Moje Arboretum cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje Arboretum cz.3

Post »

Karolino ja swoje pięciorniki też tnę wczesną wiosną, a teraz dodatkowo w lipcu sama natura go poprzycinała i zobacz jak wygląda w tej chwili. :wink:

ObrazekZdjęcie usunę.

Ma ponad 120 cm wysokości i cały w kwieciu.
Jedziesz do Wojslawic? Kurcze.....chyba mi się K.... raczej nie uda namówić, bo dopiero co wróciłam z wojaży, ale spróbuję. :D :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

KAROLINKO ,na tego się nie doczekasz .Taka jego uroda .Pozostaje w pąkach ,nie rozkwita .Zdobny bardziej z liści .
Obrazek
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03

Post »

Karolinko
Ja mam białego pięciornika i dobrze sobi radzi a żółty nie chce rosnąć . Już kilka razy próbowałam go wprowadzić do ogrodu a on się wyprowadzał :cry: Masz piękne hibiskusy, pięknie kwitną ;:138 Ja mam swojego klika lat i jeszcze ani razu nie zakwitł. Może mi podpowioesz co zrobić. :D Rośnie na słonecznym ale trochę przesychającym miejscu , blisko świerków. Może złe miejsce ?
Pozdrawima cieplutko i słonecznie ;:3
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No coś takiego Jolu całe lato czekam i się nie doczekam ? :? nie dowierzam , czekam :wink:

-- 22 wrz 2015, o 13:56 --

Żanko koło świerków nic dobrze nie rośnie, świerki mają rozległe korzenie i wszystko wysysają . Przesadź w inne miejsce i podetnij, podlewaj , nawoź a zakwitnie :)
Ja mam 3 żółte pięciorniki, to ładn8ie kwitnie jeden, pozostałe giną :( a biały i różowy jako tako. Ale nie obcinałam przekwitłych i nie ponawiały kwitnienia, tylko raz. A to ponoć można wycinac uschnięte kwiatki i będzie dalej kwitł . Teraz tak będę robiła :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No i ja nie wiedziałam, że tak można, więc i ja tnę :wit
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko tylko nie tnijmy za dużo, chyba tylko uschnięte kwiatki :wink: Ja w każdym razie tak będę cięła :)
Widzę na mapie pogody ,że np. u Marysi pada, zresztą wróciła szwagierka z wycieczki do Krakowa, Zakopanego i twierdzi ,że tam zieloniutko , nie jak u nas. Tutaj dalej nie pada, usychają następne już drzewka... szpadla nie idzie wbić w ziemię , z trudem cokolwiek mogę ruszyć :( Oj deszczyku, deszczyku gdzie jesteś. Ewa-Kora na pewno to potwierdzi--susza nadal :(
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Karolinko jest u nas zielono ale nie pada. Teraz deszcze padają wybiórczo. W niedzielę byłam w Krakowie i moje koleżanki opowiadały o ulewie w południe, a u mnie 14 km dalej nie spadła ani kropla. Jednak po ostatnich deszczach jest wilgotno i ziemia jest trochę napojona, da się wykopać dołek.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo-Kora nie usuwaj tego pięciornika, niech chociaż popatrzę . Mój żółty dawno przekwitł i tak stoi jak głupi :? Przytnę, a niech się dzieje co chce, pewnie za późno , ale co mam do stracenia . Prawie nic mi już nie kwitnie, kończą hibiskusy, jest trochę róż okrywowych i tyle, no i zaczynają astry, ale większość to krzaczki z ub.r małe . Nie ma co już pokazywać to i nie chce się siedzieć :(
Do Wojsławic , jak tylko będzie pogoda i mama nie zrobi mi jakiegoś psikusa, to pojadę :) Coś dokupię na wolne miejsca :lol:

-- 23 wrz 2015, o 09:21 --

Marysiu jak fajnie patrzeć na Twoje nowe zdjęcia, jak bym Cię widziała obok żywą ;:196 jasne,że pada wybiórczo. Moja Jasia była w łykend w Zakopanem to cały czas im padało a w nocy przeszła burza . Nawiasem to ja też miałam jechać i nic z tego nie wyszło . Ale skoro padało im to marna wycieczka :wink: U nas sucho ,że Stasiu łamie kolejne widły do kopania, naprawdę , beton :?
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

O tak w Zakopanem rzeczywiście lało, Olga na wyspie pisała! Mam nadzieję że jeszcze się spotkamy na żywo :;230 Może wyrwiesz Stasiowi widły z dłoni i zabierzesz go na wycieczkę do i w okolice Krakowa :D
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Próbuję przekupić gościa żeby został na dłużej , alem on cwaniak naje się , chwilę połasi i idzie do domu :(
kasiu proszę, trochę resztek zdjęciowych :lol:

Obrazek

Hibiskus domowy

Obrazek

Mój najnowszy nabytek, malutki a tak kwitnie :) Okazało s8ię ,że takiego mam, mój najstarszy, największy właśnie jest taki. Ale nie szkodzi, jest w innym miejscu :)

Obrazek

-- 23 wrz 2015, o 09:41 --

Marysiu b. chciałam właśnie do Zakopanego jechać , ale się nie udało z wycieczką to tym bardziej ze Stasiem nie pojadę . On niestety jedzie tylko na krótkie trasy :( No niestety :? Ale dobre i to :lol: Ale na pewno się spotkamy, bo Ty wojażujesz :)
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03

Post »

Karolinka, dzięki za radę. Teraz będę myślała gdzie go posadzić. Po deszczach zmieni miejsce :D i jeszcze mu dołożę towarzyszy wyhodowanych z nasion :D
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Róże okrywowe i rudbekie ratują sytuacje :)

Obrazek

A teraz nowe nabytki pokażę. Miałam zamawiać róże w wysyłkowej, ale gdzie jestem to kupuje i chyba nie będę już zamawiać . Oczywiście kupuję oczami i przez pomyłkę kupiłam kolejną Królową Elżbietę, a mam już 3 szt :( mogłam kupić inną , ale jestem gapa :) Ale inne też są :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

najnowszy nabytek, mam teraz dwa krzaki

Obrazek

Ta jest podobna, ale zdecydowanie ciemniejsza i ma inaczej powycinane płatki

Obrazek

Obrazek

-- 23 wrz 2015, o 10:14 --

Michasiu masz rację , możesz zrobić rabatkę hibiskusową. Mogę Ci dosłać jakiś kolorek siewki , albo nasionka :)
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Pięciornik fajnie Ci kwitnie! Pewnie posadziłaś na słońcu, bo mój kiepsko.
Masz rację! Rudbekie rozświetlają jesienne ogrody, dlatego nie powinno ich zabraknąć. U mnie rosną w bardzo dziwnych miejscach ;:306
Róże pięknie zdobią, fajnie kiedy można o tej porze ich trochę się nawąchać! ;:333
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niezawodne okrywowe i ozdobne jabłoneczki :)

Obrazek

Obrazek

-- 23 wrz 2015, o 10:29 --

Miłko u mnie rudbekie też rosną gdzie popadnie, czasem w złym miejscu, ale całe szczęście ,że ich nie wyrwałam bo teraz zdobią :) Ten różowy pięciornik rośnie w sumie w cieniu, tylko rano ma słóńce i właśnie nieźle rośnie. ZÓŁty bardziej w słońcu to już przekwitł, biały też trochę kwitnie :) Róż mam mało , więcej okrywowych i właśnie postanowiłam dokupić sporo, bo co ma kwitnąć jesienią ? różę powtarzają kwitnienie i zdobią. Kilka mi zginęło w tej suszy, ale dokupuje :)
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Karola nie grzesz masz tyle różnego kwiecia ,że wciąż jest kolorowo .Ta różyczka jest cudowna to chyba Alfred Sisley http://images66.fotosik.pl/1201/5056c1bbecb4f5a4med.jpg
https://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.38945&tab=36
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”