miłego lądowania
Sojusz starego z nowym
Re: Sojusz starego z nowym
Piękna ta Praga
moje dziecko miało okazję jechać tam na wycieczkę szkolną ale zrezygnowała
Ty lecisz do domu a mój M też wraca aż z Włoch..
podobno już w Wiedniu jest....
miłego lądowania
miłego lądowania
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- zuzanna2418
- 1000p

- Od: 15 maja 2013, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu już jestem, widziałam jak machałaś!
EwkoEs oj, miasto piękne faktycznie, zaraz coś wrzucę z popołudniowego spaceru
Dario szybkiego i bezpiecznego powrotu dla Twojego M.

Tu napotkałam polski akcent ale nieco się zafrasowałam czytając ,że nasz narodowy kompozytor bydlił w Pradze...

To zdjęcie zrobiłam z dwóch powodów: po pierwsze widać wyraźnie, jaki przybytek w miejscu przeładowanym turystami jest najważniejszy (rozmiar obwieszczenia imponujący) a poza tym zawsze uważałam, że Czechy dostępu do morza nie mają, a tu marynarze i do tego jacyś tacy egzotyczni...

A tu, jako ciekawostka, finezja haseł wyborczych, chyba wybory parlamentarne wkrótce. Język co prawda obcy ale wszyscy zrozumieją

A na koniec jedyny zadbany skwerek jaki zdołałam znaleźć

EwkoEs oj, miasto piękne faktycznie, zaraz coś wrzucę z popołudniowego spaceru
Dario szybkiego i bezpiecznego powrotu dla Twojego M.

Tu napotkałam polski akcent ale nieco się zafrasowałam czytając ,że nasz narodowy kompozytor bydlił w Pradze...

To zdjęcie zrobiłam z dwóch powodów: po pierwsze widać wyraźnie, jaki przybytek w miejscu przeładowanym turystami jest najważniejszy (rozmiar obwieszczenia imponujący) a poza tym zawsze uważałam, że Czechy dostępu do morza nie mają, a tu marynarze i do tego jacyś tacy egzotyczni...

A tu, jako ciekawostka, finezja haseł wyborczych, chyba wybory parlamentarne wkrótce. Język co prawda obcy ale wszyscy zrozumieją

A na koniec jedyny zadbany skwerek jaki zdołałam znaleźć

Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
- cyganka77
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Piękne zdjęcia i piękna Praga.
Pomyślałam sobie, żeby właśnie M. zabrać w jakąś podróż romantyczną właśnie do Pragi.
Przez Czechy jechałam jedynie do Włoch i to, co pamiętam, to właśnie ogromne ilości śmieci. Tak, jakby tam nikt nie sprzątał. Co prawda to kilka lat temu, ale widzę, że nic się nie zmieniło. Austria była czyściutka, a w Włoszech kolejne tony śmieci.
Pomyślałam sobie, żeby właśnie M. zabrać w jakąś podróż romantyczną właśnie do Pragi.
Przez Czechy jechałam jedynie do Włoch i to, co pamiętam, to właśnie ogromne ilości śmieci. Tak, jakby tam nikt nie sprzątał. Co prawda to kilka lat temu, ale widzę, że nic się nie zmieniło. Austria była czyściutka, a w Włoszech kolejne tony śmieci.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zuziu dziękuję za zdjęcia pięknej Pragi, bo już parę lat mnie tam nie było, a poza tym każde oko patrzy inaczej. Miałaś śliczną pogodę i mimo służbowego wypełnienia udało Ci się zobaczyć Pragę słoneczną. Nam krakusom Praga jest szczególnie bliska bo niby konkurent to ukochany
A teraz codzienność i co wieś?
A teraz codzienność i co wieś?
- zuzanna2418
- 1000p

Asiu myślę, że Praga to dobry pomysł na romantyczny pobyt, musicie tylko uwzględnić turystyczne tłumy, ale oni są obecni w zasadzie na trasie: Stare Miasto, Most Karola, Mala Strana, Hradczany. A jak się zboczy z tego traktu, można spokojnie pospacerować, mnóstwo kawiarenek, piwiarni etc. Obecnie kurs EUR to 24 korony za 1 EUR
Marysiu to była moja pierwsza wizyta w Pradze i rozczarowana nie jestem. Wiedeń np. nie zrobił na mnie jakiegoś szczególnego wrażenia. Wojna nie zniszczyła praskich zabytków i właśnie poczułam takie podobieństwo z grodem Kraka
A teraz wiocha na ten i przyszły weekend 
Marysiu to była moja pierwsza wizyta w Pradze i rozczarowana nie jestem. Wiedeń np. nie zrobił na mnie jakiegoś szczególnego wrażenia. Wojna nie zniszczyła praskich zabytków i właśnie poczułam takie podobieństwo z grodem Kraka
Zuziu dojechał szczęśliwie tylko ja nie wyspana bo musiałam go po nocy odbierać
mówicie, że Praga to jak Kraków, mój M wczoraj to samo powiedział o Wenecji jedynie, że różni ich to, że miasto w wodzie stoi
Moja córa niech żałuje
bo po fotkach widać, że tam pięknie 
Moja córa niech żałuje
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
No to będziesz dwa weekendy wiejską kobietą szczęśliwą! a ja byłam w Pradze w latach siedemdziesiątych i potem po 30 latach - to byłą podróż sentymentalna. W Wenecji tez byłam niestety za krótko bo jeden dzień. I nie widzę podobieństwa do Krakowa. Za to uwielbiam film Pociąg do Wenecji 
- cyganka77

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Ja w Wenecji też jeden dzień byłam, ale jakoś szczególnie mnie nie zauroczyła. Rzym tak, Padwa, Asyż, ale Wenecja nie. Może dlatego, że wody nie lubię i się boję.
Zuziu, skoro jedziesz na wieś, to będzie co poczytać w drugim wątku:).
Zuziu, skoro jedziesz na wieś, to będzie co poczytać w drugim wątku:).
- zuzanna2418
- 1000p

Marysiu. Asiu Moja top lista miast to: Piza, Dubrovnik, St.Petersburg, Tibilisi, Ryga, Praga i Paryż
, ale także Przemyśl, Kraków,Zakopane i Frombork. No i Lanckorona, choć to wieś. W Wenecji byłam także jeden dzień i nie było czasu nasiąknąć atmosferą.
Dario Dobra żona tym się chlubi, że wstaje, choć nie lubi
Dziecko wyślij przy pierwszej sposobności, podróże kształcą 
Jeśli Opatrzność pozwoli, to przekształcam się dziś w kobietę prowincjonalną i gdzie Rzym, gdzie Krym - zapominam
Dario Dobra żona tym się chlubi, że wstaje, choć nie lubi
Jeśli Opatrzność pozwoli, to przekształcam się dziś w kobietę prowincjonalną i gdzie Rzym, gdzie Krym - zapominam
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Życzę zatem dobrej pogody, bo pracy na wsi zawsze dużo , wiem z autopsji, bom wieśniara 
Zuziu następna to Berlin i na pewno ją tam wyślę..no i w planach na wiosnę ma Francję..
to miłego wypoczynku
to miłego wypoczynku
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- Annar13
- 1000p

- Od: 4 maja 2012, o 12:31
Praga prześliczna, bywam tam prawie co rok i zawsze mnie czymś zaskakuje 
-
Jo37
- 500p

- Od: 20 sty 2009, o 10:32
Piękne zdjęcia Pragi . Rozjeżdżają się ostatnio forumki po świecie.
Pozdrawiam , Joanna
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Zuzanno-bydleni to mieszkanie,nic złego!Barok praski wybujały i piękny.
Z listą się zgadzam,dodałabym jeszcze Cieszyn po obu stronach granicy i Lwów.Lanckorona prawa miejskie miała od czasu panowania króla Kazimierza Wielkiego do międzywojnia.Jeszcze dziś świadczy o tym rynek z pięknymi podcieniowymi drewnianymi i drewniano-murowanymi domami.
Życzę miłych wiejskich weekendów,pogoda ogrodniczo sprzyjająca,ale nie wiadomo jak długo.
Z listą się zgadzam,dodałabym jeszcze Cieszyn po obu stronach granicy i Lwów.Lanckorona prawa miejskie miała od czasu panowania króla Kazimierza Wielkiego do międzywojnia.Jeszcze dziś świadczy o tym rynek z pięknymi podcieniowymi drewnianymi i drewniano-murowanymi domami.
Życzę miłych wiejskich weekendów,pogoda ogrodniczo sprzyjająca,ale nie wiadomo jak długo.
- zuzanna2418
- 1000p

Dziewczynki, cieszę się, że zdjęcia się spodobały. EwkoEs domyśliłam się, że nikt nie chciał obrazić naszego kompozytora, poza tym język czeski potrafi nieco zaskoczyć
Gdyby nie odległość, moja wiocha byłaby w okolicach Lanckorony 
W ogrodzie jesień na całego, na razie ostatnia róża usiłuje zakwitnąć, biorąc pod uwagę bardzo dodatnie temperatury, może jeszcze ma szansę...

Naleweczki pracują na piecu

Marcinki w pełni kwitnienia

W ogrodzie jesień na całego, na razie ostatnia róża usiłuje zakwitnąć, biorąc pod uwagę bardzo dodatnie temperatury, może jeszcze ma szansę...

Naleweczki pracują na piecu

Marcinki w pełni kwitnienia