Ogródek AGNESS
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Dziękuję. Naprawdę piękne masz te róże a Alchymist mnie zauroczyła. Cudna jest. Wpisuję ją na listę chciejstw. Od tego roku i ja stałam się posiadaczką trzech róż (New Dawn, Flammentanz, The Fairy) i chciałabym ich więcej ale boję się. W końcu to królowe. Potrafią być kapryśne, chorowite i to wielkie kopcowanie na zimę mnie przeraża.
A marzą mi się LO, Paschmina, Chippendale, Edenka i od dziś Twoja Alchymist.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu faktycznie róże są dosyć kapryśne, czepiają się ich wszelkie plagi i sporo wymagają pracy. Jednak gdy zakwitną to wynagradzają wszelki trud . Są po prostu bajecznie piękne
Ja podziwiam wszystkich, którzy mają ich dużo. Ja miałam 70 krzaczków, wiele z nich rosło przez całe lata, a jedna zima pozbawiła mnie 40 sztuk.... zraziło mnie to bardzo. Nie odbudowałam kolekcji, zostało około 30 sztuk i tymi się cieszę. Muszę dokupić tylko 1 krzaczek, bo mam miejsce na różanej rabacie przy wejściu do domu. Tam jest kolorystyka zupełnie inna niż w całym ogrodzie. Króluje tu róż, biel i odrobina niebieskiego. Nie mogę się zdecydować na odmianę jaką wybrać. to nie do końca moja bajka kolorystyczna i z tej palety nie mam wymarzonych , więc chodzę i wypatruję, która mnie ujmie za serce

Ja podziwiam wszystkich, którzy mają ich dużo. Ja miałam 70 krzaczków, wiele z nich rosło przez całe lata, a jedna zima pozbawiła mnie 40 sztuk.... zraziło mnie to bardzo. Nie odbudowałam kolekcji, zostało około 30 sztuk i tymi się cieszę. Muszę dokupić tylko 1 krzaczek, bo mam miejsce na różanej rabacie przy wejściu do domu. Tam jest kolorystyka zupełnie inna niż w całym ogrodzie. Króluje tu róż, biel i odrobina niebieskiego. Nie mogę się zdecydować na odmianę jaką wybrać. to nie do końca moja bajka kolorystyczna i z tej palety nie mam wymarzonych , więc chodzę i wypatruję, która mnie ujmie za serce

- aneczka1979
Róż, biel i odrobina niebieskiego, tudzież fioletowego to zdecydowanie moja bajka... choć mam też i żółcie i czerwienie.
Nie wyobrażam sobie siebie po tak ogromnej stracie. Mam nadzieję, że pozostałe 30 krzaczków będzie zawsze pięknie kwitło, by Cię zadowolić i pocieszyć.
Nie wyobrażam sobie siebie po tak ogromnej stracie. Mam nadzieję, że pozostałe 30 krzaczków będzie zawsze pięknie kwitło, by Cię zadowolić i pocieszyć.
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
70szt - ale masę roboty miałaś?, nie wiem jakie Tobie wypadły ,ale te co pozostały piękne. Tak przykre jak tyle kwiatów jedna noc lub zima pochłonie- pustka, smutek, żal ale zawsze wtedy można coś zmienić i czymś nowym uzupełnić

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu byłam naprawdę zrozpaczona gdy tyle róż mi wymarzło, powiem szczerze, że zraziłam się bardzo, ale tak naprawdę to tych kwiatów nigdy nie przestaną kochać, bo są po prostu piękne.... Po prostu będą w mniejszej ilości w moim ogrodzie, ale obecne będą zawsze
Dorotko uważam, że pracy przy różach jest mnóstwo i dlatego niesamowicie podziwiam wszystkich, którzy mają dużo tych pięknych krzewów
Miejsca po moich różach bardzo szybko zostały wypełnione przez inne byliny, jak wiesz u mnie jest ciasno

Andromeda

Dzwonek brzoskwiniolistny

Szałwia muszkatołowa

Trójsklepka (żabi storczyk)

Dzwonek kropkowany

Ostróżka

?

Przetacznik siwy w towarzystwie 3 kolorów głowienki

Tawułka w towarzystwie żurawek

Szałwia omszona

Dorotko uważam, że pracy przy różach jest mnóstwo i dlatego niesamowicie podziwiam wszystkich, którzy mają dużo tych pięknych krzewów

Miejsca po moich różach bardzo szybko zostały wypełnione przez inne byliny, jak wiesz u mnie jest ciasno

Andromeda
Dzwonek brzoskwiniolistny
Szałwia muszkatołowa
Trójsklepka (żabi storczyk)
Dzwonek kropkowany
Ostróżka
?
Przetacznik siwy w towarzystwie 3 kolorów głowienki
Tawułka w towarzystwie żurawek
Szałwia omszona
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Niesamowita strata, tyle róż
A swoją drogą, człowiek zaczyna niewinnie, kupuje jedną, lub dwie róże, a potem zaczyna się rozkręcać i stwierdza, że ma ich kilkadziesiąt. Róż nigdy dość. Ja już nawet wiem, że jesienią będzie się działo. 

-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
Oj przykro, człowiek bardzo boleje nad stratą
, ale pozostałe piękne. 
Ale piękna ta szałwia muszkatołowa.

Ale piękna ta szałwia muszkatołowa.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnisiu wpadłam akurat na pokaz różany i jestem zachwycona
Ale inne roślinki też są śliczne, np szałwia muszkatołowa ma cudny kwiat, ja czekam ciągle na swoje bo moje to maluchy ale dzielnie sobie radzą
Też całymi dniami jestem na dworze bo szkoda marnować tak cudne chwile jak ogród w czerwcu

Ale inne roślinki też są śliczne, np szałwia muszkatołowa ma cudny kwiat, ja czekam ciągle na swoje bo moje to maluchy ale dzielnie sobie radzą

Też całymi dniami jestem na dworze bo szkoda marnować tak cudne chwile jak ogród w czerwcu

- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Z ziół nie mam szałwi muszkatałowej, ale nie wiedziałam, że ona tak pięknie kwitnie.
Dziękuję Ci za pogladową lekcję 

- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Agnieszko, prześlicznie Ci kwitną różyczki

Piękna szałwia muszkatołowa, wyjątkowo udany portrecik

Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Agnieszko
Wszyscy, i ja też, zachwycają się Twoimi rabatami.
Ale mnie bardzo podoba się Twój trawnik a raczej rola, jaka mu przypadła.
Tak pięknie wije się trawnikowa ścieżka między rabatami obsadzonymi z takim kunsztem.
Sama też dążę do takiego ideału, ale najgorzej to pozbyć się nadmiaru trawnika. W rodzinie jeszcze wciąż napotykam na kategoryczny sprzeciw w tej sprawie. Dlatego po cichutku , powolutku robię krecią robotę.

Ale mnie bardzo podoba się Twój trawnik a raczej rola, jaka mu przypadła.

Tak pięknie wije się trawnikowa ścieżka między rabatami obsadzonymi z takim kunsztem.

Sama też dążę do takiego ideału, ale najgorzej to pozbyć się nadmiaru trawnika. W rodzinie jeszcze wciąż napotykam na kategoryczny sprzeciw w tej sprawie. Dlatego po cichutku , powolutku robię krecią robotę.

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aguś kochana czy będziesz zbierała nasiona z szałwii muszkatołowej? Jest zupełnie inna od mojej o wiele ładniejsza 

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Zdjęcia jak zwykle koncertowe 

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00

Aga, przepięknie sie u ciebie przetaczniki prezentują

Miejsca brak

- aneczka1979
Powojniki, przetaczniki, szałwie, żurawki, tawułki... czyli wszystko to co Aneczka lubi najbardziej.
Śliczne portrety nam tu pokazujesz.