Ale to miłe sercu i oku
Ogródek AGNESS
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Ciasno Agnieszko u Ciebie ...pociesz się,że nie tylko u Ciebie !
Coraz więcej forumowych ogrodów i ogródków wypełnia się po brzegi ... te chciejstwa i choróbska roślinne różne to czynią !...
Ale to miłe sercu i oku
...Przecież kochamy te nasze busze ogrodowe!
Bez nich nasze życie byłoby znacznie uboższe !

Ale to miłe sercu i oku
- a_nie

- Od: 31 mar 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tawułka z żurawką fajnie wygląda.
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Agnieszko, trochę mnie nie było w Twoim ogrodzie ale teraz z chęcią wracam do oglądania Twoich widoków i portretów.
Piękne zwłaszcza szałwia muszkatołowa (wymarzła ub. zimy ale jakaś siewka się uchowała i mam ją na nowo
) i trójsklepka!
Piękne zwłaszcza szałwia muszkatołowa (wymarzła ub. zimy ale jakaś siewka się uchowała i mam ją na nowo
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Szałwia jest niesamowita
Pi zeszłym sezonie nie widziałam i nie widzę swojej, więc kupiłam sobie sadzonkę u Szewczyka w Łodzi. To przecudna roślina 
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Aguś przybyłam na chwileczkę i jakie piękne widoki zastałam u Ciebie - ohhh....
- salaga
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 11 cze 2014, o 18:44
Piękne rośliny i piękne zdjęcia 
Agnieszka
Moje domowe: storczyki, hoje, inne: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=79213" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogródek: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=77924" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje domowe: storczyki, hoje, inne: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=79213" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogródek: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=77924" onclick="window.open(this.href);return false;
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
AGNIESZKO,nie masz miejsca na maki
One nie zajmują miejsca,są skromne ...
Ja np. mam miejsce na szałwię,która sie wszyscy u ciebie zachwycają,a nie mam szałwi
Tzn. mam ale w wersji białej - wygląda jak łopian kwitnący na bialo ...
Pozdrowienia,
Slawek
One nie zajmują miejsca,są skromne ...
Ja np. mam miejsce na szałwię,która sie wszyscy u ciebie zachwycają,a nie mam szałwi
Tzn. mam ale w wersji białej - wygląda jak łopian kwitnący na bialo ...
Pozdrowienia,
Slawek
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Ja się wcale nie dziwię,że wszyscy się zachwycają twoimi szałwiami.Muszkatołowa to myślałam,że jest gałka
Co to za szałwia- z tych jednorocznych?
Co to za szałwia- z tych jednorocznych?
- gosiaczek12a11
- 500p

- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Agnieszko czy to powojnik Andromeda , jeśli tak to moja lista chciejstw znów się wydłużyła.
Jest piękny
Jest piękny
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
- baasik

- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Widzę, że szaławia robi furorę - nic dziwnego, cudny kwiat w pięknym ujęciu 
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Bardzo mnie ostatnio kręcą szałwie i jest ich nawet sporo gatunków. Czy muszkatołowa długo kwitnie?
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aguniu,Twój ogród niezmiennie zachwyca różnorodnością i świetnymi nasadzeniami ,chciałoby się z niego nie wychodzić,to ogród z duszą ,on o każdej porze roku ma to coś,pozdrawiam i miłej nocki życzę 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgosiu czyli szykuje się u Ciebie różane szaleństwo jesienią
Masz już jakieś typy? czy idziesz na żywioł z odmianami?
Kasiu już mi przeszedł żal, ale już nie będę stawiała na róże w ogromnej ilości. Uraz pozostał. Teraz są po prostu jednymi z wielu innych bylin. Będą na moich rabatach zawsze, bo nie wyobrażam sobie ogrodu bez róż, ale nie będą już rośliną naczelną
Majeczko pewnie Twoje szałwie już niedługo zakwitną. To jest zbyt duża roślinka jak na mój ogródek, wszędzie ciasno, ale taka ładna, że tam gdzie się wysieje to rośnie ...
Moje różyczki skromniutkie, u Ciebie to dopiero różane szaleństwo
Wiolu szałwia muszkatołowa to prawdziwy kolos, no i kwiaty ma niesamowicie oryginlne i śliczne
Marysiu niszczylistka to prawdziwe utrapienie. Cieszy mnie bardzo fakt, że u mnie w tym roku jest jej znacznie mniej niż w poprzednich sezonach. Szkoda, że dobrała się do Twoich róż
Szałwię bardzo lubię.... pod każdą postacią
Koniecznie muszę posadzić omszoną, bo mam jakąś taką odmianę, która okropnie się wykłada....
Krysiu dziękuję
Faktycznie trawnik u mnie pozostał głównie w wersji wstęg pomiędzy rabatkami
Czasami tak jak piszesz, trzeba go zmniejszać ukradkiem , na zasadzie ,,czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal,,
Ja niestety już nie mam czego zmniejszać, juz jest trawiasty minimalizm
Aniu nigdy nie zbierałam nasionek z szałwii, nie wiem czy potrafię. Ale postaram się złapać ten moment, zanim się wysypie. Jeśli tylko będzie sukces, to Ci wyślę
Mariolu bardzo się cieszę, ze podobają Ci się
Aguś na fotce to szałwia omszona. Piękna roślina, uwielbiam tę jej zwiewność.Co do przetaczników to kilka posadziłam jesienią, jeszcze nie zakwitły. A te które mam dłużej, to strasznie wykładające się odmiany Musze je usunąć i posadzić takie bardziej sztywno stojące .
Aniu bardzo się cieszę, że widok moich kwiatowych portretów sprawia Ci przyjemność
Maryniu zgadza się, ogród i moc roślin rosnąca w nim, to coś, co nas cieszy
Ja kocham busz i dążę do tego, żeby był na każdej rabacie. Uwielbiam, kiedy rośliny przenikają sie nawzajem
Niestety teraz już jest ten stan, że wiele z nich rozrosło się ponad miarę i sporo muszę wykopywać.... Każdej roślinki mi szkoda, ale zawsze oddaję w dobre miejsce i wiem, że komuś upiększą świat i będą cieszyć
Alu i ja bardzo lubię ten duecik
Większość moich tawułek ma dla towarzystwa właśnie żurawki
cd za chwilę
Kasiu już mi przeszedł żal, ale już nie będę stawiała na róże w ogromnej ilości. Uraz pozostał. Teraz są po prostu jednymi z wielu innych bylin. Będą na moich rabatach zawsze, bo nie wyobrażam sobie ogrodu bez róż, ale nie będą już rośliną naczelną
Majeczko pewnie Twoje szałwie już niedługo zakwitną. To jest zbyt duża roślinka jak na mój ogródek, wszędzie ciasno, ale taka ładna, że tam gdzie się wysieje to rośnie ...
Moje różyczki skromniutkie, u Ciebie to dopiero różane szaleństwo
Wiolu szałwia muszkatołowa to prawdziwy kolos, no i kwiaty ma niesamowicie oryginlne i śliczne
Marysiu niszczylistka to prawdziwe utrapienie. Cieszy mnie bardzo fakt, że u mnie w tym roku jest jej znacznie mniej niż w poprzednich sezonach. Szkoda, że dobrała się do Twoich róż
Szałwię bardzo lubię.... pod każdą postacią
Krysiu dziękuję
Faktycznie trawnik u mnie pozostał głównie w wersji wstęg pomiędzy rabatkami
Czasami tak jak piszesz, trzeba go zmniejszać ukradkiem , na zasadzie ,,czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal,,
Ja niestety już nie mam czego zmniejszać, juz jest trawiasty minimalizm
Aniu nigdy nie zbierałam nasionek z szałwii, nie wiem czy potrafię. Ale postaram się złapać ten moment, zanim się wysypie. Jeśli tylko będzie sukces, to Ci wyślę
Mariolu bardzo się cieszę, ze podobają Ci się
Aguś na fotce to szałwia omszona. Piękna roślina, uwielbiam tę jej zwiewność.Co do przetaczników to kilka posadziłam jesienią, jeszcze nie zakwitły. A te które mam dłużej, to strasznie wykładające się odmiany Musze je usunąć i posadzić takie bardziej sztywno stojące .
Aniu bardzo się cieszę, że widok moich kwiatowych portretów sprawia Ci przyjemność
Maryniu zgadza się, ogród i moc roślin rosnąca w nim, to coś, co nas cieszy
Ja kocham busz i dążę do tego, żeby był na każdej rabacie. Uwielbiam, kiedy rośliny przenikają sie nawzajem
Alu i ja bardzo lubię ten duecik
cd za chwilę
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jacku bardzo się cieszę, że jesteś
Szałwia to faktycznie przyciągająca wzrok roślina.
Trójsklepkę i ja bardzo lubię, mam jeszcze o fioletowych kwiatach, ale rośnie w miejscu, które najwyraźniej jej nie odpowiada. Wcale się nie rozrasta i prawie nie kwitnie. Koniecznie muszę przesadzić.
Aniu szałwia faktycznie zwraca uwagę. Jest piękna i bardzo okazała
Nie wycinaj przekwitniętych kwiatostanów, to wysieje Ci się i będziesz miała sporo maluszków, które w przyszłym roku już zakwitną
Grażynko witaj
Roślin faktycznie troszkę się uzbierało. Ale już koniec z sadzeniem, bo miejsca brak
Reniu cieszę się, że zaglądasz i miło mi bardzo, że widoczki podobają Ci się
Agnieszko witaj w moim ogródku i bardzo dziękuję za miłe słowa
Sławku niby maki nie zajmują wiele miejsca, ale u mnie już tak ciasno, że teraz jestem na etapie wykopywania i oddawania niektórych bylin, bo tak się porozrastały
Jeśli uda mi się zebrać nasionka z szałwii, to chętnie Ci je wyślę. Oby tylko się udało, zanim wysypią się, bo jeszcze nigdy ich nie zbierałam....
Ewuniu jest i gałka
Szałwia muszkatołowa to roślina dwuletnia. W jednym roku wysiana, w kolejnym pięknie kwitnie.
Można używać ją do przyprawiania sałatek i potraw mięsnych.... i liście i kwiaty . Ma ciekawy, charakterystyczny smak
Jest też rośliną leczniczą
Gosiu tak to Andromeda, jest śliczny i obficie kwitnie
Duszyczko, szałwie to naprawdę piękne rośliny i bardzo dekoracyjne. Widoczne już z daleka, bo są prawdziwymi kolosami
Basiu szałwia przyciąga wzrok, jest nie tylko piękna ale i bardzo oryginalna. No i pyszna i zdrowa przyprawa.... Same zalety
Wandziu i ja bardzo lubię szałwie. Wszelkiego rodzaju. Muszkatołowa kwitnie długo. Wciąż rozwijają się nowe kwiaty
To niesamowicie dekoracyjna odmiana.
Martusiu bardzo dziękuję za miłe słowa
Ciesze się, że podoba Ci się u mnie, ja zawsze niesamowicie zachwycam się Twoim ogromnym ogrodem, z wielkimi kępami kwiatów
Szałwia to faktycznie przyciągająca wzrok roślina.
Trójsklepkę i ja bardzo lubię, mam jeszcze o fioletowych kwiatach, ale rośnie w miejscu, które najwyraźniej jej nie odpowiada. Wcale się nie rozrasta i prawie nie kwitnie. Koniecznie muszę przesadzić.
Aniu szałwia faktycznie zwraca uwagę. Jest piękna i bardzo okazała
Nie wycinaj przekwitniętych kwiatostanów, to wysieje Ci się i będziesz miała sporo maluszków, które w przyszłym roku już zakwitną
Grażynko witaj
Roślin faktycznie troszkę się uzbierało. Ale już koniec z sadzeniem, bo miejsca brak
Reniu cieszę się, że zaglądasz i miło mi bardzo, że widoczki podobają Ci się
Agnieszko witaj w moim ogródku i bardzo dziękuję za miłe słowa
Sławku niby maki nie zajmują wiele miejsca, ale u mnie już tak ciasno, że teraz jestem na etapie wykopywania i oddawania niektórych bylin, bo tak się porozrastały
Jeśli uda mi się zebrać nasionka z szałwii, to chętnie Ci je wyślę. Oby tylko się udało, zanim wysypią się, bo jeszcze nigdy ich nie zbierałam....
Ewuniu jest i gałka
Szałwia muszkatołowa to roślina dwuletnia. W jednym roku wysiana, w kolejnym pięknie kwitnie.
Można używać ją do przyprawiania sałatek i potraw mięsnych.... i liście i kwiaty . Ma ciekawy, charakterystyczny smak
Gosiu tak to Andromeda, jest śliczny i obficie kwitnie
Duszyczko, szałwie to naprawdę piękne rośliny i bardzo dekoracyjne. Widoczne już z daleka, bo są prawdziwymi kolosami
Basiu szałwia przyciąga wzrok, jest nie tylko piękna ale i bardzo oryginalna. No i pyszna i zdrowa przyprawa.... Same zalety
Wandziu i ja bardzo lubię szałwie. Wszelkiego rodzaju. Muszkatołowa kwitnie długo. Wciąż rozwijają się nowe kwiaty
Martusiu bardzo dziękuję za miłe słowa
Ciesze się, że podoba Ci się u mnie, ja zawsze niesamowicie zachwycam się Twoim ogromnym ogrodem, z wielkimi kępami kwiatów