Jeśli masz czas, sadź wszystkie cebule
Tu będzie moje niebo... Cynthia cz.3
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu nie przejmuj się, że koty zniszczyły Ci prymulki, ja swoje często ścinam nad ziemią, jak mają brzydkie listki, a później pieknie odbijają z korzonków. Twoje też na pewno pięknie odrosną
Super zakupy zrobiłaś , różyczki piękne
a i cebulica super
Ja wczoraj zamówiłam sobie troche różyczek na allegro, ciekawa jestem jakie sie okażą. Dostałam też już pakę z cebulowymi i podobnie jak Ty niedługo wezmę się za sadzenie, wszędzie jesienna praca wre

Super zakupy zrobiłaś , różyczki piękne
-
x-d-a
Cynthio, też już bym chciała zabrać się za sadzenie cebul, ale się wstrzymuję, bo u mnie jest bardzo gorąco i bardzo sucho. Nie ma szans, żeby wbić łopatę w ziemię, więc -chcąc nie chcąc- muszę poczekać, aż spadnie deszcz.
Dzisiaj nawet zaczęłam podlewać, bo hortensje już zwiędły, a funkie smętnie zwieszają listki..
Pozdrowionka
Dzisiaj nawet zaczęłam podlewać, bo hortensje już zwiędły, a funkie smętnie zwieszają listki..
Pozdrowionka
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Basieńko. Stale zaglądam do Twojego ogródka ale tak cichaczem i uciekam, nie zawsze mam wenę do pisania. Podziwiam rabatki, które stale się zmieniają. Dobrze, że powolutku według własnej koncepcji go zagospodarowujesz. Jak zupełnie inaczej zaczynałam, bez większej koncepcji, a teraz stale coś zmieniam i dalej czuję niedosyt. Miłego wieczoru życzę
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
zakupy ładne, róże ciekawe,
co do traw - to te duże się nie rozsiewają, u mnie się nie zdażyło
co do traw - to te duże się nie rozsiewają, u mnie się nie zdażyło
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- markussch01

- Od: 7 lis 2007, o 22:40
- Cynthia

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś nie pomyślałam ,żeby ścinać prymulką brzydkie listki.....i znowu nauczyłam się czegoś nowego
Ja też ciągle sadzę , co jestem na działce zabieram następną porcję cebulek.....i sadzę.....sadzę ......sadzę......
Olu zastanawiam się czy w przyszlym roku nie zostawić krokusów w ziemi.
Będzie mniej pracy a czytałam w necie ,że one mogą być kilka lat w ziemi, tak samo cebulice i hiacynty
Daluś u mnie też sucho
Rabata na której był przekopany łubin i cały kompostownik fajnie trzyma wilgoć natomiast tam gdzie jest "ziemia działkowa" jest strasznie sucho
Aduniu koncepcje zmieniają się u mnie w raz z porami roku
Ciągle coś wymyślam a potem nie nadążam z realizacją
.....zobaczmy jak będzie tym razem
Jadziu to nie jest pnąca ,tylko rabatowa......niestety nic więcej na jej temat nie wiem bo w necie nie mogłam nic znależć......
Grażynko chyba się skuszę....tak czy inaczej
......trawy strasznie mi się podobają i dają rabacie dużo lekkości.
Najpierw zacznę od małych....tak na rozgrzewkę
Aguś róże poszły na rabatkę pod altanką
Jeszcze muszę znleżć jakąś herbacianą i będzie komplet
Markusie nazwa trójsklepki faktycznie jakaś dziwaczna
....ale zauważyłam ,że niektórych roślin nie lubię wlaśnie ze względu na nazwę, chociaż sama roślinka mi nie przeszkadza....
Markusie a co byś zaproponował wzdłuż ogrodzenia
W przyszłości na pewno będę tam coś działać bo na dzień dziesiejszy mamy zero prywatności
.....
Kochani
Różyczki wczoraj posadziłam, tak samo następną porcję cebulek.
Pogoda była cudna......cieplutko, słonko......nie czuć było wcale ,że jesień za płotem.....
A dzisiaj już słoneczku nie ma śladu.....tylko nie pada a szkoda bo sucho na działce strasznie......wczoraj podlewałam wszystkie rabaty bo niektóre roślinki ledwie zipią
Miłego weekendu
[/b]
Ja też ciągle sadzę , co jestem na działce zabieram następną porcję cebulek.....i sadzę.....sadzę ......sadzę......
Olu zastanawiam się czy w przyszlym roku nie zostawić krokusów w ziemi.
Będzie mniej pracy a czytałam w necie ,że one mogą być kilka lat w ziemi, tak samo cebulice i hiacynty
Daluś u mnie też sucho
Rabata na której był przekopany łubin i cały kompostownik fajnie trzyma wilgoć natomiast tam gdzie jest "ziemia działkowa" jest strasznie sucho
Aduniu koncepcje zmieniają się u mnie w raz z porami roku
Ciągle coś wymyślam a potem nie nadążam z realizacją
Jadziu to nie jest pnąca ,tylko rabatowa......niestety nic więcej na jej temat nie wiem bo w necie nie mogłam nic znależć......
Grażynko chyba się skuszę....tak czy inaczej
Najpierw zacznę od małych....tak na rozgrzewkę
Aguś róże poszły na rabatkę pod altanką
Jeszcze muszę znleżć jakąś herbacianą i będzie komplet
Markusie nazwa trójsklepki faktycznie jakaś dziwaczna
Markusie a co byś zaproponował wzdłuż ogrodzenia
W przyszłości na pewno będę tam coś działać bo na dzień dziesiejszy mamy zero prywatności
Kochani
Różyczki wczoraj posadziłam, tak samo następną porcję cebulek.
Pogoda była cudna......cieplutko, słonko......nie czuć było wcale ,że jesień za płotem.....
A dzisiaj już słoneczku nie ma śladu.....tylko nie pada a szkoda bo sucho na działce strasznie......wczoraj podlewałam wszystkie rabaty bo niektóre roślinki ledwie zipią
Miłego weekendu
Pozdrawiam słonecznie - Baśka