Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Post »

No to sobie ten heliotrop daruję, nie na moje zdrowie.
A żeniszek? jak tam z jego siewem? Bądź co bądź niebieskie ;:306
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ja heliotropy kupowałam rok temu po 4 zł spore sadzonki
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Dorcia, szczęściaro. U mnie na ryneczku miał tylko jeden pan i cenił sobie ogromnie. Chciałam zrobić obwódkę z heliotropów, a skończyło się na kupieniu 2 szt.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Te też na ryneczku były-muszę w tym roku popatrzeć :D
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Aniu - skoro dziecko wzięło na pewno wyrosną , nie siej tylko za wcześnie bo się strasznie wyciągają i potem klapa , lepszym specem jest mój Misio - wielki amator arbuzów ;:137 , ja osobiście za nimi nie przepadam , ale fajnie jest zerwać własny owoc , te Misiowe w zeszłym roku rosły na kompostowniku i pierwszy raz doczekaliśmy takich okazów ;:202 Więc życzę powodzenia , może się zresztą okazać że te Twoje nasionka będą lepsze ;:218 Trzeba im dużo słoneczka więc pogoda generalnie odgrywa decydującą rolę ;:209
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Przepiękna ta Azalia Persil , chciałam jeszcze jakąś Azalię posadzić. Ale nie wiem gdzie i jaką ???
Nie chcę posadzić gdzie bądź , bo kilka razy już musiałam przesadzać różne rośliny którym przesadzanie wcale nie pomaga.
Jak już wymyślę to jakąś pięknisię na pewno wybiorę ;:170
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aniu ;:167 urocza fotografia z szachownicą, też mam taki kolor...teraz się zastanawiam czy zakwitnie, czy będą tylko liście. Na jesieni podczas odchwaszczania, zapomniałam gdzie rośnie...cebulka została naruszona, może nic jej nie będzie :roll: Czym zasilasz swoją :?:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Azalia jest zjawiskowa! ;:oj
Ja dla odmiany w zeszłym sezonie wysiałam smagliczkę wprost do gruntu i sama nie wiem czemu ale nic z tego nie wyszło. :oops:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Miałam Ci wysłać sadzonki werbeny, ale skoro już dostałaś nasionka to część wysiej od razu do gruntu.
One rewelacyjnie się sieją
Nigdy nie sieję w domu.
Najwyżej przesadzam jeśli wysieją się same w nieodpowiednim miejscu
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, co z heliotropem nie tak? Kupiłam nasionka z ambitnym planem wyhodowania sadzonek... Bardzo mnie bierze ten głęboki fiolet, a w sezonie jakoś nie trafiłam na sadzonki w sprzedaży. Dojechały też nasiona naparstnicy. Piszą w instrukcji, żeby wysiewać dopiero w maju/czerwcu ;:oj Ty też tak wysiewasz?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Super ta korona się prezentuje. Jejku niech już ten styczeń z lutym mijają :tan . Ciekawa jestem jak tam Ci te wysiewy wzejdą. Kiedy ruszasz ze wszystkim? W lutym? Persil piękna, i tyle kwiatów miała. Mnie też ona kusi ojj kusi.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Raz śnieg,a raz deszcz...taką mam pogodę,lecz nie narzekam,a wręcz cieszę się,bo przecież luty się zbliża,tylko 28 dni minie i marzec ;:215
Nasionka wciąż w bloku startowym,ziemia czeka,w piwnicy pudełka również,a ja czekam na poniedziałek.Wymyśliłam sobie,że to będzie dobry dzień na sianie.Sprawdzałam fotki i mam udokumentowane,że kobeę siałam 10 lutego.
Obecnie przeglądam szkółki różane i wiecie co jest najgorsze? W każdej podobają mi się choćby 2 róże,jak mam postąpić,co wybrać?
Oj trudne wybory mnie czekają ;:224
We F podobają mi się nowe różyczki Harknessa,w Agel Lavenser Flower Circus o raz Pampadoure,jeszcze wciąż marzę o Eyes For You i Your B.
A przecież inne roślinki też mam zamiar dokupić? Byliny,lilie i powojnika Bałtyk :D

Sabinko na piwonię koperkową czekam z utęsknieniem,przed zimą wypuściła kły,mam nadzieję,że nie zmarzła.
Jestem ciekawa jak wzejdzie Ci heliotrop,czytałam,że nie jest łatwy w uprawie.Tak wiem,że gotowe sadzonki są drogie,ja swoje dwa kupowałam po 6 zł,ale dwa lata wstecz.

Soniu ja jak ją po raz pierwszy ujrzałam na forum to zapragnęłam ją mieć i udało się ;:333

Jolu żeniszek zawsze wychodzi,rośnie jak szalony,szybko zagęszcza się w pudełeczku.

Dorciu na 4 zł bym się skusiła,ale 8 to złodziejstwo...

Moni ja za arbuzami nie przepadam,ale mój M wraz z dziećmi uwielbiają...a zrobię im radochę i jak się uda uprawa będę happy:)
Planuję posiać w kompostowniku,tam gdzie rosły cukinie:) Tam jest dużo słońca...

Gosiu azalie sa piękne,ale tylko na wiosnę,później wcale ich nie zauważam,więcej bym nie kupiła,ale Persil polecam,lubię jak kremowe pąki z czasem zamieniają się w białe kwiaty z żółtym oczkiem.

Anna11 szachownicy niczym nie zasilałam,to był jej pierwszy rok,nawet nie pamiętam dokładnie gdzie są posadzone,zniknęły znaczniki...

Aneczko ja robię tak,kupuję 4 gotowe sadzonki smagliczki,posadzę na rabacie,a one po przekwitnięciu wysypują nasiona i na drugi rok mam sporo malutkich kępek.Wtedy przesadzam je gdzie chcę i robię obwódkę.W tym roku pewnie znów tak zrobię ;:333

Gosiu miło mi,że o mnie pamiętałaś,dostałam nasiona i będę siała.Zrobię tak jak piszesz,część do gruntu,a część w domu.
Liczę,że dorobię się ładnych krzewinek ;:108

Elwi chyba 2 lata temu miałam nasionka heliotropu,ale niestety nic nie wzeszło ;:222
Kupiłam wtedy na ryneczku dwa gotowce i posadziłam do doniczki na balkonie,by pachniało mi wanilią.Rosły u mnie na słońcu i przypalały się,one jednak chyba są do cienia?
Ja swoje nasionka lobelii,żeniszka i szałwii,kobei wysiewam w lutym ;:108

Madziu w lutym zaczynam swoją przygodę powtórną z sianiem i mam nadzieję,że coś tam wzejdzie ;:333

Ta lawenda w dzbanie zimuje u mnie na balkonie...

Obrazek

Przepikowane sadzonki żeniszka...

Obrazek

Pierwiosnek ząbkowany biały,a ja planuję dokupić jeszcze fiolet i róż jeśli znajdę...

Obrazek

Udanego weekendu życzę wszystkim:)
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Niestety czytałam podobne opinie co do uprawy heliotropu, z jeszcze z moim kulawym szczęściem wyjdą mi dwie siewki, które potem padną ;:306
Aniu piwoniom nic nie powinno być, U mnie wszystkie wypuściły spore kiełki, też jesienią, a jak wiesz mróz był już u nas konkretny :roll: . Ta koperkowa, wbrew temu co się wydaje, to równie twarda sztuka i bardziej boi się moczarów niż zimna ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu widzę mój ulubiony dzbanek. ;:167 A ta lawenda w nim to chyba młodziutka, bo nie widzę, żadnych zdrewnień na łodygach.
I nawet nie sądziłam, że smagliczka może się wysiać i wyjść po zimie. Jeśli tak, to super! Bo miałam 4 kępy, które pięknie się rozrosły i kwitły cały sezon. :heja Bosko!
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sabinkopodziwiam tych,co udało się wyhodować samemu heliotropy ;:333
Uspokoiłaś mnie jeśli chodzi o piwonie,bo już się martwiłam ;:224

Aniu w tej chwili lawenda w dzbanie tak pięknie nie wygląda,fotkę wstawiłam z zeszłego lata ;:108
Teraz po zimie przytnę króciutko i będę czekała na kwiaty ;:215

Lubię hosty jak tanecznie wyłażą z ziemi ;:303

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”