U oster

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U oster

Post »

No to dla kopa: przed południem udało mi się:
- przekopałać do redlinek z ziemniakami,

Obrazek Obrazek

- powyrywać chwaściska z ziemniaczanego pólka na dwóch redlinkach,
Obrazek

- wykopac z jednej redlinki ziemniaczki,
Obrazek Obrazek

i stanęło na tym etapie:
Obrazek

Teraz po Ziunieczkę do szkoły, potem obiadek i dalej walczyć z chwastowiskiem.

Agnieszko, u nas do tej pory świeciło słońce, ale kiedy kopałam do południa,
już lotnicy zadbali o to, by nie było ono bezchmurne i pozostawiali najpierw smugi
Obrazek Obrazek

a te przeistaczały się w mgłę. Tego juz nie można usprawiedliwić działaniami
mającymi zapobiegać efektowi cieplarnianemu, bo mamy zaraz trzecią dekadę września, więc i ciepełka coraz mniej ;:223
A potem, gdy w powietrzu rozpylą tyle aluminium dziwią się, że mamy niebywale wyrywne burze.
Ciekawe, udają idiotów czy są nimi rzeczywiście?

A poza tym owocnej pracy, pa, do wieczora :wit
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

I po przyjeździe, miałam tylko godzinę; mama dzwoniła do mnie z info, że w Netto są taniuchne jabłuszka i
różne tanie maleństwa. No to pojechałam; jabłuszka na mnie nie chciały czekać, ale iglaczków trochę było:
po 2.99 sztuka. Kupiłam 26 sadzonek różnych odmian thuj i 3 bukszpany, też maleńkie.

Nie były chyba za tanie, ale duże są dużo droższe, a polować na tańsze już nie mam czasu:
Obrazek

I kiedy przyjechałam pozostało niewiele czasu na pólko; było tak :
Obrazek

a po odchwaszczeniu trzech redlinek i wykopaniu ziemniaczków z jednej jest tak:
Obrazek

A po serialu skoczymy jeszcze na godzinkę, żeby wykopać z pozostałych dwóch redlin.
Dzień jest fantastyczny i choć nie cierpię tak pracować, by po pół godzinki skakać do roboty ale
lepsze to niż wcale ;:138
Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze do tego ogrodu skoczyć.
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Praca wre ;:63 , a ci za iglaczki kupiłas ?
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

No to ja też polecę jutro do Netto, może coś sobie kupię :heja
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Kiedy przyjdę od wykopek, napiszę odmiany kupione. Nie brałam wszystkich, choć było ich sporo.
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Kiedy przeglądałam dzisiejsze wpisy, zastanawiałam się, po co właściwie ja tak krok po
kroku, centymetr po centymetrze "dokumentuję" swoją pracę: przecież każdy/a z Was
codziennie robi to samo i nie wkleja zdjęć ze swoich dziennych osiągnięć. Ale mnie tak
cieszy każdy przekopany centymetr i każda posadzona roślinka, że lubię to później oglądać
i przypominać sobie (pewnie zimą będę to robić pasjami :;230 ) Poza pamiątką ma to też
znaczenie dowodowe :shock: - dla męża :?
I "nadejszła wielkopomna chwiła";
Obrazek
Niestety, zdjęcie robione po zmroku:
Obrazek
Jutro zrobię w świetle dziennym.
No tak! Znów zapomniałam: miałam pospisywać nazwy odmian roślinek ;:14 Jutro, co? Andrzejku, sorry
Jestem padnięta, dzieci już wykąpane, najedzone, więc mogę wcześniej pójść spać. Jak się uda, bo najczęściej
wieczór to czas na odwiedzenia Waszych ogródeczków. To może w takim razie do zobaczenia u którejś/któregoś
z Was :roll: Pa, spokojnej nocki :wit
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

Osterku, Ty nasz kochany pracusiu....ale się napracowałaś, jak ja Ci zazdroszczę bo ja dopiero w piatek idę na działkę by tam się znęcać i pastwić nad roślinkami ;:224 :;230
dokumentuj, dokumentuj swoje dokonania - fajnie się to ogląda! ;:138 ;:138 ;:108

aha szykuj się na jutro - śliwka poszła dziś w świat, pędzi samochodem do Ciebie, jutro będzie ;:196
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Martuniu ;:196
:wit
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i poleciałam raniutko do Netto, ale kupiłam tylko 2 malutkie roślinki. Nie wiem jak się nazywają, ale to chyba coś z iglaczka ma ;:224 nie wiem jak sie nazywa....................to nic,ważne, że już u mnie rośnie :;230 wpadnij na ;:136 to sama zobaczysz co ja dzisiaj narobiłam :heja
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Oglądałam wykopki u ciebie ja swoje też skończyłam :wit
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Witaj Oster

Znowu mnie trochę nie było i tyle się u Ciebie dzieję że trochę mi zajęło czytanie tego wszystkiego ,co do sąsiada to też mam z nim problem co roku jest wojna o nasz żywopłot bo niestety trzeba go przycinać a on zrzędzi że mu na pole wchodzimy i pomimo że sprzątamy gałęzie to za każdym razem jest awantura ale ten ród już tak ma bo kiedyś jego ojciec się awanturował a teraz syn . Ja staram się cokolwiek robić w ogrodzie żeby go nie zapuścić ale z moim małym smykiem nie zawsze mogę zrealizować plany no cóż dzieci są najważniejsze ,może w przyszłym roku będę miała więcej czasu na ogród pozdrawiam .
Ps . Kociaki są słodkie
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Bogumilka pisze:No i poleciałam raniutko do Netto, ale kupiłam tylko 2 malutkie roślinki. Nie wiem jak się nazywają, ale to chyba coś z iglaczka ma ;:224 nie wiem jak sie nazywa....................to nic,ważne, że już u mnie rośnie :;230 wpadnij na ;:136 to sama zobaczysz co ja dzisiaj narobiłam :heja
No, Boguniu, wpadłam i zaniemówiłam. Ale nadrobiłaś zaległości... Cieplusia z Ciebie kobitka.
Kiedy ja znajdę czas na porządne zapoznanie się z wątkami osób, które regularnie odwiedzam :( :?:
A tak nie lubiłam jesieni... zimą znajdzie się troszkę czasu mam taką nadzieję ;:108
maria5 pisze: Oglądałam wykopki u ciebie ja swoje też skończyłam :wit
Witaj Mario, miło i Ciebie gościc u siebie. Obiecuję, że natychmiast w najwolniejszej chwili pobiegnę do
Ciebie z rewizytacją :;230 Dziękuję za odwiedziny ;:167
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

joannakr0508 pisze:Witaj Oster
Znowu mnie trochę nie było i tyle się u Ciebie dzieję że trochę mi zajęło czytanie tego wszystkiego ,co do sąsiada to też mam z nim problem co roku jest wojna o nasz żywopłot bo niestety trzeba go przycinać a on zrzędzi że mu na pole wchodzimy i pomimo że sprzątamy gałęzie to za każdym razem jest awantura ale ten ród już tak ma bo kiedyś jego ojciec się awanturował a teraz syn . Ja staram się cokolwiek robić w ogrodzie żeby go nie zapuścić ale z moim małym smykiem nie zawsze mogę zrealizować plany no cóż dzieci są najważniejsze ,może w przyszłym roku będę miała więcej czasu na ogród pozdrawiam .
Ps . Kociaki są słodkie

Witaj Asieńko :wit :wit
Jakże się cieszę, że jesteś! Doskonale rozumiem, co to znaczy dziecko i ogród :shock:
Ja już pisałam, ze przybycie do nas dzieci zastopowało moje zajęcia w ogrodzie i ograniczyło
jedynie do zbierania truskawek, bo nawet pielenie było niemożliwe. Najważniejsze są dzieci i tego się trzymaj.
Miałam wielkie plany na tegoroczny sezon a wyszło co wyszło. Ale uważam, że i tak sporo zrobiłam i mam ogromną
satysfakcję oglądając fotki i przechadzając się po chodniku. Uważam też, że muszę z większą pokorą podchodzić do
swoich możliwości :oops: Ale ten rok pokazał mi też, że sama nie jestem w stanie wiele zrobić. Mam nadzieję,
że to ostatni taki długi wyjazd mojego męża; ja mam już dosyć tego liczenia jedynie na siebie.
Z jak wielu rzeczy musiałam rezygnować nie mając opieki dla dzieci, to jedynie ja wiem. No i nie można też
być w kilku miejscach jednocześnie:albo warzywnik, albo rabaty albo wykop, który stanął w maju i nie ruszyłam
ani kawałka; a tak marzyłam o ziemiance :( Trudno, coś innego zrobię z warzywami, zakopcuję pod folią, w kasterkach :roll:
Dzisiaj poszłam do ogrodu dopiero przed siedemnastą, i na złość akurat nagle zaczęło lać. Schowałam się z
dzieciakami pod parasolem, ale zmarnowałam jakieś dobre pół godziny.
Tak więc zdjęcia nie ukażą szalonego tempa do przodu, ale dobre i to; przekopałam jakieś dwie rajki po ziemniakach;
tak było, kiedy zaczynałam (zdjęcie wczorajsze, dlatego w słońcu)
Obrazek Obrazek

A tak, kiedy kończyłam po osiemnastej (wiał okropnie zimny wiatr; nawet juz komary nie gryzły)
Niunius już nieco znużony ;:108
Obrazek Obrazek

i wyżej pępka nie podskoczę; myślałam, że zdążę wyjść jeszcze wysiać wapno i gorczycę, ale to już zostawiam na jutro.
Dzisiaj muszę chałpę :roll: ogarnąć, bo ukochany dziś przyjeżdża :heja
Pa kochani ;:196
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Witam pięknym porankiem :wit
słoneczko nieśmiało wychyliło się zza horyzontu i zapowiedziało piękny ranek. Jak będzie w ciągu dnia, sie zobaczy.
Mam nadzieję, że pod obecność męża uda mi się zrobić nieco więcej. Na dzisiaj mam sporo planów. Co z nich wyjdzie?
Wieczór pokaże, a że dzień coraz krótszy to i czasu mniej :roll:
Miłego, słonecznego i pracowitego dnia!
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to ja zrozumie jak na fo nie będzie Cię przez kilka dni :;230 ;:167 kto jak kto, ale ja wiem jak się wita z EM po długiej rozłące :;230 ;:167 Będzie Ci wybaczone nie bycie z nami :heja
Zmykam i już nie przeszkadzam ;:118
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”