aniu,u mnie też pięknie kwitnie ,może niektóre odmiany zakwitają troszkę później i dłużej kwitną,pozdrawiam
Bożenko,Cleome jest jednoroczna i musisz zebrać nasionka ,i wysiać w domku na wiosnę ,ono samo też sie sieje ,ale wtedy nie zdąży pokazać całej swej ogromnej urody ,bo jest dużo mniejsze,pozdrawiam
Renatko,tak się cieszę z moich dalii bo pobiły w tym roku wszelkie rekordy ,no i mam ich już więcej ,a może na drugi rok będzie jeszcze więcej
Grażynko,trytomy kwitną od dawna i ciągle wypuszczają nowe pędy ,będzie ich jeszcze dużo,to super ,bo zawsze jest więcej różnych kwiatuszków,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Stasiu,dalie tak bardzo lubię ,a mam piwnicę to ich tam przechowuję ,ogród dalej bardzo kwitnie,cieszę sie ,że jesteś i buziaczki posyłam
Gosiu,Cleome rzeczywiście duża roślina ,ale jak ono jest nie z rozsady ,tylko z siewki wprost do gruntu to jest dużo mniejsza,ale tak naprawdę ,żeby była taka okazała to musi mieć trochę swojego miejsca
Małgosiu PEPSI ,tak to zawilce japońskie ,a werbeny jak już raz się zadomowią to myślę ,że będą zawsze i w różnych miejscach,pozdrawiam i buziaki dla Ciebie
-
koziorozec

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martuniu pokazałaś dzisiaj swoje ulubione miejsca i rośliny
Ach te Twoje dalie na zdjęciach nie widać jakie są ogromne!
U mnie burza przeszła wieczorem jak już było ciemno ale wody przybyło dużo. Musiałam wyłączyć komputer i zrobiłam porządek w nasionach. Znalazłam nasiona białej Cleome jak będziesz chciała to dostaniesz
Życzę dobrej nocy i miłych snów 
U mnie burza przeszła wieczorem jak już było ciemno ale wody przybyło dużo. Musiałam wyłączyć komputer i zrobiłam porządek w nasionach. Znalazłam nasiona białej Cleome jak będziesz chciała to dostaniesz
- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Na jednym ze zdjęć widzę trytomę. Zimuje u Ciebie w ogrodzie? Ja próbowałam - jak dotąd bezskutecznie. Obecnie mam trytomę w donicy - zimę spędzi w nieogrzewanym budynku gospodarczym.
- Edyta1

- Od: 20 paź 2011, o 00:06
Lubię pysznogłówki, mam ich 4
. U mnie najdłużej kwitła czerwona, ale już przekwitła. Czy ta Twoja liliowa zakwitła później od reszty, czy też jest takim długodystansowcem
? Może pamiętasz jej nazwę?
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu