Odrobine w ogrodzie - Beata T
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko wyściólka korowo szyszkowa pod hostą to kompozycja doskonała - istne cudo
Chciałabym odgapić, ale u mnie tak gęsto, że i podściółki nie byłoby widać.
Chciałabym odgapić, ale u mnie tak gęsto, że i podściółki nie byłoby widać.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
empuza Bratki jeszcze kwitną wiadomo już nie tak obficie ale rabatka jeszcze bratkowa - a różyczki no cóż pogoda deszczowa masa kwiatów a raczej owocników do obrywania wczoraj ciachałam jak leciało aż wiaderka było mało
Edytko to są goździki dwuletnie - już wyrwane bo brązowe patyczki brzydko wyglądają ....po ziemi rozsypałam nasionka mam nadzieje że wzejdą i za rok będą nowe
kogra oj tak u Ciebie to nawet szpileczki nie wepchnie lubię obsadzenia gęste bo i zielsko nie rośnie ....no a u mnie to każda roślinka to jak na wystawie więc rabatki muszą być ozdobne fajnie to wygląda marzy mi się jeszcze jedna taka z szyszkami tylko muszę chętnych znaleźć do zbierania :P
To jeszcze raz różyczki bo mam na razie tylko takie zdjęcia (chochlik mi bałagan zrobił ) no teraz po deszczach troszeczkę kwiatków brązowych więc skubanka co niemiara- pielenia również ..... a tak na marginesie dłubałam sukieneczkę na imprezkę i mam dwie przez tą pogodę bo nie wiadomo czy ciepło czy chłodno będzie tak jak dziś 19 C i pada

fioletowa mi gdzieś umknęła hmmm a to jaka
Edytko to są goździki dwuletnie - już wyrwane bo brązowe patyczki brzydko wyglądają ....po ziemi rozsypałam nasionka mam nadzieje że wzejdą i za rok będą nowe
kogra oj tak u Ciebie to nawet szpileczki nie wepchnie lubię obsadzenia gęste bo i zielsko nie rośnie ....no a u mnie to każda roślinka to jak na wystawie więc rabatki muszą być ozdobne fajnie to wygląda marzy mi się jeszcze jedna taka z szyszkami tylko muszę chętnych znaleźć do zbierania :P
To jeszcze raz różyczki bo mam na razie tylko takie zdjęcia (chochlik mi bałagan zrobił ) no teraz po deszczach troszeczkę kwiatków brązowych więc skubanka co niemiara- pielenia również ..... a tak na marginesie dłubałam sukieneczkę na imprezkę i mam dwie przez tą pogodę bo nie wiadomo czy ciepło czy chłodno będzie tak jak dziś 19 C i pada

fioletowa mi gdzieś umknęła hmmm a to jaka
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko hihi bo aparat nie złapał ale chwościki tu i ówdzie wyłażą a tak powarznie mam takie coś podobne do szczawika cholerstwo ciężkie do usunięcia kawałek zostaje i już powstają nowe a rozłazi się niesamowicie
Haniu to goździki dwuletnie
Danusiu na pewno wszystko urośnie tylko czasu trzeba ....i jak to się mówi tam gdzie nie trzeba to będzie rosło a tam gdzie byśmy chciały to różnie z tym bywa
u mnie ziemia słaba a pod drzewami to już fatalnie no ale dobiore jakieś roślinki które będą chciały tam rosnąć 
Haniu to goździki dwuletnie
Danusiu na pewno wszystko urośnie tylko czasu trzeba ....i jak to się mówi tam gdzie nie trzeba to będzie rosło a tam gdzie byśmy chciały to różnie z tym bywa
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu U mnie też tak po kawałku gospodaruje no i jeszcze wzdłuż działeczki co nieco sadzę - maluszki więc jeszcze nic nie widać
Izo już Ci odpoczywają bo moje to takie spóźnialskie więc kwitną
Jolu 500 oj tak uwielbiam wielokwiatowe - no i jeszcze ze 2 wcisnę bo zauważyłam rondkowe braki
Jolu 1010 a mogę pokusić i oczywiście polecam tą wielokwiatową Heidetraum - kwitnie niesamowicie i do późnej jesieni :P
Powojniki małe ale jakiś tam kwiatuszek się pojawia no i jeden coś nie podobny ....

Izo już Ci odpoczywają bo moje to takie spóźnialskie więc kwitną
Jolu 500 oj tak uwielbiam wielokwiatowe - no i jeszcze ze 2 wcisnę bo zauważyłam rondkowe braki
Jolu 1010 a mogę pokusić i oczywiście polecam tą wielokwiatową Heidetraum - kwitnie niesamowicie i do późnej jesieni :P
Powojniki małe ale jakiś tam kwiatuszek się pojawia no i jeden coś nie podobny ....