Tereniu przyszłam zobaczyć śnieg (aby nie zapomnieć, jak wygląda), a u ciebie kolorowe begonie, pachnące bzy i przechadzające się biedronki.
Czyżbyś nie miała ochoty na śnieżne widoczki
Elu ja swoje zabezpieczyłam, ale za wcześnie i też się zastanawiam co z nimi będzie Agatko, już się nie mogę wiosny doczekać Iwonko, ja nie lubię zimy i to od dziecka, więc już chyba nie polubię. Toleruję ją bo wiem że dla roślin jest potrzebna pora spoczynku.
Na dowód że u mnie jest zimowo, parę fotek z przedwczoraj
Nawet nie patrzę na termometr, ale słyszę, jak ostro "dmucha" za oknem.
Zresztą za chwilę wychodzę z domu, więc przekonam się, jak jest zimno.
Ja ciepło się ubiorę, ale jak poradzą sobie zapączkowane rośliny...czarno to widzę
Grażynko, też mam taką nadzieję Monia, wczoraj u mnie też - 18* było Iwonko, mam nadzieję że jakoś przetrwają
Dziś po ostatnich dużych mrozach jest trochę cieplej bo tylko -12* a było już -18* Na szczęście zaczął padać śnieg, może nie jakoś intensywnie, ale kołderka na roślinach się robi, więc jest szansa że nie będzie tak źle i nie poprzemarzają
A oto jak wygląda mój ogród dziś rano, fotki jeszcze ciepłe
Moje psiule zdecydowanie lubią szukanie zapachów pod śniegiem ciekawe co wyniuchały
Obejrzałam wszystko od początku i jestem pod ogromnym wrażeniem, ogród przeszedł ogromna metamorfozę i pięknie Ci odpłacił za czas jaki mu poświęciłaś Tak się napatrzyłam na te kolorowe i cudowne kwiaty u Ciebie, że jak spojrzałam u siebie za okno i zobaczyła te góry sniegu to mnie aż dreszcz przeszedł
Dziękuję moi mili że mnie odwiedzacie Przepraszam że tak długo się nie odzywałam, ale jakoś zima nie nastraja do pisania.
Kołderka śniegowa powoli topnieje, temperatura dodatnia na dworze i taka podobno ma się utrzymać przez jakiś czas.
Mam nadzieję że większe mrozy już się nie powtórzą i wiosenka nadejdzie w marcu, nie tylko taka kalendarzowa Danusiu, dziękuję za słowa uznania mam jeszcze wiele planów związanych z ogrodem które może też Ci się spodobają Aniu, współczuję takiej ślizgawki
A teraz żeby trochę wiosnę przybliżyć troszkę rododendronami pokuszę