Jeszcze tyle nie posadziłam

Dopiero posadzę! A jak wyobrażam sobie ten łan kwiatów, to papa mi się śmieje!
Marta! Żadna ze mnie królowa! Co za królowa, która musi sobie sama to posadzić i zaplanować więc dobry tydzień ciężkiej pracy

Dobrze, że syn mi przesiał pryzmę kompostu, mam co w dołki wrzucać!
18 sztuk - to będzie na co patrzeć!
Zuza! Ta dalia już nie wyrośnie. Wyciągnij ją z tej donicy i obejrzyj. Ja już wiem, co tam jest.

Kup sobie inną i posadź już do gruntu!
Andzia! I dlatego co roku piszę, żeby nie spieszyć się z daliami!!! Wysadzić w trzeciej dekadzie kwietnia do gruntu, przykryć ziemią i czekać aż wyrosną

Mam przeczucie, ze moja Paso Doble tez poległa przez zimę, choć wszystkie karpy wokół jej były jędrne po zimie, a ta sucha. Właśnie takie powsadzałam w donice i do szklarni! A zakupów gratuluję!
Krysiu! Dziękuję serdecznie! Ciepełko nadchodzi wielkimi krokami! Dalie ze spokojem urosną i zakwitną, nawet jak posadzisz je za 2-3 tygodnie!
Małgosiu! Gdyby nie te widoki łanów w wyobraźni, żadnej dalii bym teraz nie posadziła

Wygląda w ogrodzie jak zaorane, jeszcze chwilka, poczekajmy, się zacznie...
Karola! Mam 3 stare śliwy, jabłoń, gruszę i 4 wiśnie. Wszystkie drzewa oprócz wiśni, wysokie, stare. Spalinowym szło raz, dwa! Ale szło więcej środka. Marolexem powolutku, ale dokładnie. Małżon wczoraj wszystko opryskał, też szybko w miarę poszło. Niestety wycofali score, które było skuteczne na rdzę gruszy. Musze poczytać dlaczego.
Wczoraj z powodu popołudniowych oprysków przeciw zgniliźnie, rdzy itd na drzewach owocowych, nie wchodziłam nawet do ogrodu. Przesadziłam kolejna partie pomidorów do większych kubków i przygotowałam do wyniesienia z domu, ale ... zapomniałam. To jest tak, jak człowiek rano jest nieprzytomny...
Może dziś uda mi się posadzić kolejnych 10-20 dalii. Przydałoby się, bo nic mi nie ubyło po ostatnim sadzeniu...
Z ogródka:
I z parapetu: