Minibotanik Jacka cz.8
- misia53
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Minibotanik Jacka cz.8
Jacku miłego odpoczynku,wygrzewaj się, po powrocie pewnie zima juz u nas na dobre zagości a do wiosny jeszcze dlugo....
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Podobno już odliczasz dni.
Więc szczęśliwej podróży w obie strony.
Mnóstwo
i radości ze zwiedzania.
A w przyszłym roku pomyślnych wiatrów losu i spełnienia ogrodowych marzeń.

Więc szczęśliwej podróży w obie strony.
Mnóstwo

A w przyszłym roku pomyślnych wiatrów losu i spełnienia ogrodowych marzeń.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo, to dobrze, że znalazłaś spokojne miejsce dla męczennicy i że zsyp nie jest już użytkowany w celach sobie przeznaczonych
Oczywiście, że relacja zdjęciowa będzie. Ale to dopiero w lutym. Lecę, gdzie ciepło. Dziś temperatura tam wynosi 28stC i będzie podobna w terminie mojego pobytu
Wiesiu, dziękuję bardzo
Po powrocie zima na pewno jeszcze będzie ale już ruszą przygotowania do wiosny więc będzie z górki
Grażynko, tak się nie mogę doczekać, że już odliczam dni, choć do wylotu jeszcze 3 tygodnie
Całe święta jestem w pracy więc nie są dla mnie atrakcją.
Ale bardzo dziękuję za życzenia
Na pewno się przydadzą.

Oczywiście, że relacja zdjęciowa będzie. Ale to dopiero w lutym. Lecę, gdzie ciepło. Dziś temperatura tam wynosi 28stC i będzie podobna w terminie mojego pobytu

Wiesiu, dziękuję bardzo

Grażynko, tak się nie mogę doczekać, że już odliczam dni, choć do wylotu jeszcze 3 tygodnie

Ale bardzo dziękuję za życzenia

- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02

Jacku jeżeli odliczanie już rozpoczęte, to znaczy, że nadszedł czas na życzenia szczęśliwej podróży, wielu wspaniałych wrażeń i doznań w trakcie pobytu a także bezkolizyjnego powrotu w domowe pielesze

Cieszę się, że będziesz mógł wyjechać w ciekawe, ciepłe kraje, odpocząć, pozwiedzać, nabrać sil i energii do dalszych działań. Wybrałeś doskonały termin na takie wojaże !
Tak więc życzę Ci 'Wesołych Świąt', a potem 'bon voyage!' i wracaj do nas równie szczęśliwie

Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Jacku, zazdroszczę tak wspaniałego przerywnika w środku zimy.
Życzę cudownych widoków i niezapomnianych przeżyć oraz wielu roślinnych zachwytów
Życzę cudownych widoków i niezapomnianych przeżyć oraz wielu roślinnych zachwytów

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Jacku Wstawisz zdjęcie tej wierzby jeszcze za żywota? Widzę, że mamy sporo tych samych odmian żurawek lecz nazw też nie znam.
- JacekP
Marysiu, zima to dobry czas dla pasjonatów ogrodnictwa, by trochę odpocząć. Ja jeszcze w grudniu mam zawodowo bardzo dużo pracy ale po Nowym Roku nudzę się jak nie wiem co więc taki wypad ratuje mnie przed całkowitą apatią.
Bardzo dziękuję za życzenia i dla Ciebie - małe wspmnienie sprzed kilku lat

Basiu, bardzo dziękuję
Dla Ciebie sympatyczny wielbłąd, który mnie woził na swoim grzbiecie. Bardzo lubię te zwierzęta i jak tylko mam okazję - dosiadam ich

Michał, zmobilizowałeś mnie do pogrzebania w archiwalnych zdjęciach. Oto takie zdjęcie znalazlem mojej wierzby:

Bardzo dziękuję za życzenia i dla Ciebie - małe wspmnienie sprzed kilku lat

Basiu, bardzo dziękuję

Dla Ciebie sympatyczny wielbłąd, który mnie woził na swoim grzbiecie. Bardzo lubię te zwierzęta i jak tylko mam okazję - dosiadam ich

Michał, zmobilizowałeś mnie do pogrzebania w archiwalnych zdjęciach. Oto takie zdjęcie znalazlem mojej wierzby:

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Ta zima na razie jest wiosenna i sporo stokrotek i bratków u mnie jeszcze kwitnie , nawet prymulki pokazują swoje kwiaty ,,
Wesołych świąt ..
Wesołych świąt ..
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jacku witaj
Twoja podróż zbliża się wielkimi krokami..... wyobrażam sobie jak bardzo już jesteś podekscytowany... kolejna wspaniała przygoda przed Tobą
Migawki z poprzednich podróży piękne
Najserdeczniejsze życzenia samych dobrych chwil .... Wesołych Świąt

Twoja podróż zbliża się wielkimi krokami..... wyobrażam sobie jak bardzo już jesteś podekscytowany... kolejna wspaniała przygoda przed Tobą

Najserdeczniejsze życzenia samych dobrych chwil .... Wesołych Świąt

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Wierzba to bardziej mój klimat niż agawy
Może dlatego, ze urlopy spędzam na ptakach w PN Ujście Warty, a tam wierzba króluje. Agawy i owszem, ale na parapecie
A na FO wiele ludzi zimą rzadziej bywa. Ja jestem klasycznym przykładem i już nie pamiętam gdzie zaglądałam ostatnio

A na FO wiele ludzi zimą rzadziej bywa. Ja jestem klasycznym przykładem i już nie pamiętam gdzie zaglądałam ostatnio

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- JacekP
Janko, masz rację; zima bardzo wiosenna i stokrotki szaleją

Agnieszko tak , czekam z niecierpliwością na wyjazd, choć zima nas rozpieszcza. Np. pokazywana kalina nieustannie kwitnie i pachnie

Azalie też jeszcze nie wstawione do środka i z chęcią wypuszczają kolejne pączki

Miłko, przyszło mi żyć w otoczeniu czterech wierzb więc choć są utrapieniem (czasem i zagrożeniem) - przywykłem do nich. Ale jak kwitną, to owadów na nich tysiące!
A agawy - też mam w doniczkach
Śnieguliczki widać z daleka

Agnieszko tak , czekam z niecierpliwością na wyjazd, choć zima nas rozpieszcza. Np. pokazywana kalina nieustannie kwitnie i pachnie

Azalie też jeszcze nie wstawione do środka i z chęcią wypuszczają kolejne pączki

Miłko, przyszło mi żyć w otoczeniu czterech wierzb więc choć są utrapieniem (czasem i zagrożeniem) - przywykłem do nich. Ale jak kwitną, to owadów na nich tysiące!
A agawy - też mam w doniczkach

Śnieguliczki widać z daleka

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Moja śnieguliczka od ciebie tez ma piękne koraliki tylko trochę malutkie ale pewnie dlatego że rośnie na piasku i miała z sucho .. Chyba też mam taką kalinę ale moja ma tylko jeden pączek .może jak nie zmarznie to zakwitnie ..
Miłego popołudnia ,,
Miłego popołudnia ,,
- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Jacku, a te rożowe kuleczki to też śnieguliczka? 

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Niespotykanie kwitnącą zimę masz
Stokrotki to jeszcze rozumiem, ale ta azalia? Dziwna sprawa.
Jako, że styczeń za pasem życzę udanego urlopu, wielu wrażeń i szczęśliwego powrotu.

Jako, że styczeń za pasem życzę udanego urlopu, wielu wrażeń i szczęśliwego powrotu.
- JacekP
Janko, śnieguliczka koralowa ma mniejsze koraliki od śnieguliczki białej. Więc z Twoją wszystko w porządku.
Co do kalin - to jest kalina wonna ale jest jeszcze kalina, która u mnie też ma pączki. Pewnie masz jedną z nich

Basiu, to śnieguliczka koralowa
Izo, te azalie japońskie były sterowane na kwitnienie wielkanocne. Potem są wyrzucane a ja je zabieram (ze śmietnika prawie albo dają mi znać, że są do wyrzucenia) i pielęgnuję dalej. Co rusz któraś zakwita i to nierzadko zimą
Dziękuję za życzenia; już tylko 2 tygodnie do odlotu
Co do kalin - to jest kalina wonna ale jest jeszcze kalina, która u mnie też ma pączki. Pewnie masz jedną z nich

Basiu, to śnieguliczka koralowa

Izo, te azalie japońskie były sterowane na kwitnienie wielkanocne. Potem są wyrzucane a ja je zabieram (ze śmietnika prawie albo dają mi znać, że są do wyrzucenia) i pielęgnuję dalej. Co rusz któraś zakwita i to nierzadko zimą

Dziękuję za życzenia; już tylko 2 tygodnie do odlotu