Pięknie będzie wyglądał ten skalniak.
Ogródek Doroty - dodad
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Doroty - dodad
Ależ się napracowałaś dziewczyno.
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Dziękuję wszystkim za pochwały
Dziś już bez szleństw. Troszkę "uzdatniałam glinę" piaskiem, troszke przesadzałam roślinki. Na skalniak powędrował berberys miniaturowy i żylistek 'Nikko" - czekam na przesyłkę od Kocicy, przygotowałam miejsca.
Dziś w ogrodniczym odłożyłam sobie fortegillę i dwa kiścienie. Teraz nie mam kasy, ale niebawem urodziny więc może jakiś przypływ gotówki nastąpi
Aniu, Dorotko - w Rzeszowie bywam dosyć często, a Kraków kocham, bo to moje rodzinne miasto. Wszystkie wakacje i ferie spędzałam w Borku Fałęckim
Dziś już bez szleństw. Troszkę "uzdatniałam glinę" piaskiem, troszke przesadzałam roślinki. Na skalniak powędrował berberys miniaturowy i żylistek 'Nikko" - czekam na przesyłkę od Kocicy, przygotowałam miejsca.
Dziś w ogrodniczym odłożyłam sobie fortegillę i dwa kiścienie. Teraz nie mam kasy, ale niebawem urodziny więc może jakiś przypływ gotówki nastąpi
Aniu, Dorotko - w Rzeszowie bywam dosyć często, a Kraków kocham, bo to moje rodzinne miasto. Wszystkie wakacje i ferie spędzałam w Borku Fałęckim
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj DOROTKO!
Ja też jestem miłośnikiem roślin skalnych, dlatego będę śledzić Twoje poczyniania.
Początek super

Ja też jestem miłośnikiem roślin skalnych, dlatego będę śledzić Twoje poczyniania.
Początek super
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Borek Fałęcki to nawet nie tak daleko ode mnie
Fajny masz ten ogrodniczy, możesz sobie zarezerwować rośliny
Fajny masz ten ogrodniczy, możesz sobie zarezerwować rośliny
A czy ja nie przepowiadałam, że w poniedziałek skalniak będzie ukończony? Brawo! Dzielna dziewczyna!
- kocica

- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Dorotko, skalniak będzie bardzo piękny kiedy roślinki na nim się rozrosną. Dziś wysłałam paczkę więc powinna dojść w ciągu dwóch dni.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
-
alinaK

- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
dorotko ja też dziś uzdatniałam glinę ale kompostem z obornikiem z gołębi
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Alinko - witam cię serdecznie w moim ogrodzie. Chętnie uzdatniałabym obornikiem, ale jak się nie ma. Troczę było nawiezione jesienią. Kompost teść mi zakosił pod pomidory. Generalnie ta glina nie jest może uboga tylko strasznie zwięzła. A i tak pod rośliny robię mieszanki.
Ewo - czekam
Mam nadzieję, że skalniak pokaże swoja urodę w tym roku. Nie będzie to skalniak w dosłownym znaczeniu, bo roślin typowo skalnych nie będzie na nim zbyt wiele. Nastawiam się raczej na taką rabatę skalną.
Marto tak już mam, że jak coś zacznę to chcę jak najszybciej skończyć
Dlatego tak strasznie denerwuje mnie nieskończona kaskada
Aniu - Zielona - wakacje w Borku to moje najpiękniejsze wspomnienia z dzieciństwa. Słabość do lasków sosnowych to chyba pozostałość tych wspomnień. Sklep ogrodniczy mam za siatką w pracy i jestem tam prawie codziennym gościem, więc troszkę mam tam znajomości
Małgosiu, Dzidziu - dziękuję
i ciesze sie, że się wam podoba
Dorotko - wczoraj oglądałam mojego powojnika - powolnika i coś drgnęło, więc jest nadzieja
Aniu Różana - przemieszczanie kamieni w ogrodzie to moje kolejne hobby - tylko troszkę "ciężkie"
Uzgodniłam z teściową, że między iglakami posadzimy róże. Po południu zrobię zdjęcia i będę cię prosić o radę
Czekam dalej na przesyłkę z Florexpolu - mam nadzieję, że się doczekam i nie będę zbyt rozczarowana zawartością. Podobno wczoraj wysłali, zobaczymy....
Ewo - czekam
Marto tak już mam, że jak coś zacznę to chcę jak najszybciej skończyć
Aniu - Zielona - wakacje w Borku to moje najpiękniejsze wspomnienia z dzieciństwa. Słabość do lasków sosnowych to chyba pozostałość tych wspomnień. Sklep ogrodniczy mam za siatką w pracy i jestem tam prawie codziennym gościem, więc troszkę mam tam znajomości
Małgosiu, Dzidziu - dziękuję
Dorotko - wczoraj oglądałam mojego powojnika - powolnika i coś drgnęło, więc jest nadzieja
Aniu Różana - przemieszczanie kamieni w ogrodzie to moje kolejne hobby - tylko troszkę "ciężkie"
Czekam dalej na przesyłkę z Florexpolu - mam nadzieję, że się doczekam i nie będę zbyt rozczarowana zawartością. Podobno wczoraj wysłali, zobaczymy....
- Reni4

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Witam:)Kawał pięknej roboty zrobiłaś...:)Na 11 Listopada jest dość duży wybór Klematisów....czekam u nich na Magnolie maja być dopiero w przyszłym tygodniu ..dostawca się spóźnia ;)Trochę nam utrudnili poruszanie się po mieście tymi remontami ulic ale może jak skończą to będzie wreszcie lepiej;)))Pozdrawiam
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Skalniak zapowiada się ciekawie - naturalne rozrzucenie kamieni to podstawa. Teraz najmilsze zajęcie - sadzenie skalnych roślinek - aż Ci zazdroszczę tej pracy .Ależ Ty jesteś pracowita !
A na widok pokazanego gdzieś powyżej POWOJNIKA ...opadła mi szczęka . Ale ukwiecony ! Co mu robisz , Dorotko, ze on taki gigantyczny i kwitnie tak obficie? Jaka to odmiana?
A na widok pokazanego gdzieś powyżej POWOJNIKA ...opadła mi szczęka . Ale ukwiecony ! Co mu robisz , Dorotko, ze on taki gigantyczny i kwitnie tak obficie? Jaka to odmiana?
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Dorotko , ale sie napracowałaś, efekty niebawem będziemy podziwiać, powojnik sliczny 
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Ja też jestem ciekawa nastepnych fotek ze sklaniakiem w roli głównej. Zazdroszczę ponieważ też chcę zrobić skalniak u siebie ale jestem dopiero w fazie planowania a do realizacji jeszcze daleka droga.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Dorotko- jak ten skalniak zarośnie Ci roślinkami, to będzie cudownie.Szkoda, że u mnie kamienie, towar deficytowy i na skalniaczku tylko kilka.Zdjęcie z kotkiem wspaniałe.

- Ma-Do

- Od: 22 lut 2010, o 20:29
Dorotko -wspaniały skalniak się zapowiada u Ciebie.Ciekawią mnie rośliny ,które chcesz na nim zasadzić.Czy to będą typowe skalne maluszki
np.skalnice,dzwonki,astry alpejskie,rojniki,-czy inne roślinki?Ale niezależnie od rodzaju roślin ,efekt i tak będzie świetny ,bo do budowy skalniaka użyłaś pięknych ,dużych kamieni.
np.skalnice,dzwonki,astry alpejskie,rojniki,-czy inne roślinki?Ale niezależnie od rodzaju roślin ,efekt i tak będzie świetny ,bo do budowy skalniaka użyłaś pięknych ,dużych kamieni.
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
- igielka78

- Od: 13 mar 2008, o 10:24
Dorotko, dzisiaj doszedł ciemiernik. Dziękuję za pamięć i za wspaniałą sadzonkę. Naprawdę nie spodziewałam się, że będzie taka duża i w dodatku kwitnąca. Jeszcze raz dzięki.