Owocnej pracy
Wiejski eksperyment Pat
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wiejski eksperyment Pat
Złapiecie Kochana złapiecie! przynajmniej z ogrzewaniem. Ja siedem lat łapię i jakbym go chciała utrzymać to drugie tyle by się przydało i stale przyrzekam, że już koniec z remontami jak młodzi chcą to niech robią resztę , ale na przyrzeczeniach się kończy i robimy dalej. Ja wschodu już dawno nie widziałam, ale jak siedzę na FO do północy albo i 1.00 to nie da rady zwlec się na wschód
Owocnej pracy
Owocnej pracy
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pati, pieknie piszesz o wszystkim i pokazujesz prawdziwe perełki ze swojej okolicy. Podziwam CIę coraz bardziej za wszystko co robisz i jaka jesteś. Ja też mama-babcia, więc do góry uszy. Nie jesteś sama 
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Marzenko, Ty to się nie podpinaj, bo w moim wieku to już syna w szkole będziesz mieć, a nie półroczniaka
Marysiu, no ja zawsze sowa byłam, ale dzieci mojej sowie skrzydełka podcięły, piórka wygładziły i na skowronka przerobiły
Teraz jak już towarzystwo w końcu do łóżek zagonię, to zwykle na twarz padam, za to o 6 wstać muszę, żeby napalić w piecu, coby poniektórym pieluchy do pup małych nie poprzymarzały...
Papieruchy zrobione, młodsza odpadła na drzemkę, więc ja szybciutko do ogrodu wyskoczyłam, trochę liście pograbić i hortensje i rododendrony przysypać i przy okazji dalie wykopałam: nie mam trocin, więc wiórkami drewnianymi zasypałam, może im to starczy?...nie wiem co z różami, chciałam kopczykować, a tu na jutro 18 stopni zapowiadają, to chyba jeszcze poczekać, nie?
Marysiu, no ja zawsze sowa byłam, ale dzieci mojej sowie skrzydełka podcięły, piórka wygładziły i na skowronka przerobiły
Papieruchy zrobione, młodsza odpadła na drzemkę, więc ja szybciutko do ogrodu wyskoczyłam, trochę liście pograbić i hortensje i rododendrony przysypać i przy okazji dalie wykopałam: nie mam trocin, więc wiórkami drewnianymi zasypałam, może im to starczy?...nie wiem co z różami, chciałam kopczykować, a tu na jutro 18 stopni zapowiadają, to chyba jeszcze poczekać, nie?
- Sosenki4

Pati zaraz na PW wyprostujemy sprawy wiekowe 
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
PATI.....ja też jestem fanką Twojego wątku i wielki
Wam za taką decyzję i to co robicie, śledzę i jestem z Waszymi poczynaniami na bieżąco a tym bardziej mi bliżej do Ciebie bo ja też zapragnęłam remontów.....może troszkę innych ale i ja wiekowo inna, mój wnusio w wieku Twojej starszej latorośli i jestem w stanie wyobrazić sobie jak wygląda Twój dzień z tymi dwoma słodziakami, pracą zawodową w domku, remontami i urządzaniem ogrodu......będziemy jednakowo startować w ogrodzie......
pozdrawiam
pozdrawiam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- Maska

- Kontakt:
Pati spokojnie jeszcze będziesz miała chwilkę i zdążysz róże kopczykować, żeby się tam nornice nie zadomowiły.
Wiórka wystarczą to chodzi tylko o to, żeby wilgoć miała się w czym zatrzymać. Ja grabię liście i na razie mam na boku, bo na zabezpieczenia jeszcze czas. Ty mróweczko skowroneczku jeszcze Ci się zmieni, ja też miałam różne okresy ptasie! 
- survivor26

Witam z rana...no niezupełnie z rana, ale musiałam zlecenia pokończyć...miałam szczytny plan ruszenia z widłami na warzywniak, bo wygląda, jakby go 10 lat nikt nie uprawiał, ale na szczęście się rozpadało i czuję się usprawiedliwiona
Natomiast bardzo proszę o solidnego kopa w d*** bo ostatnie dni coraz większego lenia mam, a u trzeba drewno rąbać, niedźwiedzia upolować, zasieki stawiać...zima idzie przecież, a mój M strategicznie nabawił się ramiennej kontuzji i pod pretekstem opieki nad najmłodszą jeszcze z wyrka się nie wygrzebał
Leszczyno, rzuciłam tylko okiem na Twój wątek, żeby doczytać, co tak remontujesz no i widzę, ze na podobnym wózku jedziemy, tylko mój bardziej spróchniały zdecydowanie
Zajrzę potem z solidną rewizytą, żeby Ci pozazdrościć 
Leszczyno, rzuciłam tylko okiem na Twój wątek, żeby doczytać, co tak remontujesz no i widzę, ze na podobnym wózku jedziemy, tylko mój bardziej spróchniały zdecydowanie
- Sosenki4

Pati, to lepiej z Tobą nie zaczynać, jak Ty z siekierą od rana szalejesz
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Ło matko z córką Ty tak sama z siebie poszłaś te drwa rąbać?
Pan M, jak Ty szybciutko narąbiesz, to pewnie jeszcze szybciej wstanie
I cóżeś kobieto nakopała tymi widłami?
Pan M, jak Ty szybciutko narąbiesz, to pewnie jeszcze szybciej wstanie
I cóżeś kobieto nakopała tymi widłami?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- czar_na
- 1000p

- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Pat nie pokazuj ,że potrafisz wykonywać takie czynności ,bo nie wiedzieć kiedy zostaną Ci one przyklejone na stałe 
- survivor26

spokojnie jestem starą i doświadczoną zoną i wystarczyło przebudzić małżonka pytaniem "gdzie schowałeś piłę łańcuchową, bo nie mogę znaleźć" i automagicznie ozdrowiał
Aczkolwiek jako matka wyrodna wolę rąbać drwa niż bawić dzieci...widły obejrzałam, one obejrzały mnie i zgodnie stwierdziliśmy, że na tę mżawkę wychodzić z domu nie będziemy, w zamian chyba sobie szpachelką znowu kawałek chałupy odłupię...bo w chwilach wolnych zrywamy warstwy lamperii, żeby biedny zaduszony piaskowiec pod spodem złapał oddech i w końcu schnąć zaczął 
Pati, zaznaczam wątek do wieczornej lektury... widzę, że tu bardzo wesoło! 
Pozdrowienia, A.
Pozdrowienia, A.
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Myślałam, ze juz nam napisze "drwa urąbane tymy ręcamy" a Ty z piłą łańcuchowa wyjeżdżasz
Ach nie ma to jak lamperia w domu, to były czasy
Ach nie ma to jak lamperia w domu, to były czasy
Pozdrawiam - Ilona
- Maska

- Kontakt:
Patuniu narobiłaś ruchu, że wszystkie na baczność stanęłyśmy, a Ty tylko szpachelką popracowałaś - dobra jesteś umiesz ducha zagrzewać
, a do lamperii jest teraz taki specjalny rozpuszczalnik i migiem można farbę zedrzeć.
- survivor26

Się śmiejcie, a machanie siekierą nie było by chyba trudniejsze od zdzierania tych warstw: naliczyłam siedem powojennych, potem centymetr tynku i jeszcze 5 przedwojennych
Niestety preparaty do zdzierania farby odpadają: sprawdziłam ceny i gdybym chciała je kupić do wszystkich ścian i mebli zasmarowanych olejną w tym domu, to na zawsze musiałabym się z CO pożegnać:(
Jutro zdjęcia poglądowe dzisiejszych dokonań, bo w miejscu pracy archeologa-amatora panuje ciemność jak w du....szy potępionej, więc fotografowanie możliwe tylko ranem
A żeby nie było bezzdjęciowo, to w klimacie nadchodzących Dziadów....nawiedzona stodoła moja (tajemniczo skryta w mroku) i sąsiadowa (gorejaca upiornym blaskiem):;230

Uploaded with ImageShack.us
Jutro zdjęcia poglądowe dzisiejszych dokonań, bo w miejscu pracy archeologa-amatora panuje ciemność jak w du....szy potępionej, więc fotografowanie możliwe tylko ranem
A żeby nie było bezzdjęciowo, to w klimacie nadchodzących Dziadów....nawiedzona stodoła moja (tajemniczo skryta w mroku) i sąsiadowa (gorejaca upiornym blaskiem):;230

Uploaded with ImageShack.us