Tutaj prawie cała roślinka, widać ile kwiatków się otworzyło z wszystkich pączków...

... tutaj można zobaczyć jak wyglądają pojedyncze kwiatuszki, trochę w zbliżeniu...

... a tutaj, co by mnie nikt nie posądzał o to, że pokazuję wielkoluda

Ty chcesz abym zawału dostała.Muszę pokazać swojemu toAnusska pisze:Obiecane zdjęcia Schoenorchis fragrans z rozwiniętymi już kwiatkami, tym razem z dedykacją dla dwóch osób - MariiTeresy oraz Asi/Art![]()
Tutaj prawie cała roślinka, widać ile kwiatków się otworzyło z wszystkich pączków...
... a tutaj, co by mnie nikt nie posądzał o to, że pokazuję wielkoludazdjęcie roślinki w porównaniu z grosikiem. Prawda, że jest ogrooomna?
I następne cudo.Dobrze że twardo siedzę na krześle bo inaczej poszłabym chyba cała poobijana po urlopie do pracyAnusska pisze:Witam wszystkich wakacyjnieI pokazuję od razu kilka zdjęć, które udało mi się dzisiaj zrobić
Phalaenopsis hybryda w kolorze fioletowym rozkwita i przedłuża swoje rozgałęzienie:
I prezentuję od razu świeżo rozwinięty kwiatek Kingidium deliciosum (syn. Phalaenopsis deliciosa). Jest dość mały, jednak dla mnie nie aż tak bardzo, bo widziałam "większe" mikruskiDla porównania zrobiłam zdjęcie z grosikiem. Na rozwinięcie czeka jeszcze kilka pączków z tego samego pędu, ale obok rośnie drugi, schowany pod pięknie falującymi liśćmi, które mnie urzekły przy zakupie
Jest to moje własne kwitnienie, roślinę kupiłam kwitnącą we wrześniu zeszłego roku.
![]()
![]()