Jagusia to ten sam rozchodnik co niżej, tylko przed kwitnieniem- rozchodnik wariegata
Działka Romy wśród jezior cz. 3
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka Romy wśród jezior cz. 3
Mireczko witaj
U mnie też szaro ,buro ,ponuro ale ten deszcz to może przdatny
Jagusia to ten sam rozchodnik co niżej, tylko przed kwitnieniem- rozchodnik wariegata
Romko rozchodnik ślicznie wybarwia się na wiosnę...jaką ma wysokość
U mnie też siąpi deszcz, na pewno rośliny na tym skorzystają...w naszym regionie nie padało od bardzo dawna...Rh i nowo posadzone iglaki podlałam przed zimą ale przy takiej temperaturze to prawie nic nie znaczy.
U mnie też siąpi deszcz, na pewno rośliny na tym skorzystają...w naszym regionie nie padało od bardzo dawna...Rh i nowo posadzone iglaki podlałam przed zimą ale przy takiej temperaturze to prawie nic nie znaczy.
- amatorka015

- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co to za rozchodnik?Mam chyba takiego samego tylko kwitnie na żółto i nie wiem jak się nazywa
-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Romciu,na początku tego wątku pokazujesz klon,wygląda mi na zwykły,ale uformowany,jak piszesz.Możesz coś więcej opowiedzieć na ten temat,bo ja właśnie hoduję samosiewkę,ma już ponad metr i w tym sezonie zamierzam już coś z nim robić.Planowałam po prostu parasol,a Twój ma jeszcze kulę na dole
Kurczę,a ja swój "goliłam "na pniu,teraz to już chyba nie wypuści na dole?Ile trwało formowanie?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Romciu
masz naprawdę śliczne roślinki.Bardzo mi się podoba oczko.Będę zaglądać

- rico62
- 500p

- Od: 19 lip 2010, o 20:45
- Kontakt:
Witam Romcie
Dziekuje za odwiedzinki
,jeszcze mam duzo pracy,ten rok bedzie przełomowy
Spedziłem kilka godzin u Ciebie nad jeziorkiem
,Masz bardzo pieknie!!!duzo fajnych pomysłów,studnia,sciezka itd ,piekne roslinki i kwiatki, będę zaglądał do Ciebie Dziekuje ,Pozdrawiam 
Dziekuje za odwiedzinki
Spedziłem kilka godzin u Ciebie nad jeziorkiem
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Ten kwitnący ROZCHODNIK jest piękny ! Lubię ROZCHODNIKI, mam kilka odmian, a na zimę zawsze zostawiam ich kwiatostany - mimo,że tracą kolory i podsychają to bywa,że pięknie osadza się na nich szron lub szadź i stanowią ładną ozdobę ogrodu w okresie jesienno- zimowym.Przycinam je dopiero wczesną wiosną 
- damapi
- 500p

- Od: 15 gru 2008, o 09:13
Roma - siedzę w Twoim ogrodzie drugą godzinę i nie mogę się nadziwić jak bardzo się zmienił, na prawdę jestem pod wrażeniem
może przyślesz kilka zdjęć i dołożymy na stronkę? 
Muszę tu jeszcze wrócić, nie zdążyłam obejrzeć wszystkiego
buziole
Muszę tu jeszcze wrócić, nie zdążyłam obejrzeć wszystkiego
buziole
- RomciaW

Witam wszystkich serdecznie
Ale miałam dzisiaj ciężki dzień, nie mogłam się do Was wybrać , jak wróciłam z miasta i chciałam z Wami pogadać ,to padła mysza
A później miałam gości teraz dopiero jestem wolna
Aniu , ten żółto zielony jest niższy od bordowego [50 cm.] -dobrze że nie obcinamy rozchodników ,dopiero wczesną wiosną trzeba obciąć .U mnie dzisiaj świeciło słońce i było 11 stopni
Justynko ,nie znam nazwy tych rozłaźniczków, ja je tak nazywam a chciałabyś różowego
Jak byś chciała .........
Czy o takim żółtym rozłaźniczku mówisz
Mirusiu ,klon szybko odrasta nie wykluczone że pień jeszcze obrośnie , jest formowany dwa a nawet trzy razy w sezonie jak jest potrzeba
To jest tak jakby był walec ,przecinasz w połowie i każdą kulę obrabiasz chyba wytłumaczyłam jasno 
Gosiu ,miło mi że Ci się u mnie podoba ,zapraszam serdecznie
rico62 ,miło mi bardzo że podoba Ci się u mnie, nie wiem czy doczytałeś że studnia pełni rolę wędzarni
Zapraszam serdecznie , ja też będę śledzić Twoje poczynania 
Ewelinko ,muszę u Ciebie podpatrzeć jakie są jeszcze rozchodniki ,wiesz ...........ja zimą nie widzę moich roślinek
Danusiu ,cieszę się że widoczne są zmiany
Bardzo chętnie Ci fotki podrzucę ,rozszerzyłam firefoxa i udało mi się dostać do Twojego ogrodu ,mój ogródek jest tam bardzo ubożuchny -wyślę Ci mailem 

Ale miałam dzisiaj ciężki dzień, nie mogłam się do Was wybrać , jak wróciłam z miasta i chciałam z Wami pogadać ,to padła mysza
Aniu , ten żółto zielony jest niższy od bordowego [50 cm.] -dobrze że nie obcinamy rozchodników ,dopiero wczesną wiosną trzeba obciąć .U mnie dzisiaj świeciło słońce i było 11 stopni

Justynko ,nie znam nazwy tych rozłaźniczków, ja je tak nazywam a chciałabyś różowego

Czy o takim żółtym rozłaźniczku mówisz
Mirusiu ,klon szybko odrasta nie wykluczone że pień jeszcze obrośnie , jest formowany dwa a nawet trzy razy w sezonie jak jest potrzeba

Gosiu ,miło mi że Ci się u mnie podoba ,zapraszam serdecznie

rico62 ,miło mi bardzo że podoba Ci się u mnie, nie wiem czy doczytałeś że studnia pełni rolę wędzarni

Ewelinko ,muszę u Ciebie podpatrzeć jakie są jeszcze rozchodniki ,wiesz ...........ja zimą nie widzę moich roślinek

Danusiu ,cieszę się że widoczne są zmiany

-
hutkow

- Od: 24 sty 2011, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Romciu!
Jak słyszę o klonikach to mi się przypomina nasz coroczny dywan z liści klonowych.Przed dziesięciu laty też były ładne a teraz to zakała ogrodu.Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
Edward
Jak słyszę o klonikach to mi się przypomina nasz coroczny dywan z liści klonowych.Przed dziesięciu laty też były ładne a teraz to zakała ogrodu.Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
Edward
- damapi
- 500p

Już się cieszę na nowe zdjęcia
, teraz widzisz sama jak dużo się zmieniło w Twoim ogrodzie 
mówisz o tych rozłaźniczkach ze zdjęć?
pierwszy to chyba rozchodnik kamczacki a drugi rozchodnik ościsty - choć ten drugi ma tyle kwiatuszków, że nie widzę dobrze listków. To takie naziemne słoneczka
buziole na dobranoc
mówisz o tych rozłaźniczkach ze zdjęć?
buziole na dobranoc
- rico62
- 500p

- Od: 19 lip 2010, o 20:45
- Kontakt:
Witam Romcie z deszczowych Katowic
Własnie nie doczytałem ze ta studnia to wędzarnia
Super!!!
http://www.youtube.com/watch?v=heqwDTHWKLQ
Własnie nie doczytałem ze ta studnia to wędzarnia
http://www.youtube.com/watch?v=heqwDTHWKLQ
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- RomciaW

Dziękuję Edziu i wzajemnie wszystkiego Najlepszego
Ja mam tego jednego klonika uformowanego ,resztę opanowałam, nie pozwoliłam im pójść do góry i mam miniaturki, najwięcej liści mam z brzóz ,wszyscy sąsiedzi mają ,takie ogromne ,strach myśleć jak przyjdzie jakaś wichura 
Danusiu ,a ten wyżej z różowymi kwiatkami
Czy fotki wysłać na maila

Ryszardzie , pozdrawiam z deszczowej Łodzi
Bardzo nastrojowa piosenka 
Wandziu ,popatrz to ten mój jest karzełkiem, ziemię ma dobrą bo rośnie przy glicyni i od niej czerpie zasoby

Idę zajrzeć do Waszych ogródków

Danusiu ,a ten wyżej z różowymi kwiatkami

Ryszardzie , pozdrawiam z deszczowej Łodzi

Wandziu ,popatrz to ten mój jest karzełkiem, ziemię ma dobrą bo rośnie przy glicyni i od niej czerpie zasoby

Idę zajrzeć do Waszych ogródków

- damapi
- 500p

Romciu ten różowy to chyba rozchodnik pozorny (sedum spurium), ale nie nie miałam takiego, więc nie jestem pewna.
Tak, wyślij proszę na maila
Tak, wyślij proszę na maila