Raz śnieg,a raz deszcz...taką mam pogodę,lecz nie narzekam,a wręcz cieszę się,bo przecież luty się zbliża,tylko 28 dni minie i marzec
Nasionka wciąż w bloku startowym,ziemia czeka,w piwnicy pudełka również,a ja czekam na poniedziałek.Wymyśliłam sobie,że to będzie dobry dzień na sianie.Sprawdzałam fotki i mam udokumentowane,że kobeę siałam 10 lutego.
Obecnie przeglądam szkółki różane i wiecie co jest najgorsze? W każdej podobają mi się choćby 2 róże,jak mam postąpić,co wybrać?
Oj trudne wybory mnie czekają
We F podobają mi się nowe różyczki Harknessa,w Agel Lavenser Flower Circus o raz Pampadoure,jeszcze wciąż marzę o Eyes For You i Your B.
A przecież inne roślinki też mam zamiar dokupić? Byliny,lilie i powojnika Bałtyk
Sabinko na piwonię koperkową czekam z utęsknieniem,przed zimą wypuściła kły,mam nadzieję,że nie zmarzła.
Jestem ciekawa jak wzejdzie Ci heliotrop,czytałam,że nie jest łatwy w uprawie.Tak wiem,że gotowe sadzonki są drogie,ja swoje dwa kupowałam po 6 zł,ale dwa lata wstecz.
Soniu ja jak ją po raz pierwszy ujrzałam na forum to zapragnęłam ją mieć i udało się
Jolu żeniszek zawsze wychodzi,rośnie jak szalony,szybko zagęszcza się w pudełeczku.
Dorciu na 4 zł bym się skusiła,ale 8 to złodziejstwo...
Moni ja za arbuzami nie przepadam,ale mój M wraz z dziećmi uwielbiają...a zrobię im radochę i jak się uda uprawa będę happy:)
Planuję posiać w kompostowniku,tam gdzie rosły cukinie:) Tam jest dużo słońca...
Gosiu azalie sa piękne,ale tylko na wiosnę,później wcale ich nie zauważam,więcej bym nie kupiła,ale Persil polecam,lubię jak kremowe pąki z czasem zamieniają się w białe kwiaty z żółtym oczkiem.
Anna11 szachownicy niczym nie zasilałam,to był jej pierwszy rok,nawet nie pamiętam dokładnie gdzie są posadzone,zniknęły znaczniki...
Aneczko ja robię tak,kupuję 4 gotowe sadzonki smagliczki,posadzę na rabacie,a one po przekwitnięciu wysypują nasiona i na drugi rok mam sporo malutkich kępek.Wtedy przesadzam je gdzie chcę i robię obwódkę.W tym roku pewnie znów tak zrobię
Gosiu miło mi,że o mnie pamiętałaś,dostałam nasiona i będę siała.Zrobię tak jak piszesz,część do gruntu,a część w domu.
Liczę,że dorobię się ładnych krzewinek
Elwi chyba 2 lata temu miałam nasionka heliotropu,ale niestety nic nie wzeszło
Kupiłam wtedy na ryneczku dwa gotowce i posadziłam do doniczki na balkonie,by pachniało mi wanilią.Rosły u mnie na słońcu i przypalały się,one jednak chyba są do cienia?
Ja swoje nasionka lobelii,żeniszka i szałwii,kobei wysiewam w lutym
Madziu w lutym zaczynam swoją przygodę powtórną z sianiem i mam nadzieję,że coś tam wzejdzie
Ta lawenda w dzbanie zimuje u mnie na balkonie...
Przepikowane sadzonki żeniszka...
Pierwiosnek ząbkowany biały,a ja planuję dokupić jeszcze fiolet i róż jeśli znajdę...
Udanego weekendu życzę wszystkim:)