Róże Georginii ( Alicji) cz.III

Zablokowany
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże Georginii ( Alicji) cz.III

Post »

Oj, w głowie się kręci od takiej ilości róż na raz ... :lol: .
Samo spotkanie z Państwem Chodun musiało być naprawdę interesujące, bo z nimi to można się nagadać w temacie róż, prawda :wink: ? Jeszcze raz powtórzę: zazdraszczam ;:55 !!!
Alu, może jeszcze kiedyś będzie organizowane takie spotkanie, to pójdziemy obie w te pola, żeby się napatrzeć ... i nagadać rzecz jasna ;:162 .
History ... bajeczna! Uwielbiam takie wielkie kwiaty. Ta Twoja nówka przypomina mi różę Frederic Mistral (Meilland 1994), w której jestem zakochana już od jakiegoś czasu - nie ma wad i do tego przepięknie pachnie ... ;:173 .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu ja też zazdraszczam,różane pola to musi być widok i zapach:) Za rok chętnie się wybiorę,jeśli tylko będzie okazja ;:108
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Asiu Miejmy nadzieje że w przyszłym roku też będzie takie spotkanie.Ale jeśli ktoś by chciał wcześniej to zdaje mi się że jest możliwość odebrania zamówionych róż osobiście i wtedy można by było to wszystko pooglądać.Można zadzwonić i się umówić.

Moniko to świetny pomysł ,jeśli tylko w przyszłym roku będzie taki weekend. ;:108

Aniu ja też nie odpuszczę.Może więcej forumek przyjedzie ,fajnie by było.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Będziesz musiała mi zdać relację ze szczegółami przy najbliższym spotkaniu. Już się miałam burzyć, że nic wcześniej nie wspomniałaś ale wyczytałam, że to tylko na zaproszenie dla "hurtowników" :;230
Jakie róże kupiłaś?
Kosmos za mną już od dawna chodził i nie mogłam się zdecydować ale chyba sobie zakupię jak tak zachwalasz.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

Alu, wybrane przez Ciebie róże są rzeczywiście piękne, patrzyłam na nie w galerii róż na stronie rosebook i okazało się, że Senteur Royale to po prostu jest Duftrauch, róża którą zachwycałam się kilka lat temu w jednej z różanych szkółek tu, na Dolnym Śląsku. Niestety róża nie przetrwała u mnie pierwszej zimy. Dobrze wiedzieć, że jest dostępna w Rosarium może jeszcze raz się na nią skuszę.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni ,nie burz się.Wytłumaczym się na PV.

Heniu ja dopiero zwróciłam na nie uwagę jak zobaczyłam na żywo.Będą posadzone na rabacie gdzie zwykle mi nic nie marznie i postaram się dobrze je zabezpieczyć. Dziękuję za to że mi zwróciłaś na to uwagę.Szkoda by było żeby się zmarnowały.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Falstaf sobie poszalał a miał mieć 120 cm.

Falstaf

Obrazek

Luisse Odier i Mme Isaac Pereire,też gadają z niebem.

Obrazek

Comte de Chambord

Obrazek

Ghita R.

Obrazek

Bonica

Obrazek
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Alu pięknie Ci porosły róże. Bujają do nieba aż miło. Powiedz mi jak prowadzisz swoją Louise Odier? Co robisz z tymi długimi pędami, przyginasz wszystkie, tniesz, wiążesz czy zostawiasz na żywioł ? Ja u swojej mam już przygięte jedno piętro z tamtego roku i teraz zastanawiam się co zrobić z tegorocznymi ponad 2 metrowymi biczami, które wyrosły ze środka. Znowu przygiąć czy zostawić i np.przyciąć krótko na wiosnę ? Czy jeszcze coś innego ? Wiem, że zima może wszystko zweryfikować ale Louise zbyt mocno nie marźnie a wigor ma ogromny.
A co tam kwitnie tak wysoko z tyłu za Bonicą ?
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś w tym roku ,wszystkie pędy przycięłam.Bo nie miałam miejsca na kulkowanie.Na obrzeżach mam posadzone niskie róże.Nie miałam pojęcia że tak szybko i aż tak się rozrosną.Na środku rośnie LO a po bokach 2 szt Pereire. Teraz ich pędy zaczęły przeszkadzać tym niskim i będę musiała maluchy przesadzać na jesieni w inne miejsce. Żeby zrobić więcej luzu dla tych potworów.Będę mogła wtedy je kulkować.Przyznam że wiosną w ogóle ich nie cięłam.Przycięłam po pierwszym kwitnieniu.
Ja na Twoim miejscu , co się da bym jeszcze przygięła a gdzie już nie ma miejsca dopiero przycięła.Moje nie są stare ale później będzie można wyciąć jakieś starsze pędy u nasady jak się za bardzo zagęszczą.Zobaczymy po zimie.Tam z tyłu kwitnie jeszcze Mary Rose w tym roku wyjątkowo szybko powtórzyła kwitnie.Zwykle mijały się z Bonicą a w tym roku zanim Bonica się zebrała to Mary Rose zakwitła drugi raz i tak trzyma do tej pory.
ewazawady
500p
500p

Post »

U mnie ta sama sytuacja, Gemma do przesadzenia. Mojej Luisie na jesieni wycięłam prawie połowę pędów do zera bo wykryłam raka. Obawiałam się, że choroba powróci i asekurancko na wiosnę zamówiłam drugą. Teraz mam zdrową babę, która nie myśli ustępować miejscówki i biedną następczynię patrzącą na mnie z wyrzutem z donicy i czekającą z utęsknieniem na wysadzenie.
Pozdrawiam
Ewa
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiesz, że się nie burzę :D Niestety i tak bym nie mogła jechaać
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa super masz układy ze swoimi różyczkami. :lol: Ja w ten sposób weszłam w posiadanie drugiej Pereire.Kupiłam ją wiosną i przyjęła się o potem zaczęła marnieć.Pani Chodun przysłała mi drugą w doniczce a ta nagle odżyła i mam teraz dwie.No ale zmieniłam koncepcję nasadzeń i żyjemy teraz w zgodzie.Ale busz mam. ;:7

Moni wiem. ;:196

Bouquet Parfait pięknie buduje krzaczek.

Bouquet Parrfait

Obrazek

Obrazek
ewazawady
500p
500p

Post »

Alu co tu tak cicho? Gdzie aktualne zdjęcia? ;:303
U mnie znowu róże obsypane kwiatami. Powtórka równie obfita jak pierwsze kwitnienie. Nareszcie podoba mi się Herkules. Wszystkie kwiaty mają jagodowo zabarwione zewnętrzne płatki a środek kremowo-biały i pięknie uformowane rozetki. Trzy lata na to czekałam i nareszcie dojrzał.
Jak Twoja malinowa? Napisz, pokaż. Plisss...
Wiadomo, że angielki w pierwszym sezonie robią różne wariactwa ale to ciekawe obserwować jak dorastają z roku na rok.
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Napisałam odpowiedź ,wysłałam a teraz jej nie ma.Cuda . ;:202
Ewa u mnie jakoś słabo powtarzają a może jeszcze nie zaczęły.Jakoś w tym roku później.Na malinowej rabacie ,nie jest źle ale te słabsze trochę mocniej przycięłam i czekam na nowe i mocne pędy.Jutro zrobię trochę zdjęć.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Witaj Alu miałam pytać o malinowa rabatę, ale sama napisałaś o niej. :D
Chyba za wcześnie jest pytać czy jesteś zadowolona z doboru odmian na tej rabacie?
Masz śliczne róże, zapatrzyłam się na Mme Isaac Pereire i też ją mam.
Będzie rosła przy pergoli, widzę, że jest szansa na to, że ją obrośnie. ;:173
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”