Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29
- lora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Marysiu,jestem wreszcie,chociaż biurowo nie odrobiona ,ale już nie wytrzymałam dłużej bez forum,w ogrodzie prawie nic nie zrobiłam ,ale posadziłam dalie w doniczkach ,a dzisiaj jadąc z Krakowa kupiłam sobie trochę dali w Castoramie i jeszcze mam dostać od naszego Jacka ,to dosadzę i teraz kolekcja się powiększy ,w ogrodzie cichutko niespodziewanie przyszła do mnie wiosna,i coś już kwitnie ku mojemu zdziwieniu ,wspomnienia floksowe i różane cudne ,no i to Twoje niebo ,pozdrawiam i gorące buziaczki 

- Ewakora
- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Witaj Marysiu.
Kociołek i mnie przyprawił o ślinotok. Ognisko dzisiaj miałam, ale nie było czasu na pieczenie kiełbaski, bo trza było grabkami machać.
Zdjęcia jak zwykle piękne, a floksy niemal mi zapachniały.
Pozdrawiam serdecznie i życzę pięknej wiosennej pogody i dużo zdrówka, bo teraz właśnie to jest nam najbardziej potrzebne.

Kociołek i mnie przyprawił o ślinotok. Ognisko dzisiaj miałam, ale nie było czasu na pieczenie kiełbaski, bo trza było grabkami machać.
Zdjęcia jak zwykle piękne, a floksy niemal mi zapachniały.
Pozdrawiam serdecznie i życzę pięknej wiosennej pogody i dużo zdrówka, bo teraz właśnie to jest nam najbardziej potrzebne.

Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wspomnień nadszedł czas
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Marysiu...i mnie się marzy ten piękny floksik z pstrymi listkami, piękny.
. Zapoluję na niego na targach ogrodniczych, czy ładnie przyrasta.
. Róże same piękności, miejmy nadzieję że ładnie przezimowały. Dziś następny dzień w nic nie robieniu..oczywiście na działce.
. Ileż można czekać na ciepełko.
. E tam...z nerw przelecę się do Castoramy...może coś zielonego wypatrzę. 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam serdecznie miłych gości
Ewelinko widziałam już floksy o pstrych liściach z innymi kwiatuszkami całymi różowymi, dbają o nas żebyśmy miały co kupować
Kociołek wolę od grillowania, choćby z tego powodu że łatwiej upilnować i nic się nie przypali
Masz rację róże to zasłużenie królowe naszych ogrodów
Lucynko oj nie ma jeszcze ani pomidorów z krzaka ani kociołkowania
Na razie masowo produkuję drewno pod kociołek, bo stosy gałęzi znowu piętrzą się w ogrodzie
Floksowi zrobiłam zdjęcie, ale wyszło marne a został wyniesiony do chłodnej altany i później zrobię mu lepszą fotkę. Mam białego z różowym oczkiem w środku, a kupiłam ciemno różowy z białym oczkiem
To miłego czekania
Misiu zdjęcia wywołują miłe wspomnienia
Martusiu Ty moja zapracowana mróweczko, chyba musisz trochę zwolnić. Ciągle jesteś w biegu, a przecież należy Ci się wypoczynek
Jedyna pociecha z ciągłych jazd do Krakowa do zakupy ogrodowe
Ja zaczynam już stopować, bo parapety i regały zawalone naczynkami z nasionami, bulw i kłączy do posadzenia też sporo i trochę mnie to przeraża, bo nie chcę przekopywać i grodzić terenu za siatką
Widziałam Twoją wiosnę chociaż jeszcze nie komentowałam
Ściskam cieplutko
Ewuniu i u mnie gałęzie czekają na spalenie, ale ciągle mnie coś wstrzymuje a najczęściej wiatry i suche pole sąsiada obok
A Ty masz floksu Ewuniu, bo coś sobie nie przypominam
O tak zdrowie i dobra forma to coś to bardzo będzie potrzebne w najbliższych miesiącach

Zeniu powiem Ci szczerze że floksik gdyby był nie ruszany to miałabym niezłą kępkę, ale co roku go dzielę i jest jaki jest
Najważniejsze, że się nie buntuje na ciągłe przesadzanie i dzielenie i teraz pomyślałam, że nie wiem gdzie teraz rośnie
Muszę poszukać, bo floksy już ładnie wychodzą
Gdzieś czytałam o Twoim ubiorze do pracy na działce, a wiesz że ja ubieram czapkę, szalik i kurtkę do pracy bo inaczej pewnie więcej kwękałabym niż przebywała w ogrodzie
No to udanych łowów!

Ewelinko widziałam już floksy o pstrych liściach z innymi kwiatuszkami całymi różowymi, dbają o nas żebyśmy miały co kupować

Lucynko oj nie ma jeszcze ani pomidorów z krzaka ani kociołkowania

Na razie masowo produkuję drewno pod kociołek, bo stosy gałęzi znowu piętrzą się w ogrodzie

Floksowi zrobiłam zdjęcie, ale wyszło marne a został wyniesiony do chłodnej altany i później zrobię mu lepszą fotkę. Mam białego z różowym oczkiem w środku, a kupiłam ciemno różowy z białym oczkiem

To miłego czekania

Misiu zdjęcia wywołują miłe wspomnienia

Martusiu Ty moja zapracowana mróweczko, chyba musisz trochę zwolnić. Ciągle jesteś w biegu, a przecież należy Ci się wypoczynek

Ewuniu i u mnie gałęzie czekają na spalenie, ale ciągle mnie coś wstrzymuje a najczęściej wiatry i suche pole sąsiada obok

O tak zdrowie i dobra forma to coś to bardzo będzie potrzebne w najbliższych miesiącach

Zeniu powiem Ci szczerze że floksik gdyby był nie ruszany to miałabym niezłą kępkę, ale co roku go dzielę i jest jaki jest

- carterka
- 500p
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Kontakt:
Marysiu u Ciebie zawsze piękne lato! A kociołek rządzi! Też o takim marze 

Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
-
- 50p
- Od: 19 wrz 2015, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Marysiu. Widzę że u Ciebie prace porządkowe w ogrodzie idą pełna parą tak musi być bo wiosna za progiem czeka.
Mam pytanie co mogę posadzić w tym kręgu betonowym bez dna?

Mam do dyspozycji sadzonki forsycji, tawuli, budleji, barbulli oraz hortensji, kurier mi dzisaij je przywiózł i oczywiście sadzonki kwiatów jednorocznych jak przetrwają.

Mam pytanie co mogę posadzić w tym kręgu betonowym bez dna?

Mam do dyspozycji sadzonki forsycji, tawuli, budleji, barbulli oraz hortensji, kurier mi dzisaij je przywiózł i oczywiście sadzonki kwiatów jednorocznych jak przetrwają.

Pozdrawiam Justyna
- Ewakora
- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Witam Marysiu. Foloksy mam na razie tylko dwa, a miałam więcej, ale wsiąkły. Będę je jednak dosadzać, bo są tego warte.
Justysiu dla lepszego rozeznania podaj jeszcze średnicę tego kręgu i jakie to stanowisko.

Justysiu dla lepszego rozeznania podaj jeszcze średnicę tego kręgu i jakie to stanowisko.

Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wspomnień nadszedł czas
Wspomnień nadszedł czas
Witam serdecznie Marysiu.Długo się wstrzymywałem przed odwiedzeniem twojego ogrodu
29 części to sporo do przeczytania - na szczęście.Tak dokładnie ,to szczęście że tyle opisujesz i fotografujesz
Do końca jeszcze nie doszedłem i bardzo się z tego cieszę.Twój ogród,twoje koty,las w bliskiej odległości,grzybobrania,wspaniałe widoki,to wszystko jest po prostu wspaniałe.A jakie niespodzianki na mnie czekają w twoim ogrodzie zanim będę tu z wami na bieżąco
Dlaczego właśnie dziś postanowiłem się tu odezwać ? Z okazji Dnia Kobiet - wszystkiego najlepszego Marysiu życzę.Oczywiście dla wszystkich pań odwiedzających ten wspaniały ogród także życzę samych sukcesów w ogródkach i życiu osobistym.

Dlaczego właśnie dziś postanowiłem się tu odezwać ? Z okazji Dnia Kobiet - wszystkiego najlepszego Marysiu życzę.Oczywiście dla wszystkich pań odwiedzających ten wspaniały ogród także życzę samych sukcesów w ogródkach i życiu osobistym.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Heloł, Maryś, to gdzie to zdjęcie?
Polazłam dzisiaj do tego marketu i - przez Ciebie - wybuliłam znowu kilka zeta, bo nie mogłam się oprzeć .... Ale mój stosunek do Ciebie się nie zmienił. Przeciwnie, jestem Ci wdzięczna za info.
Pięknie te pakiety się prezentowały, a ja już w nałóg wpadłam.
Miłego wieczoru.

Polazłam dzisiaj do tego marketu i - przez Ciebie - wybuliłam znowu kilka zeta, bo nie mogłam się oprzeć .... Ale mój stosunek do Ciebie się nie zmienił. Przeciwnie, jestem Ci wdzięczna za info.

Miłego wieczoru.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
-
- 50p
- Od: 19 wrz 2015, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Uzupełniam dane do pytania co posadzić mogę w kręgu betonowym? Średnica kręgu wynosi 1 metr i świeci tutaj cały dzień słońce.
Pozdrawiam Justyna
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marysiu , ciężko mi się zebrać do kupy, ale zaglądam, do Was i podziwiam Twoje niebo, u nas ostatnio jak w marcu, ale i słonko czasem się pokazuje, dziś miałam taka dziwną sytuację, musiałam rano jechać, wiadomo gdzie, jak co dzień prawie, a u nas tak gęsta mgła, że nosa swojego nie widziałam, ale odjechałam kilka set metrów od domu a tu piękne słonko i zero mgły, ciekawie wyglądało to na granicy między mgłą, a słonkiem 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam po przepracowanym dniu !
Czuję że mam ręce, nogi i to coś.... co zawsze jak popracuję w ogrodzie mam wrażenie, że mi ktoś dokopał
Odmładzam krzewy, tnę drzewa, dzisiaj nawet jak zaczęłam podcinać gałęzie świerkowi przed domem to M błagał żebym przerwała bo dojdę do czubka
Potem wszystko pocięłam i wywiozłam w pole do spalenia, sporo też spaliłam od razu w ognisku koło grilla. Dzień miło spędzony
i mam nadzieję że do jutra wszelkie ograniczenia przejdą 
Agatko kociołek zakupiłam jak żywiłam ekipę od dachu, dostawali kociołek pyszności że aż wylizywali a dach niestety przecieka
Może zrobimy sobie spotkanie przy kociołku z Darią i może jeszcze ktoś dołączy
Justysiu Ewcia ma rację że trzeba wiedzieć jak usytuowany jest krąg, bo samo boczne ograniczenie nie przeszkadza. Trzeba będzie go jedynie wypełnić ziemią, a może zrobisz sobie takie małe oczko wodne?
Zakupy ładne i bogate 
O widzę że uściśliłaś dane o kręgu
ja bym tam posadziła krzew ...może budleje bo ona lubi słońce, a dołem jakieś jednoroczne!
Ewuniu to dobrze pamiętałam, że floksów u Ciebie niewiele
i cieszę się że masz zamiar dosadzać
Ewciu bratek chyba jest przeżył zimę
Witaj Mariuszu a dlaczegóż to wstrzymywałeś się przed odwiedzinami? ale widzę że jak się zdecydowałeś po szedłeś na całość i przeglądasz wszystkie części wątku ...powiem szczerze współczuję, bo naprodukowaliśmy sporo
Masz rację sporo się dzieje jak nieraz wracam do wcześniejszych części szukając czegoś i lubię powspominać ale żeby wszystko czytać
Dziękujemy Ci za życzenia i bardzo miło będzie mi Ciebie gościć, zapraszam
Lucynko mam go dla Ciebie specjalnie

Całkiem ładne kłącze, ale jeszcze nie posadziłam, bo dzisiaj znowu szalałam z gałęziami
Dlaczego miałabyś zmieniać stosunek do mnie skoro jeszcze się nawet nie poznałyśmy, a dobrze wydane pieniądze to inwestycja
Ja się mocno ograniczam, bo to co posiane musi znaleźć miejsce w ogrodzie
Poza tym oglądam pergole bo muszę co najmniej jedną porządną kupić
I Tobie przyjemnego wieczoru Kochana
Witaj Iwonko
może masz w pobliżu wodę, bo u mnie są takie miejsca kompletnej mgły, zawsze lubiłam je obserwować w drodze do pracy
Czyli dalej podpisujesz listę obecności w wiadomych miejscach
A jak Twoje rozsady, rosną? nie wiem dlaczego, ale wyrasta mi sporo Cardiospermum
Niedawno Marysia narzekała, że wiosna do dolinek nie zawitała i rzeczywiście jak oglądam kwitnące irysy, krokusy, przylaszczki to poszłam dzisiaj i nagadałam moim
W takim stanie są przylaszczki

wysiały się brateczki

i rzodkiewka będzie niedługo

Czuję że mam ręce, nogi i to coś.... co zawsze jak popracuję w ogrodzie mam wrażenie, że mi ktoś dokopał

Odmładzam krzewy, tnę drzewa, dzisiaj nawet jak zaczęłam podcinać gałęzie świerkowi przed domem to M błagał żebym przerwała bo dojdę do czubka

Agatko kociołek zakupiłam jak żywiłam ekipę od dachu, dostawali kociołek pyszności że aż wylizywali a dach niestety przecieka

Justysiu Ewcia ma rację że trzeba wiedzieć jak usytuowany jest krąg, bo samo boczne ograniczenie nie przeszkadza. Trzeba będzie go jedynie wypełnić ziemią, a może zrobisz sobie takie małe oczko wodne?

O widzę że uściśliłaś dane o kręgu

Ewuniu to dobrze pamiętałam, że floksów u Ciebie niewiele

Ewciu bratek chyba jest przeżył zimę

Witaj Mariuszu a dlaczegóż to wstrzymywałeś się przed odwiedzinami? ale widzę że jak się zdecydowałeś po szedłeś na całość i przeglądasz wszystkie części wątku ...powiem szczerze współczuję, bo naprodukowaliśmy sporo

Lucynko mam go dla Ciebie specjalnie

Całkiem ładne kłącze, ale jeszcze nie posadziłam, bo dzisiaj znowu szalałam z gałęziami

Dlaczego miałabyś zmieniać stosunek do mnie skoro jeszcze się nawet nie poznałyśmy, a dobrze wydane pieniądze to inwestycja

I Tobie przyjemnego wieczoru Kochana

Witaj Iwonko

A jak Twoje rozsady, rosną? nie wiem dlaczego, ale wyrasta mi sporo Cardiospermum

Niedawno Marysia narzekała, że wiosna do dolinek nie zawitała i rzeczywiście jak oglądam kwitnące irysy, krokusy, przylaszczki to poszłam dzisiaj i nagadałam moim

W takim stanie są przylaszczki

wysiały się brateczki

i rzodkiewka będzie niedługo

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Tak Marysiu nadal niestety, a teraz jeszcze doszły zastrzyki, ale tylko do końca tygodnia, taka mam nadzieję, no a kfiotkom się dostało i od razu zaczęły rosnąć i kwitnąć 

- Malvy
- 500p
- Od: 10 lut 2015, o 19:39
Jaką piękna zieleń
aż miło popatrzeć...