Po prostu przepiękny widok Twoich okazów - moje gratulacje
Rośliny domowe, tarasowe i ogrodowe u Anki.
- stefcia
- 500p

- Od: 2 gru 2012, o 18:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rośliny domowe, tarasowe i ogrodowe u Anki.
Aneczko przecudnie jest u Ciebie
- zaglądać tu to wielka przyjemność
-
Marysiaaa
- 500p

- Od: 18 wrz 2013, o 12:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale u Ciebie kolorowo!
Ty masz zaczarowany ogród!
Oleander od Ciebie ma pąki kwiatowe. Czy jeste szansa, że w tym roku zakwitnie? Stoi w pokoju na oknie w słonecznym miejscu.
Podlewam go Biohumusem. 
Oleander od Ciebie ma pąki kwiatowe. Czy jeste szansa, że w tym roku zakwitnie? Stoi w pokoju na oknie w słonecznym miejscu.
Pozdrawiam, Marysia
moje doniczkowe
moje doniczkowe
-
Anka159
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 sie 2013, o 08:23
Marysiaaa - jeśli stoi w słoneczku, to zakwitnie, tylko kwiaty mogą być bledsze niż w rzeczywistości.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
Marysiaaa
- 500p

- Od: 18 wrz 2013, o 12:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czekam na jego pierwsze kwiaty z utęsknieniem. 
Pozdrawiam, Marysia
moje doniczkowe
moje doniczkowe
Wszystkie Twoje kwiaty Anno są po prostu bajeczne ,jak oglądałam pierwszy raz to nie mogłam uwierzyć ,że można mieć tak ogromną kolekcję kwiatów do przechowywania w domu na zimę [ gdzie tyle można upchnąć] ,musiałam przeglądnąć jeszcze raz a potem jeszcze raz tyle ,że na spokojnie wraz z przeczytaniem całości . Ja też jestem miłośniczką i kolekcjonerką różnych wieloletnich ale nie na taką skalęAnka159 pisze:raflezja - to moje żółte cestrum na wiosnę miało 12 cm, maleńka roślinka, która teraz mierzy 110 cm i zakwitła, byłam zaszokowana tak szybkim wzrostem. Bordowe też mam , ale dopiero ukorzeniłam i powoli rośnie. Piękny okaz w tym kolorze, widziałam na żywo u Izy.
- crazydaisy

- Od: 27 cze 2013, o 09:45
A mnie sie podoba kolor lantany... Nie znam kompletnie tej rosliny, ale ten cieply kolor kwiatow jesienia urzeka. Sliczna. Oczywiscie nie moge pominac hibiskusa, ale w tej kwestii nie jestem obiektywna. One wszystkie sa cudne. 
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Chciałam się tylko pochwalić ,myślę ,że się Aneczko nie gniewasz 
-
Anka159

Kacha 78 - nie gniewam się, są piękne, zwłaszcza ten cytrynowy. Musisz założyć swój wątek, bo na pewno masz wiele tak pięknych kwiatów. Będziemy je podziwiać. 
U mnie zakwitł Brown Derby, nie tak obficie jak u Kasi, ale to młoda sadzonka. Brązowy - myślałam że będzie smutny, ale z tym różowym środkiem jest bardzo wesoły.

Tego zwyklaczka, co ma kolor jak żarówa, przeniosłam do domu tuż przed pierwszymi przymrozkami i chyba mu się spodobało, bo znów zakwitł. Ma jeszcze dużo pączków.

Bugenwille i klonik, jeszcze dnie spędzają na balkonie, ale na noc wnoszę je do mieszkania.
Bugenwilla o pełnych ciemno różowych kwiatach zakwitła mi pierwszy raz. Sadzonkę ukorzeniłam w zimie. Powinna mieć ciemno czerwone kwiaty, ale to chyba przez to, ze jest mało słońca o tej porze roku.

Pozdrawiam
U mnie zakwitł Brown Derby, nie tak obficie jak u Kasi, ale to młoda sadzonka. Brązowy - myślałam że będzie smutny, ale z tym różowym środkiem jest bardzo wesoły.
Tego zwyklaczka, co ma kolor jak żarówa, przeniosłam do domu tuż przed pierwszymi przymrozkami i chyba mu się spodobało, bo znów zakwitł. Ma jeszcze dużo pączków.
Bugenwille i klonik, jeszcze dnie spędzają na balkonie, ale na noc wnoszę je do mieszkania.
Bugenwilla o pełnych ciemno różowych kwiatach zakwitła mi pierwszy raz. Sadzonkę ukorzeniłam w zimie. Powinna mieć ciemno czerwone kwiaty, ale to chyba przez to, ze jest mało słońca o tej porze roku.
Pozdrawiam
-
guru302
- 500p

- Od: 14 lip 2012, o 23:09
Widać , że masz rękę i serce do kwiatów
Odwdzięczają Ci się za to pięknymi kwitnieniami .
pozdrawiam serdecznie Gabrysia
- nowapasja
- 1000p

- Od: 28 sty 2011, o 10:25
Śliczne Aniu masz tarasowe kwiatki, obejrzałam twój cały wątek od początku i pozytywnie zazdroszczę tyle miejsca
Teraz gdy tarasowe pójdą spać to mam nadzieje, że pokażesz więcej domowych, gdzieś mi się rzuciło w oczy że też cię zahojowało
a i na zdjęciu widać Australis Lisę 
-
Anka159

nowapasja - tak zahojowało i mnie
, na razie to maleństwa, ale mam ich około 25, niektóre będą już kwitły. Przez lato trochę je zaniedbałam, bo tarasowe były mi w głowie. Teraz to im wynagrodzę.
- crazydaisy

- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Zahojowalo...
Coraz wiecej powodow, zeby zagladac do Twojego watku.
Tak na oko 25 powodow wiecej.
Hibiskusy cudnie Ci kwitna. Piekne.
Hibiskusy cudnie Ci kwitna. Piekne.
Kinga
Przepiękne kwitnienia zwłaszcza podoba mi się ta bugenwilla pełna, takiej jeszcze nie widziałam
moje hibiskusy kwitną w domu jakby nie zauważyły zmian.
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Hoho...jakie piękne okazy hibiskusów , klonika i bugenvillii.
Masz rękę do tych kwiatów
Chyba większość z nas (zwłaszcza Ci, którzy mają swoje ogrody)... rośliny na parapetach.
Trzeba będzie zimą o nie zadbać
Masz rękę do tych kwiatów
Chyba większość z nas (zwłaszcza Ci, którzy mają swoje ogrody)... rośliny na parapetach.
Trzeba będzie zimą o nie zadbać