Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zdrowiej Izuś , zdrowiej, bo czas na świeże powietrze. Ja dzisiaj sadziłam lilie do kolorowych wiaderek i zobaczymy, czy moje zamiary się sprawdzą. Już same wiaderka w ogródku / przymierzałam / sprawiają, że robi się cieplutko. A mam tyle jeszcze do wysadzenia. Izuś już chciałabym Ci wysłać paczuszkę, więc powiedz kiedy mogę ;:87 , bo nie wiem, czy wytrzymam, żeby jeszcze czekać. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuniu cieszę sie że już lepiej się czujesz bo to i święta zapasem i wiosna do Twojego ogródka na pewno też już wkrótce zawita :D. Szkoda oczka :( .

Pozdrawiam serdecznie

Anu-La
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Ojej, Grażynko, wytrzymaj jeszcze z tydzień, albo lepiej dwa...jako i ja wytrzymuję ;)
W pierwszym rzędzie, jak juz wyjdę na dwór, to będę musiała posadzić wierzby od Kryski, bo im się w końcu tak korzenie zaplączą, ze bedę musiała wszystkie razem posadzic :lol: (4szt)
Nie chcę tak od razu na dłuższe posiedzenie na dwór się wybrać, bo jeszcze mnie głowa pobolewa, a zimno okrutnie! Mam przeczucie, ze po świętach zrobi sie ciepło i wtedy bedzie wreszcie można pobuszować w ogródku :D
A pokaż te kolorowe wiaderka! :D
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joluś pisałam o tym na mojej stronce, ale nie było odzewu. Karolek mnie trochę poratował. Mam tego miejsca ok. 1/4 ha. Ogółem to jest 1,63 ha, ale pole wydzierżawiłam, bo to by było dla mnie za dużo. Drzewek mam teraz (po wycięciu tych b. chorych) ok. 50. Mam sporo jabłoni i śliw, dwie czereśnie, orzechy laskowe i włoskie, grusze, maliny, porzeczki (czerwona i czarna), winorośl, agrest i pigwowca. Jeśli chodzi o rośliny ozdobne tu jest trochę gorzej, a nawet kiepsko - trzy powojniki, troszkę iglaczków, bukszpany i jałowce, piwonie, lilie (jedna była, a parę przysłał mi Karol), mnóstwo marcinków i dużo kwiatów cebulowych - chyba żonkile (reszty nie znam jak rozkwitną to pokażę). Mam jeszcze bez (niebieski), poziomki i truskawki. :roll: nie wiem czy wszystko wymieniłam. Karol przysłał mi trochę kwiatów, ale jeszcze nie wiem co to jest. Czekam aż wyrośnie. Koleżanka zaopatrzyła mnie w irysy syberyjskie. Może tego i dużo, ale wierz mi niknie to na tle mojego ogrodu. A...zapomniałam o różach - pnąca, dzika i sztamowa. Właśnie dlatego b. cieszę się z każdej otrzymanej roślinki. Z góry dziękuję za wszelkie "nadwyżki"Obrazek.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izuniu na życzenie wklejam wiaderka.

Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu, wiosna juz niesmiało zaczyna rządy w moim ogródku, a oczko podreperowałam. Oby tylko historia sie nie powtórzyła.

Beatko, jak dobrze, ze wymieniłas co masz. teraz będzie znacznie łatwiej opracować zestaw uzupełniający ;)

Grażynko, qrczę, aż 9 wiaderek? Szkoda, ze jestem jeszcze nie całkiem zdrowa. Moze u nas tez pojawiły się w podobnej cenie? Trudno, musze jeszcze czekac.
x_B-a
---

Post »

To zdrowiej szybciutko, bo się nie będę mogła doczekać ;:12 .
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Beatko, zerknij na pv :D
x_B-a
---

Post »

Zerknęła, zerknęłam Izuniu. Bardzo dziękuję i będę czekać z uporem maniaka ;:12 .
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izo takich wiaderek już obsadzonych ;:87 mam 12. We wszystkich posadzone są lilie. Oprócz tego mam jeszcze 5 donic z liliami z zeszłego roku, więc jeśli rok będzie dobry, to będzie co oglądać i wąchać. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Beatko, moze nie będzie to tak długo ;) W kazdym razie na pewno bedzie :D

Grażynko, wiaderka sa dość duże, to pewnie po kilka lilii jest w kazdym. To faktycznie bedzie co ogladać ;:8
Ale wąchać będziesz sama ;:214
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Może kiedyś Izuniu będzie można przesyłać netem zapachy, to poślę Ci wszystkie jakie tylko można spotkać w moim ogródku. ;:109
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Może kiedyś... ;:113
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33

Post »

Izo byłam w Twoim ogródku.
Podziwiałam wykopany dół pod oczko.
Wyrazy uznania za tak precyzyjną i ciężką pracę.
Toż to fucha dla faceta :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję Mariolko za uznanie Obrazek
A czy widziałaś, co zrobiły z nim koty - dzięki nornicom :twisted: - wiosną? Tragedia!
Ale zdążyłam trochę poprawić. Reszta jak będzie ciepło.
Cieszę się, ze zajrzałaś do mnie. Życzę Ci, zebyś mogła to robić coraz częściej ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”