Masz oko i do ogródka i do zdjęć
Marpy kwiatki i rabatki..CD
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Marpy kwiatki i rabatki..CD
Oj tam oj tam.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wcale nie musisz aspirować, a zdjęcia robisz świetne
Umiesz zobaczyć to, na co często inni nie zwracają uwagi.
Ogromnie podoba mi się "naokienna" trawa
Tylko pewnie u mnie byłaby jednoroczna
Sporo pelargonii zmarnowałam, bo za późno przeniosłam do domu. Dobrze, że mam choć kilka do posadzonkowania.
Ogromnie podoba mi się "naokienna" trawa
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Ewciu za miłe słówka serdeczne dzięki !
U mnie dzisiaj od rana pada deszcz , codziennie noszę się z zamiarem wybrania się na działkę ale jakoś nie wychodzi...
Pelargonie z balkonu mam w skrzynce na oknie w piwnicy, trzeba je już sadzonkować
ale też jakoś nie wychodzi
oprócz traw przechowuję jeszcze w domu plektrantus już chyba 5-letni / robi w zimie za doniczkowca a wiosną na działkę jedzie / i jeszcze wilczomlecz letni ładnie się trzyma a w piwnicy zieloniutkie doniczki z chryzantemami ...i karpy dalii,bulw begonii- kilka,calle, cebulki różne zasuszone w doniczkach ...no ma się trochę tego dobra....
dzisiaj w różowym kolorze..

U mnie dzisiaj od rana pada deszcz , codziennie noszę się z zamiarem wybrania się na działkę ale jakoś nie wychodzi...
dzisiaj w różowym kolorze..

- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne portrety roślin
U mnie od rana była piękna, słoneczna pogoda, teraz się zachmurzyło, ale zaraz wyskoczę na chwilę na dwór. Obejrzałam już rabaty (pokazały się liście orlików), teraz trochę posprzątam gałęzie. I pewnie zacznie padać, ale już potem może
U mnie od rana była piękna, słoneczna pogoda, teraz się zachmurzyło, ale zaraz wyskoczę na chwilę na dwór. Obejrzałam już rabaty (pokazały się liście orlików), teraz trochę posprzątam gałęzie. I pewnie zacznie padać, ale już potem może
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Maryniu,mój mąż mówi że ciągle grzechotam kółeczkiem od myszki a ja w Twoim ogrodzie dalej tam i z powrotem,w przedostatnim zbiorze zdjęć jest piękna kępa białych kwiatów podobnych do ślazu co to jest,ogród śliczny

- marpa

Martuś mój eM też mi przygadywał ale odpyskowałam
czy ma co jeść ? czy nie bywa głodny?czy ma nieporządek w domu ? no i przestał bo brakło mu argumentów ...
A roślina o którą pytasz to ślazówka ulubiona bylinka.
Dzięki za odwiedziny i miłe słowa !

Dzięki za odwiedziny i miłe słowa !
-
koziorozec

Cudna ta roślina znalazłam w katalogu wysyłkowym ślazownik "Bianca "wys 90 cm kwiat biały nie ma zdjęcia ,ale może to ten sam,muszę zamówić,miałam taki różowy ale przepadł
- marpa

Kochana , moja to ślazówka a ślazownik to inna roślina . Nasion nie mam bo nie zbieram ale latem mogę zebrać jakby Ci zależało .Ona u mnie to samosiejka przyniesiona chyba przez wiatr albo ptaki ...ja ją obcinam po kwitnieniu to raczej się u mnie nie nasiała od kilku lat mam jedną sadzonkę . A może się da podzielić , sprawdzę na wiosnę. Kiedyś miałam różową ale przepadła. 
Maryniu, fantastyczne i pełne optymizmu zdjęcia! Już niedługo tak będzie - oby do wiosny!
Czy w tle za Bonicą rośnie gipsówka pełna?
Miłego wieczoru!
Czy w tle za Bonicą rośnie gipsówka pełna?
Miłego wieczoru!
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Piękne te różowości i biele
oczy same się śmieją patrząc na te ślicznotki.
A u mnie znowu zima, wczoraj była zadyma śnieżna a dzisiaj słoneczko, tylko w nocy trochę mroziło, teraz już lepiej.
A u mnie znowu zima, wczoraj była zadyma śnieżna a dzisiaj słoneczko, tylko w nocy trochę mroziło, teraz już lepiej.
- marpa

Ewciu- ja jeszcze nic nie robię nawet nie byłam w moim
ogrodzie.Na wszystko przychodzi właściwy czas a zima nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa . Przy blokach już pierwsze pierwiosnki kwitną całkiem ładnie no i kępy przebiśniegów wygrzewają się w słoneczku...
ale już niedługo będzie tak

Aguś gipsówki nie mam /już!/a roślina o którą pytasz
bij,zabij ,
nazwa całkowicie wyleciała mi z głowy...myślę,że ktoś podpowie bo to pospolita roślina ...miło,że zajrzałaś do mnie
bo u mnie cichutko ...
No i przypomniałam sobie to krwawnik kichawiec ...tego kichawca mi brakowało bo że to krwawnik to wiedziałam od początku...wybacz babci!

Witaj Stasiu! miło,że jesteś
u mnie niby wiosennie ale słoneczka mało ,o ile pada to tylko deszczyk...na żadne prace ogródkowe nie mam jeszcze weny i nie śpieszno mi ! Nawet nie zaraziłam się wysiewami nasion , to co
ewentualnie będę siać to dopiero w marcu

ale już niedługo będzie tak

Aguś gipsówki nie mam /już!/a roślina o którą pytasz
No i przypomniałam sobie to krwawnik kichawiec ...tego kichawca mi brakowało bo że to krwawnik to wiedziałam od początku...wybacz babci!

Witaj Stasiu! miło,że jesteś
ewentualnie będę siać to dopiero w marcu

- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Ja też jeszcze nic nie sieję,w bloku zbyt ciepło i roślinki się wyciągają. Nie ma to jak wysiewy w szklarni i światła mają więcej.
Sasaneczki masz śliczniuchne aż miło popatrzeć.
Sasaneczki masz śliczniuchne aż miło popatrzeć.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Maryniu i różowości i wiosenne kwiatuszki prześliczne.... Sasanki to moje ukochane wiosenne.... ta różowiutka strzępiasta jest niesamowita..... Marzą mi się te strzępiaczki, ale u mnie jest problem z kupieniem ich.... mam jedną właśnie różowiytkąteż w takim kolorku i w zeszłym roku kilka sieweczek zapowiadało się na takie..... ale czy w tym roku powtórzą zobaczymy.....oby....
-
koziorozec

Maryniu,bardzo bym chciała taką ślazówkę,gdyby dała się podzielić to bardzo bym była wdzięczna ,może i Ty coś byś wybrała z mojego ogrodu,pozdrawiam