Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Lucy2na

Re: Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2

Post »

tylipanku nie załamuj się tam gdzie możesz zobaczyć bulwy i cebulki nie ma strachu tylko te w pojemnikach często są z niespodzianką
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Tulipanku! :wit
Cieszę się bardzo, że wreszcie jesteś zdrowy. Myślisz o wiośnie na całego. To dobrze.
Ja też odwiedziłam Biedr... i kupiłam (po co ;:14 ?): gipsówkę, liatrę, orlika, pochodnie i frezje. Starałam się wybierać pudełeczka w których było widać coś zielonego. Teraz muszę czekać na dzień sadzenia "kwiatów" i powsadzać je do doniczek. Dobrze że mam ziemie i trochę doniczek gospodarczych.
Pozdrawiam, pa, pa :uszy :uszy
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Tulipanie!Jak tam-sadziłeś już bratki?A jeśli tak to jakie?I co na Twoim pięknym skalniaku?
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Tulipanku, :wit w dwóch pudełeczkach nic nie było. :evil: Byłam zła, jak osa. ;:108
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tulipanku-zdrowyś? Bo pogoda jak marzenie i ma się utrzymać.Pewno obrabiasz ogródek albo wąski balkon?Moja orchidea wypuściła pędzik z dwoma pączkami,więc dla zachęty kupiłam jej podpórkę w modnym wściekle różowym kolorku.Kupiłam ją zeszłego roku na cmentarzysku roślin OBI w drugiej przecenie,ma dwie naklejki "phalenopis jeden pęd "i na niej drugą "dendrobium 11/12 cm",więc jestem ciekawa co to będzie.Obstawiam falka.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tulipanku :D
Pokaż swoje tulipanki... Uporałeś się już z choróbskiem, czy jeszcze cię gnębi?

Z okazji zbliżających się Świąt życzę zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Lucy2na

Post »

zdrowych swiąt kochany....gdzie się podziewasz?
masz nas już dość ?
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witajcie :wit ;:196 ;:167 , na początek fotki później odpiszę . :D

Krokusy :

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Brateczki :

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Obrazek

Stokrotki :

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Obrazek

Hiacynty :

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Narcyzy , mniej odmian jak w zeszłym roku... ale za to więcej sztuk.. , pare odmian tata sprzątnął mi z garażu podczas sprzątania i będę musiał na jesień dokupić ... :roll: :

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Teraz ogólniej . Tylko się nie śmiejcie.... :oops: :

Obrazek Obrazek

Bosz.... , jaki bajzel....... ;:223 :? :roll: .
Posadziłem najpierw z przodu narcyzy, bo tak u takiej jednej pani widziałem jak ładnie się przechylały przez obrzeże i ona miała za nimi inne cebulwe i postanowiłem odgapić... ,tylko że ta Pani ma to wszystko w większych odstępach i się tak nie zlepia.... .
Do tego jak to wszystko było małe posadziłem bratki na środku rabaty między różami bo tylko tam było miejsce no i teraz są najpierw narcyze potem za nimi tonące hiacynty i za nimi prawie zginęły bratki...., nie dość że za narcyzami i hiacyntami są to jeszcze między nimi szablowate liście irysów... ;:223 . To chyba tylko głupi tak mógł zrobić ;:223 , na jesień zrobię tak żeby z przodu zostawić miejsce na bratki ( tylko żę tam są hosty i żurawki :? ), potem hiacynty i narcyze.....

Tylko tak po przekątnej najlepiej wszystko widać:
Obrazek
Tulipany też mi się jakieś zbyt jednokolorowe zrobiły :roll: . Tam gdzie puste miejsce przed nimi powoli zaczynają zielenić się przycięte róże i wyłazić lilie , których ostatnio 30 dokupiłem .

Za ten kącik musiałem się wziąść ostatnio 4 rh po 2 te same kolory zsadziłem razem i dwa dokupiłem , muszę kupić jeszcze jednego , dokupiłem jakies 2 iglaczki srebrne z kremowymi końcami , nazwy zapomniałem... i bukszpan w kształcie kulki i przesadziłem tawuły japońskie które nie chciały rosnąć... , pod płotem na drabince rośnie malutki winobluszcz trójklapowy i będzie wiciokrzew jak go wcisnę :roll: :

Obrazek

Jeszcze kooooooniecznie musze osłonić się jakoś od sąsiada, już w zeszłym roku miałem kupic 2 panele płotu lamelowego bo więcej nie trzeba tam tylko nie ma mi kto przywieść... , no i wydarłem ten stary kosz ale może go przestawię i kupie tam jakiś większy rododendron :P .

W tym tyg. Musze pojechać po pelargonie i inne na balkon do 11 skrzynek :shock: i tak myślę zamówić z dowozem do domu 100 szt. begoni stale kwitnącej .

Ciąg dalszy za chwilę....
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Ale jaja :shock:
Artur coś napisał w wątku :shock:

Kwiaty cebulowe pięknie kwitną :)
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dawid Ty się nie śmiej , zaraz się będę tłumaczył .

Reszta... :

Przylaszczka.. , dokładnie połowa.. , innego zdjęcia nie mam niestety , tak szybko przekwitła... :

Obrazek

Pierwsze tulipki :

ObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek

Nowa azalia :

Obrazek

Forsycja :

Obrazek

Rojniczek :

Obrazek

Migdałowiec trójklapowy :

Obrazek

Kącik azaliowy :

Niestety chyba 2 szt. wielkokwiatowe nie zakwitną... :( , a mam ich 4 i 4 japońskie , japońskie ostatnio znacznie wolę i chyba sobie jeszcze dokupię :P :

Obrazek

Skalniaczek po poprawce :

Obrazek

Wydarzenie na które czekałem 4 lata ma 23 kwiatki i już 3 się posypały przez desz.. , nie długo przyjdzie czas następnych.. , strasznie szybko... , magnolia Alexandria :

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Obrazek

No i teraz to z czego nie wiem czy śmiać się , cieszyć , a może płakać ?

Pamiętacie jak likwidowałem rabate przed domem i siałem trawkę bo babcia uparła się na taras... , to teraz stwierdziła że nie będzie kasy tracić, bo przecież mamy altankę a ona i tak za duzo na zewnątrz nie przebywa... i pozwoliła zrobić od nowa rabatę... Nie powiem bo się zdenerwowałem trochę na takie zmienianie zdania .
No i zgłupiałem i zacząłem już co nieco :

Obrazek

Posadziłem piwonie , irysy , liatry , lilie , róże , orliki , goździki , żurawki , pierwiosnki , floksy szydlaste i pare innych ale na razie łyso jeszcze co nieco dokupię .

Obrazek
dawidbanan
---

Post »

Migdałek ma bardzo mało kwiatów :shock:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bo go przyciąłem w wcześniejszym roku aby się zagęścił , tak mi Pani ze szkółki doradziła i nie wiem czy dobrze zrobiłem :roll: . Choć wcale tak mało nie ma jak na swoją koronę , dla mnie i tak jest piękny dzisiaj już otworzył kwiaty bo to stare zdjęcie .
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No więc ostatnio byłem zupełnie zajęty szkołą , sprawdzianami , bo w tym roku wcześniej kończę bo juz po 10 czerwca , tak mają ostatnie klasy zawodowe i trzeba było trochę się pouczyc żeby potem nie poprawiac ocen bo i nie ma kiedy zabardzo bo teraz były rekolekcje święta a już będzie przerwa tygodniowa bo matury... .
Szkoda mi tylko bardzo mojego nauczyciela od fizyki bo fajny a nogę złamał i jeszcze ojciec mu umarł i ma go do końca roku nie być...
Muszę też myśleć gdzie do uzupełniającego technikum iść... , bo 2 latka zleciały jak z bicza strzelił .
Zajmowałem się też oczywiście ogródkiem , sprzątaniem i odwiedzaniem chorej babci do której po 2 razy w tyg. jeździmy i poszkole nie ma już na nic czasu...
Czasami też nie zaglądałem tez po prostu ze zmęczenia.. Bo ostatnio tak ganiam ciągle , że znowu spadłem na wadze :lol: .

Wracając do odpisywania :
AgaNet pisze:Nooo... zaupy, zakupy zakupy ;:63
To dopiero początek 8-) .
Lucy2na pisze:tylipanku nie załamuj się tam gdzie możesz zobaczyć bulwy i cebulki nie ma strachu tylko te w pojemnikach często są z niespodzianką
95 procent wypuściło tych bulw itd. z biedronki małe roślinki bo małe , ale co tam... , najwyżej jak mam czegos pare sztuk to posadzę razem i będzie jedna roślina .
stasia109 pisze:Witaj Tulipanku! :wit
Cieszę się bardzo, że wreszcie jesteś zdrowy.
Do tej pory nie choruję i myślę , że nie będę , za to mój tata się coś pochorował od czwartku... :roll: .
stasia109 pisze:Tulipanku, :wit w dwóch pudełeczkach nic nie było. :evil: Byłam zła, jak osa. ;:108
Mnie się to nie zdażyło :shock: .
EwkaEs pisze:Moja orchidea wypuściła pędzik z dwoma pączkami,więc dla zachęty kupiłam jej podpórkę w modnym wściekle różowym kolorku.Kupiłam ją zeszłego roku na cmentarzysku roślin OBI w drugiej przecenie,ma dwie naklejki "phalenopis jeden pęd "i na niej drugą "dendrobium 11/12 cm",więc jestem ciekawa co to będzie.Obstawiam falka.
To zależy jakie liście ma i jaki pokrój to można od razu stwierdzić :) . Moje storczyki jakieś kiepskie ani nowych nie kupuję na razie , ale bliżej wakacji myślę nadrobić , na razie kupiłem nowy nawóż .

Jagusia pisze:
Z okazji zbliżających się Świąt życzę zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja.
Lucy2na pisze:zdrowych swiąt kochany....gdzie się podziewasz?
masz nas już dość ?
Bardzo dziękuję Wam za życzenia , miałem wysyłać wszystkim ale miałem troche problemów z netem i mało czasu :oops: .
dawidbanan
---

Post »

Ja mojego przyciąłem po kwitnieniu, i tak wygląda w tym roku :)
Obrazek
(Jak chcesz usunę foto)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”