Działka Romy wśród jezior cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka Romy wśród jezior cz. 3

Post »

Mireczko witaj :wit U mnie też szaro ,buro ,ponuro ale ten deszcz to może przdatny :?:

Jagusia to ten sam rozchodnik co niżej, tylko przed kwitnieniem- rozchodnik wariegata ;:138
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Romko rozchodnik ślicznie wybarwia się na wiosnę...jaką ma wysokość :?:
U mnie też siąpi deszcz, na pewno rośliny na tym skorzystają...w naszym regionie nie padało od bardzo dawna...Rh i nowo posadzone iglaki podlałam przed zimą ale przy takiej temperaturze to prawie nic nie znaczy.
Awatar użytkownika
amatorka015
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obrazek

JAK SIĘ PODOBA :?:
Co to za rozchodnik?Mam chyba takiego samego tylko kwitnie na żółto i nie wiem jak się nazywa :roll:
ZAPRASZAM.. JUSTYNA
Dorobek Amatorki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Romciu,na początku tego wątku pokazujesz klon,wygląda mi na zwykły,ale uformowany,jak piszesz.Możesz coś więcej opowiedzieć na ten temat,bo ja właśnie hoduję samosiewkę,ma już ponad metr i w tym sezonie zamierzam już coś z nim robić.Planowałam po prostu parasol,a Twój ma jeszcze kulę na dole :roll: Kurczę,a ja swój "goliłam "na pniu,teraz to już chyba nie wypuści na dole?Ile trwało formowanie?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Romciu :wit masz naprawdę śliczne roślinki.Bardzo mi się podoba oczko.Będę zaglądać ;:196 ;:4
Awatar użytkownika
rico62
500p
500p
Od: 19 lip 2010, o 20:45
Kontakt:

Post »

Witam Romcie
Dziekuje za odwiedzinki :D ,jeszcze mam duzo pracy,ten rok bedzie przełomowy :D
Spedziłem kilka godzin u Ciebie nad jeziorkiem :D ,Masz bardzo pieknie!!!duzo fajnych pomysłów,studnia,sciezka itd ,piekne roslinki i kwiatki, będę zaglądał do Ciebie Dziekuje ,Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Ten kwitnący ROZCHODNIK jest piękny ! Lubię ROZCHODNIKI, mam kilka odmian, a na zimę zawsze zostawiam ich kwiatostany - mimo,że tracą kolory i podsychają to bywa,że pięknie osadza się na nich szron lub szadź i stanowią ładną ozdobę ogrodu w okresie jesienno- zimowym.Przycinam je dopiero wczesną wiosną :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13

Post »

Roma - siedzę w Twoim ogrodzie drugą godzinę i nie mogę się nadziwić jak bardzo się zmienił, na prawdę jestem pod wrażeniem ;:138 ;:138 ;:138 może przyślesz kilka zdjęć i dołożymy na stronkę? :)
Muszę tu jeszcze wrócić, nie zdążyłam obejrzeć wszystkiego :(

buziole ;:79
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich serdecznie :wit :wit
Ale miałam dzisiaj ciężki dzień, nie mogłam się do Was wybrać , jak wróciłam z miasta i chciałam z Wami pogadać ,to padła mysza :( A później miałam gości teraz dopiero jestem wolna ;:138
Aniu , ten żółto zielony jest niższy od bordowego [50 cm.] -dobrze że nie obcinamy rozchodników ,dopiero wczesną wiosną trzeba obciąć .U mnie dzisiaj świeciło słońce i było 11 stopni Obrazek
Justynko ,nie znam nazwy tych rozłaźniczków, ja je tak nazywam a chciałabyś różowego :?: Jak byś chciała .........Obrazek
Czy o takim żółtym rozłaźniczku mówisz :?:
Mirusiu ,klon szybko odrasta nie wykluczone że pień jeszcze obrośnie , jest formowany dwa a nawet trzy razy w sezonie jak jest potrzeba ;:108 To jest tak jakby był walec ,przecinasz w połowie i każdą kulę obrabiasz chyba wytłumaczyłam jasno Obrazek
Gosiu ,miło mi że Ci się u mnie podoba ,zapraszam serdecznie Obrazek
rico62 ,miło mi bardzo że podoba Ci się u mnie, nie wiem czy doczytałeś że studnia pełni rolę wędzarni ;:108 Zapraszam serdecznie , ja też będę śledzić Twoje poczynania Obrazek
Ewelinko ,muszę u Ciebie podpatrzeć jakie są jeszcze rozchodniki ,wiesz ...........ja zimą nie widzę moich roślinek Obrazek
Danusiu ,cieszę się że widoczne są zmiany ;:138 Bardzo chętnie Ci fotki podrzucę ,rozszerzyłam firefoxa i udało mi się dostać do Twojego ogrodu ,mój ogródek jest tam bardzo ubożuchny -wyślę Ci mailem Obrazek
Obrazek Obrazek
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Romciu!
Jak słyszę o klonikach to mi się przypomina nasz coroczny dywan z liści klonowych.Przed dziesięciu laty też były ładne a teraz to zakała ogrodu.Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
Edward :wit
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Już się cieszę na nowe zdjęcia ;:196 , teraz widzisz sama jak dużo się zmieniło w Twoim ogrodzie :)
mówisz o tych rozłaźniczkach ze zdjęć? :D pierwszy to chyba rozchodnik kamczacki a drugi rozchodnik ościsty - choć ten drugi ma tyle kwiatuszków, że nie widzę dobrze listków. To takie naziemne słoneczka ;:3

buziole na dobranoc ;:79
Awatar użytkownika
rico62
500p
500p
Od: 19 lip 2010, o 20:45
Kontakt:

Post »

Witam Romcie z deszczowych Katowic :D
Własnie nie doczytałem ze ta studnia to wędzarnia ;:14 Super!!!

http://www.youtube.com/watch?v=heqwDTHWKLQ
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ten rozchodnik variegata dorastał u mnie któregoś roku prawie do metra. POtem już trochę osłabł i skurczył się. Przypomniałaś mi, że go muszę już przesadzić w inne miejsce, do lepszej ziemi Obrazek
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Edziu i wzajemnie wszystkiego Najlepszego ;:196 Ja mam tego jednego klonika uformowanego ,resztę opanowałam, nie pozwoliłam im pójść do góry i mam miniaturki, najwięcej liści mam z brzóz ,wszyscy sąsiedzi mają ,takie ogromne ,strach myśleć jak przyjdzie jakaś wichura Obrazek
Danusiu ,a ten wyżej z różowymi kwiatkami :?: Czy fotki wysłać na maila :?: Obrazek
Ryszardzie , pozdrawiam z deszczowej Łodzi :wit Bardzo nastrojowa piosenka Obrazek
Wandziu ,popatrz to ten mój jest karzełkiem, ziemię ma dobrą bo rośnie przy glicyni i od niej czerpie zasoby Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Idę zajrzeć do Waszych ogródków Obrazek
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Romciu ten różowy to chyba rozchodnik pozorny (sedum spurium), ale nie nie miałam takiego, więc nie jestem pewna.
Tak, wyślij proszę na maila ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”