Od czasu do czasu zdarza mi się zaglądać do księgarń i 'Empiku', ale albo nie ma tego co mnie interesuje, albo - jak już jest - cena przekracza moje możliwości wypłacalności.
300 m 2 frajdy - część III - ekologicznie
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: 300 m 2 frajdy - część III - ekologicznie
Mariolka, jak ja Ci zazdroszczę tych 'Targów'!!!
Od czasu do czasu zdarza mi się zaglądać do księgarń i 'Empiku', ale albo nie ma tego co mnie interesuje, albo - jak już jest - cena przekracza moje możliwości wypłacalności.
Na szczęście mam w zasięgu świetnie zaopatrzoną wypożyczalnię w Książnicy Płockiej, z której mogę korzystać całkowicie bezpłatnie. 
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mariolko, bratnio duszo moja
pochwal się, co żeś nabyła podczas targów? Ja mam to szczęście, mieć przyjaciółkę która czyta chyba wszystko, co się ukazało drugie do tego jeszcze kupuje, gdyż lubi miec swoje a ja korzystam z jej uprzejmości
i pożyczam
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ja też czytam
A w Warszawie autor Zwiadowców był.
Mimo wszystko,że to pewnie nie to samo,co wy,to jednak książki
I to w 13 tomach ze wzrastającą ilością stron-od 300 do 700
A w Warszawie autor Zwiadowców był.
Mimo wszystko,że to pewnie nie to samo,co wy,to jednak książki
I to w 13 tomach ze wzrastającą ilością stron-od 300 do 700
- Ruda2011
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Marlenko Twoja przyjaciółka jest chyba klonem mojej psiapsióły
. Moja kocha książki całym sercem i nie wyobraża sobie czegoś nie mieć
. Jest zaborcza, po przeczytaniu , stawia książkę na półce (jednej z tysiąca ) ....... żeby móc do do niej wracać, kiedy chce. Nie korzysta z bibliotek publicznych - taką przyjęła politykę i konsekwentnie się jej trzyma. Ja natomiast ........ mam karty w 3 bibliotekach mojej dzielnicy
Kocham książki ale ...... ale już dawno zginęłam (jak Antka gumowce
) w powodzi książkowej , która nas zalewa. Bywa, że z pięciu, które biorę - nie kończę żadnej. Kilka stron i "out".
Kupuję rzadko ale teraz kupiłam ..... całą serię o przygodach Tomka , autorstwa p. Szklarskiego. Zrobię sobie "powtórkę" z czytania serii dla małolatów.
Lucynko moja przyjaciółka kupuje w Empiku on line. Gdy coś jej się podoba - wrzuca do "schowka" i ....... czeka na promocje. I tak kupuje cenne (dla niej) pozycje za niewielkie pieniądze.
Targi, jak każde targi .... to komercha
. Ja akurat pracowałam (pomagałam koleżance kontrolować stoisko) ale wiem, że trzeba było odstać 1.5 godziny w kolejce po bilet
. W godzinach szczytu czyli sobota ok południa. Zgroza. Ale serce rośnie gdy się widzi takie tłumy po książki
Tulap no właśnie - podobno John Flanagan podpisywał swoich "Zwiadowców". Nie widziałam ale jestem pewna, że sensacja to niebywała. A serię znam - czekam w kolejce do wypożyczenia
Dziś po południu byłam już na działce. Zrobiłam stelaż na ogórki. Nagimnastykowałam się jak .............
Dlaczego człowiek ma tylko 2 ręce
200 razy mi dziś "brakło czecia rynka"
Kupuję rzadko ale teraz kupiłam ..... całą serię o przygodach Tomka , autorstwa p. Szklarskiego. Zrobię sobie "powtórkę" z czytania serii dla małolatów.
Lucynko moja przyjaciółka kupuje w Empiku on line. Gdy coś jej się podoba - wrzuca do "schowka" i ....... czeka na promocje. I tak kupuje cenne (dla niej) pozycje za niewielkie pieniądze.
Targi, jak każde targi .... to komercha
Tulap no właśnie - podobno John Flanagan podpisywał swoich "Zwiadowców". Nie widziałam ale jestem pewna, że sensacja to niebywała. A serię znam - czekam w kolejce do wypożyczenia
Dziś po południu byłam już na działce. Zrobiłam stelaż na ogórki. Nagimnastykowałam się jak .............
Dlaczego człowiek ma tylko 2 ręce
200 razy mi dziś "brakło czecia rynka"
- Eliza52

- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Mariolka prawie się zesikałam ze śmiechu z czeciej rynki
, Ty to masz pomysła. A tak wracając do tych Tobie "ukradzionych " donic to mój syn mówi że trza było napisać na czerwono _nie ruszać to moje" 
Pozdrawiam Ela
- jode22

- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ech, Szklarski - moje ulubione książki z młodości
. Mariolu, znam ten ból. My, kobiety pracujące musimy dawać sobie radę i ze szpadlem i z widłami.
No niby 4 godziny podpisywał w samej Warszawie,a jeszcze w Krakowie był
Czyli rynny nie potrzebne na stelaż ogórkowy
Dobra,gdzieś 15 razy przeczytałem,i zrozumiałem,o co chodzi200 razy mi dziś "brakło czecia rynka"
Mariolu, mi to i czwarta rynka by się czasami przydała.
A książki uwielbiam i czytam. Swoje ulubione serie kupuję a resztę pożyczamy sobie z koleżankami. Moja siostra się ze mnie śmieje, że wydaję pieniądze na książki kiedy można czytać na ebooku w internecie ale dla mnie to nie to samo. Chociaż może kiedyś spróbuję.
A książki uwielbiam i czytam. Swoje ulubione serie kupuję a resztę pożyczamy sobie z koleżankami. Moja siostra się ze mnie śmieje, że wydaję pieniądze na książki kiedy można czytać na ebooku w internecie ale dla mnie to nie to samo. Chociaż może kiedyś spróbuję.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Mariolka - wrzuć foto tego 'stelaża', może skopiuję ... Proszę
Ja stawiałam płotki z kratek zakupionych w NOMI, ale teraz nie mam ich, bo M wykorzystał je do altany tworząc coś w rodzaju pergoli na pnącze przy altanie.
Ja stawiałam płotki z kratek zakupionych w NOMI, ale teraz nie mam ich, bo M wykorzystał je do altany tworząc coś w rodzaju pergoli na pnącze przy altanie.
- Ruda2011

Lucynko zdjęcie "stelaża" .........
Tiiiiiiaaaaa, no dobra, wklejam ........... tylko proszę się nie śmiać
. Taki mam, taki lubię i taki będzie trzymał moje ogórki ( gdy wplotę jeszcze więcej pionowych witek)

Teraz, aby zatrzeć wizerunek super siermiężnego stelaża (który ma tę zaletę, że kosztował 2 godziny pracy i zero PLN
)
moja działeczka w majowej zieleni i w blasku słońca (niewiele go , prawda ? )

Truskawka poszła mieszkać "na kiju" a miejsce zajął młodziutki "żeniszek mechicano" - carrrramba

orlikowo, chabrowo, niezapominajkowo

W ceberku posadziłam begonie (uwierzycie, że one są sadzone w tym samym dniu ? Popatrzcie, jaka różnica w rozwoju)

Donicę zajęła panna pelaśka

Tymianek macierzanka - kwitnie i pachnie ........... tymiankiem

Hostowisko zarasta

Bąblowe szafirki większe niż rok temu

Gynostyma czyli ijaogulan (czy jakoś tak
)

I tyle
Nie Tulapku, rynienek na stelaż nie zakładamy
Elizko nie mógł Twój syn wcześniej ujawnić się z takim świetnym sposobem ........
, teraz po ptokach
Jolu - "Zoje traktorzystki"
Makda ja też lubię czuć ciężar książki w ręku, zapach farby drukarskiej, szelest przewracanych stron ........... wtedy mam odlot, utożsamiam się z bohaterami i ......... co tu gadać ........ gdy kończę czytać, przez chwilę brakuje mi ....... jakby kogoś z rodziny
A książki do e-book też trzeba kupować .... w necie . Pszenno - buraczana jestem. Wirtualne książki ........ eeee tam.
Tiiiiiiaaaaa, no dobra, wklejam ........... tylko proszę się nie śmiać
Teraz, aby zatrzeć wizerunek super siermiężnego stelaża (który ma tę zaletę, że kosztował 2 godziny pracy i zero PLN
moja działeczka w majowej zieleni i w blasku słońca (niewiele go , prawda ? )
Truskawka poszła mieszkać "na kiju" a miejsce zajął młodziutki "żeniszek mechicano" - carrrramba
orlikowo, chabrowo, niezapominajkowo
W ceberku posadziłam begonie (uwierzycie, że one są sadzone w tym samym dniu ? Popatrzcie, jaka różnica w rozwoju)
Donicę zajęła panna pelaśka
Tymianek macierzanka - kwitnie i pachnie ........... tymiankiem
Hostowisko zarasta
Bąblowe szafirki większe niż rok temu
Gynostyma czyli ijaogulan (czy jakoś tak
I tyle
Tulap pisze:Dobra,gdzieś 15 razy przeczytałem,i zrozumiałem,o co chodzi200 razy mi dziś "brakło czecia rynka"![]()
Nie Tulapku, rynienek na stelaż nie zakładamy
Elizko nie mógł Twój syn wcześniej ujawnić się z takim świetnym sposobem ........
Jolu - "Zoje traktorzystki"
Makda ja też lubię czuć ciężar książki w ręku, zapach farby drukarskiej, szelest przewracanych stron ........... wtedy mam odlot, utożsamiam się z bohaterami i ......... co tu gadać ........ gdy kończę czytać, przez chwilę brakuje mi ....... jakby kogoś z rodziny
A książki do e-book też trzeba kupować .... w necie . Pszenno - buraczana jestem. Wirtualne książki ........ eeee tam.
-
Iwona i Piotr
- 500p

- Od: 24 paź 2010, o 09:31
Jakbyś miała za dużo chaberków ... 
- Ruda2011

Iwonko PW
Doczytałam właśnie, że pomidorów nie należy sadzić w towarzystwie ogórków
No, to w bieżącym sezonie namacalnie sprawdzę - dlaczego.
Pomidor - maskotka a ogórek - Polan F1
Doczytałam właśnie, że pomidorów nie należy sadzić w towarzystwie ogórków
No, to w bieżącym sezonie namacalnie sprawdzę - dlaczego.
Pomidor - maskotka a ogórek - Polan F1
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Cześć, to już trzeci raz, jak zaczynam u Ciebie pisać i zawsze coś mi przeszkadza i nie mogę dokończyć
Ja chwilowo nie czytam nic poza ustawami o vat itp
ale uwielbiam rzucić się w książkowy świat. Moja przyjaciółka ma ma bibliotekę większą nić mój salon - na szczęście chętnie dzieli się tym, co ma i pożycza na przeczytanie, z czego ja jestem niezmiernie rada, gdyż w moim blokowym mieszkanku, książkowa półka już dawno pęka w szwach, do tego stopnia, że część książek trzymam u siostry. A tak pożyczę sobie na wieczór, połknę w całości i rano mogę oddać
Podpórki pierwsza klasa - najważniejsze, że spełniają swoje zadanie i nie kosztowały fortuny
A działeczka, fiu, fiu, zadbana, że mucha nie siada
Ja chwilowo nie czytam nic poza ustawami o vat itp
Podpórki pierwsza klasa - najważniejsze, że spełniają swoje zadanie i nie kosztowały fortuny
A działeczka, fiu, fiu, zadbana, że mucha nie siada
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Wiesz,ten janoulang czy też nie wiem jak,to niezły terminator na parapecie,zwijam mu pędy,bo chyba po metr mają
Rabata chabrowo-orlikowo-niezapominajkowa..
Rabata chabrowo-orlikowo-niezapominajkowa..
- jode22

- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Chabry fajne, ale nie rozłażą się przypadkiem rozłogami
.