Miejski ogródek Ani - moje początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Miejski ogródek Ani - moje początki

Post »

Ania super fotki z ogrodu :) byłam tam we wrześniu tamtego roku i byłam ciekawa jak wygląda w maju:) a u Ciebie jak zwykle wszystko pięknie wyplewione i zadbane aż miło popatrzeć ;:108
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, Twój ogród pięknieje z dnia na dzień. Podziwiam te wszystkie detale, którymi tworzysz nastrój ogrodu ;:138
Czy możesz zdradzic, gdzie kupiłaś te nowe nabytki. Interesuje mnie przede wszystkim brzoza
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

gardener1987 raczej słabo ;:185 wyplewione bo co spojrzę to coś znajdę ;:124 Jesienią w ogrodzie też musi być pięknie bo mają sporo liściaków ;:108 . Jestem rozczarowana tylko punktem sprzedaży roślin bo mają bardzo kiepski i niewielki wybór.

Danio Brzózkę i pnącza kupiłam w agrocentrum na Paderewskiego, była tylko jedna sztuka i wyglądała bardzo smutno pod ścianą więc ją przygarnęłam chociaż zupełnie tego nie planowałam. Dobrze że kocham brzozy bo musiałam potem latać po ogródku i szukać jej miejsca :;230

Kilka portretów

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aniu jestem oczarowana Twoimi rabatkami . Są śliczne , uporządkowane aż miło popatrzeć .
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu, baaardzo piękne zakątki pokazujesz ;:oj I to nie tylko te z Twojego ogrodu!
Okolice Kielc są piękne, te ruiny to jakiś stary Dwór czy Pałac? Fascynują mnie ogromnie takie miejsca! A o tym ogrodzie do zwiedzania czytałam kiedyś w jakiejś gazecie, czy możesz mi przesłać adres na pw? Będę wdzięczna. W swoim ogródku od postawienia płotu pędzisz jak burza! Pergole, roślinki i ścieżka ;:oj Powiem Ci, że cały czas się zastanawiam nad wodą w donicy, bo nie wiem czy w tym roku doczekam się czegoś większego...i gotowa jestem zmałpować od Ciebie ten pomysł...Gdybym mogła jeszcze liczyć na wskazówki i podpowiedzi byłabym ogromnie wdzięczna ;:108
Miłego dnia!
Ja posadziłam obok róży gipsówkę i werbenę.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Aniu taki regał do śmieci :!: :!: :!: Dobrze zrobiłaś, że przejełaś ten mebel. Co to za kwiatki z żółtym środkiem? ;:167
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Agnieszko dziękuję i cieszę się że Ci się podoba ;:196

Kasiu wysłałam pw. Małpuj pomysł z wodą w donicy ;:108 to nic trudnego tylko odpowiednio duża donica (jeśli ceramiczna taka jak moja to musi być wewnątrz emaliowana) i filtr pompką (fontanną) lub bez jeśli chcesz mieć tylko wodę. Mogę zapytać M o dokładne wskazówki, ale wiem że przez otwór w donicy przeciągnął kabel elektryczny od filtra i to wszystko pociągnął takim przezroczystym klejem wyglądającym jak silikon bezbarwny (żeby woda nie uciekała). Na razie się sprawdza, raz na jakiś czas dolewany troszkę wody bo paruje i to wszystko. :wink: W razie wątpliwości pytaj.

Madziu Na szczęście zjawiłam się w odpowiedniej chwili. Z żółtymi środkami to gazanie. :wit

Moje wcześnie kwitnące clematiski

Fujimusume
Obrazek Obrazek

Westerplatte
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Chyba Multi blue
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Pierwszy kwiat na Beautiful Bride
Obrazek

Na koniec jedyna różyca pienna NN

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

cudne powojniki i róże piękne u mnie też 2 powojniki kwitną a 3 mam późniejszy.
Pięknie tu u cb. :wit
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aniu, bardzo ładne te nowe nabytki ;:63 powojnika B.Bride mam u siebie i jest obsypany pączkami, będziesz z niego zadowolona. On woli pócieniste miejsce, pewnie wiesz.
Regal z donicami bardzo fajny - lubię takie metalowe stojaki ;:108 Niecierpków oficjalnie nie cierpię :evil: za to lobelię uwielbiam ;:170 jest wdzięczna i kwitnie całe lato, podobnie jak bakopa :uszy
Na tych kratkach po obu stronach regału posadzisz jakieś pnącza? W takim słoneczny pięknie by rosły ;:173 Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Piotr=) :wit przyznaję że do powojników zapałałam wielką ;:167 i też mam kilka późniejszych. Zapraszam ponownie

robaczek_Poznan B.Bride posadziłam pod klonem więc ma pólcieniste miejsce ;:108 . Bakopy odkryłam w tym roku i jestem nimi zachwycona, natomiast z niecierpkami daję sobie spokój. Przy kratkach już posadzony bluszcz i winobluszcz bo to wbrew pozorom miejsce cieniste (słońce tylko przez ok. 2 h) :wink:

Za to po niedzielnej wycieczce zakochałam się w aktinidii pstrolistnej i już szukam dla niej miejsca :;230
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Pięknie u Ciebie Aniu...tak estetycznie i przyjemnie.
Ogród pod Kielcami wygląda bardzo przyjaźnie...mam nadzieję, ze uda mi się kiedyś odwiedzić go.
Spory areał tam mają. Wszystko zagospodarowane i udostępnione do zwiedzania?
Ja przy furtce również nie sadziłabym glicynii, zbyt ekspansywna, wymagająca sporych i solidnych podpór...
Miałam kiedyś do czynienia z taką posadzoną w nieodpowiednim miejscu...kłopot. :(
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Ewa dzięki :wit Wszystko w ogrodzie jest udostępniane do zwiedzania ale tylko w weekend i święta. Z glicynii przy furtce zrezygnowałam i już rośnie w innym miejscu przy płocie. Natomiast przy furtce intensywnie myślę o aktinidii pstrolistnej ;:224
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Muszę zerknac na ta roślinę. Widziałam ostatnio w jakimś ogrodniku, nawet sie jej mocno przygladalam, ale nie pamietam jak wyglada. Ja planuje na kawałku chałupy puścić powojnika, zastanawiam sie tylko czy nie przedobrze z roślinami przed domem.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Śliczne powojniki no i moja ulubiona roślina w Twoim ogrodzie róża ;:167
Aniu, tylko Warszawska Nike to chyba nie ona, kolor pręcików mi się nie zgadzał i zajrzałam do encyklopedii. Ten powojnik podobny jest do Julki :?
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Madziu widziałam ją w niedzielę na żywo i wygląda super.Powojnik na domku to fajny pomysł, ja w tym roku dorobiłam się 10szt., dlatego myślę o jakimś innym pnączu przy wejściu, ale powojniki ;:167 i myślę że ich nigdy nie za dużo. :wink:

Agatko chyba masz rację, miałam dwa oznaczenia Westerplatte i Warszawska nike, więc ten powojnik to chyba będzie jednak Westerplatte (już poprawiłam). Dzięki za spostrzegawczość ;:108 Róża zaczyna szaleć :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”