Moje Arboretum cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje Arboretum cz.7

Post »

Kolorów masa i same cudeńka ;:138
Milin mój przymarzł odbija od zera ale już jest wielki choć na pewno nie zakwitnie ;:222
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu moje miliny nie zmarzły, chociaż kilka cennych roślin zmarzło na przedwiośniu :(
Jeszcze drugi będzie kwitł milin:)

Kilka dzisiejszych

Obrazek

Moja nowa cudna róza, nazwy oczywiście nie znam :lol:

Obrazek
Niebieski to pewnie Błękitny Anioł a biały kupiłam w Wojsławicach ostatnio :)

Obrazek

Obrazek

A tak kwitnie klematis którego brałam za Błękitny Anioł , posadzony wiosna , kwitnie cały czas :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelino milin taki kupiłam , jest chyba szczepiony na pniu. A ja sobie tnę wiosną i taki rośnie :)

-- 14 lip 2017, o 22:06 --

Alicjo podobno ta róża z postrzępionymi brzegami to Lustige , tak twierdzą znawczynie Jadzia a Deysy w ogóle ją ma . Jest śliczna to fakt :)

-- 14 lip 2017, o 22:08 --

Dzięki Iwonko za miłe słowa ;:180
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No co Ty, Karola, zapomnieć np. Ciebie w tej neibieskiej Tulapkowej sukience, gizelkę czy te stokotki? No nigdy! ;:108
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bea jakie miłe słowa , dzięki ;:196 ano Tulapkowa sukienka jest jedyna w swoim rodzaju-kolorystycznie ;:306

na razie kochani nie mam nowości, no coś tam pokażę , ale za jakiś czas pokażę nowści. Kupiłam kilka krzewów specjalnie na późne kwitnienie i właśnie mają pąki :wink: Sama jestem ciekawa bo jeszcze nie kwitły :wink:

Na razie pozaglądam do Was :wit
Moje Arboretum
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Karola, Twój milin piękny, ja swojego mam ochotę wywalić. Mam go już z 7 lat, ale jeszcze w ogóle nie kwitł. Za to rozłazi się po całym ogrodzie i ukorzenia gdzie popadnie, włażąc na inne rośliny. W tym roku zafundowałam mu podporę, coś jak u Ciebie. Ale póki co dalej rozrasta się gdzie popadnie.
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu Ty mnie nie strasz tym milinem. Ja wiem ,ze to duże pnącze i go nie kupowałam , ale mój M zobaczył to szczepione na pniu w Otmuchowie i kupił a następnie kupił kilka takich zwykłych , pnących . Nie wiem co to będzie za jakiś czas, obrosną nas i nie dam sobie z tym rady :wink: Jeden pnący był już kwitnący kupiony to kwitnie, reszta jeszcze mała a mam ich .....5 ;:306 No to mi Stasiu zrobił ;:124
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Eee tam! Wtedy będziesz miała taki mikroklimat jak w lesie deszczowym ;:306
Sukienka jest tylko dla wybranych :lol: Muszę znaleźć żonę, coby podobne nosiła na codzień ;:306
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karolinko, powojnik Beautiful Bride mam trzeci rok. W ubiegłym roku jak na młodzika rósł i kwitł bardzo przyzwoicie ;:63 W tym roku niestety złapał go uwiąd. Wyciełam mu kilka pędów, a le chyba sie już pozbierał. Na razie ma tylko dwa pędy i kwitnie na obu. Zimą wymarzł mi zupełnie i odbijał od ziemi, ale u Ciebie nie ma takich zim.
Twoja różyczka o postrzępionych brzegach, to może być również Chocolate Ruffled. Chociaż i Lustige pasuje ;:63
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Karolinko, mam podobną różę do tej nowej Twojej i nazywa się Double Delight :)

Pierwszy raz widziałam milina na pniu, całkiem niezłe rozwiązanie ;:108 Ciekawe jak będzie wyglądał za kilka lat, bo taki zwykły - to faktycznie niezły kraczor :D Ja nie mam, ale u mojej mamy w ogrodzie rośnie, to widzę jak z roku na rok się mocno powiększa :D Ale kwiaty ma ładne, to mu trzeba przyznac :wink:
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulap ja nie chcę lasu deszczowego ;:145
A Tulapowa sukienka przejdzie do historii ;:306
A Ty myśl o książkach a nie o żonie i sukience ;:306

-- 17 lip 2017, o 12:59 --

IWONKO 1 coś mi się wydaje ,że Lustige ma mniej postrzepione jak moja , to może to ta Double ...? :wink: A ja mam takiego powojnika ? co piszesz ? ;:306 to pewn8ie ten biały z dużym kwiatami ;:306 Gdzie ja mam tę przewieszkę ? ;:306 To tyle na temat zapamiętywania nazw :;230
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale pomieszałam , Iwonka pisała o powojniku i rózy Chokolade , taka smakowa ;:306

A Dominika o Double ;:306 Milin na pniu to teraz super rozwiązanie, ale za kilka lat :?: W tym roku wiosną mocno przycięłam i nadal zachował formę, będe tak cięła i zobaczymy :wink:

-- 17 lip 2017, o 13:09 --

Iwonko to jak jest uwiąd to trzeba przyciać do zdrowego? ja tak straciłam kilka powojników, uwiędły i już nie odwiędły ;:306 Nawet myślałam ,że przenawoziłam , ale pewnie nie :?
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Karolino napisałam u siebie, ale powtórzę jak przeczytałam Twój post to akurat listonosz przyniósł kopertę. Wszystko wsadziłam czy oprócz gizelki jest dereń? i czy miał częściowo zmienione kolorystycznie liście, czy niestety w przesyłce tak się porobiło? Bardzo dziękuję za pamięć, bo za patyczki podziękuję jak się przyjmą ;:180 ;:180
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Pomieszałaś dokumentnie :;230 Twój ostatni powojnik kupiony w Wojsławicach nazywa się Beautiful Bride ;:108 I o tej róży co to ją kupiłaś wiosną, o mocno postrzępionych brzegach ;:306
Specjalistką od powojników nie jestem ;:185 Ja po prostu wycinam cały chory pęd do samej ziemi. Czasami uwiędnie cały, ale zazwyczaj na wiosnę one odbijają i niekoniecznie muszą znowu być chore. Czasami odbijają jeszcze tego samego roku. A dajesz im co roku pod korzenie tabletkę nadmanganianu? Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu mam nadzieję ,ze patyczki dotarły w jako takim stanie, chociaż szły długo :? Tak , dereń jest pstry o tej porze roku, to Cheroke Sensut , mnie się nie przyjmuje , ale może Tobie ... :wink: powodzenia

-- 17 lip 2017, o 20:09 --

Iwonko1 o matko, jeszcze nadmaniangan ;:306 nie daję :? a może jeszcze antybiotyk ? :;230
Ja sobie żartuję a wiele mi niestety zginęło, zbyt wiele :( pozdrawiam :wit
Moje Arboretum
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”