Kociaki prześliczne, zarówno te małe, jak i duże
Gdzieś daleko na pół.wschód cz.1
-
Iwonka1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Gdzieś daleko na pół.wschód....
Szkoda, że do tej pory ukrywałaś swoje cudeńka. Możesz się pochwalić ogromną różnorodnością roślin. Cudowna pełna sasanka , maki- też zresztą pełne
I jeszcze jakieś takie pomarańczowe kwiatki, też śliczne. W takim wielkim ogrodzie możesz sobie zaszaleć. Szalej sobie, a my popatrzymy
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bożenko
Przyszłam z rewizytą ciekawa Twojej wsi
Masz mnóstwo pięknych sielskich kwiatów nie banalnie zestawionych, ciekawe stare pojemniki - nawet kankę ''Melk'' taką samą
Wszystko z wyczuciem zestawione.
Musisz mieć dużo pracy przy jednorocznych, wysiewasz w domu, czy od razu do ziemi
Zaciekawiły mnie dotąd nieznane dla mnie drobne , niebieskie, podwójne kwiatki posadzone razem z bratkami w niebieskim koszyku. Co to, kurzyślad, czy przetacznik
Podwójne maki, zwłaszcza najciemniejsze na prawdę cudne, u nas się nie udają, podobnie sasanki.
Domek macie drewniany obity płytą
U nas jest gliniano - drewniany, na to deski.
Na koniec jeszcze pytanko od osoby, która ma też mnóstwo doniczek, - jak sobie radzicie z podlewaniem tak rozstawionych pojemników
Jak jest susza i człowiek kilka tygodni biega co dzień z konewkami przy tylu doniczkach to jest szaleństwo. W tym roku było dużo wody i pozwoliłam sobie na więcej 
Przyszłam z rewizytą ciekawa Twojej wsi
Masz mnóstwo pięknych sielskich kwiatów nie banalnie zestawionych, ciekawe stare pojemniki - nawet kankę ''Melk'' taką samą
Musisz mieć dużo pracy przy jednorocznych, wysiewasz w domu, czy od razu do ziemi
Zaciekawiły mnie dotąd nieznane dla mnie drobne , niebieskie, podwójne kwiatki posadzone razem z bratkami w niebieskim koszyku. Co to, kurzyślad, czy przetacznik
Podwójne maki, zwłaszcza najciemniejsze na prawdę cudne, u nas się nie udają, podobnie sasanki.
Domek macie drewniany obity płytą
Na koniec jeszcze pytanko od osoby, która ma też mnóstwo doniczek, - jak sobie radzicie z podlewaniem tak rozstawionych pojemników
-
krasna101
- Przyjaciel Forum - silver

- Od: 5 gru 2011, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przepraszam Agnieszko,że odpisuję z opóznieniem ale zajęłam się swoim zdrowiem po sezonie ogrodniczym i wytężonej pracy. Teraz naprawiam kręgosłup, kolana itp.../ pewnie i Ty znasz ten ból/. Właśnie te latanie z konewkami teraz wychodzi
Co roku sobie obiecuję,że nie będę sadzić kwiatów w donicach, skrzynkach itp... ale zawsze się skuszę na rózne nasionka jak zobaczę w sklepie. A te niebieskie kwiatki o które pytasz to też kupione u sąsiadów co mają szklarnie, to jakieś jednoroczne ale nie pamiętam nazwy 
- anida

- Od: 26 sie 2015, o 21:28
Maki cudne' czy one się wysiewają same, czy zbierasz nasionka i wysiewasz wiosną?
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
- jola1313

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Ta Twoja Bożena,to ma talent
Myślałam wczoraj o Tobie,bo mi się przypomniały Twoje Mikołaje ogrodowe.Planuję coś takiego wymalować na taras.Michał już się zgłosił do malowania
I nie wyszedł mój przyjazd do Ciebie,na jesień
Piękne klematisy kupiłaś.Ja też w tym roku dokupiłam kilka i ''Anitę'' też.Mam nadzieję,że w końcu będę miała gdzie je posadzić.Bo ,póki co,zadołowałam na zimę.
Szczególnie mi się podobają te drobnokwiatowe,dzwoneczkowate-co kupiłaś.Zdobędę i ja,tylko m. musi mi nowy płot zrobić,to miejsca więcej będzie na chciejstwa.
Aha-rób wszystko,by mi rozmnożyć tego ''żeń- szenia''
Pięknie miałaś,tak kolorowo i motylkowo.Piękne malwy.
Pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę.Przez zimę podreperujesz i z nową siłą,na wiosnę,będziesz z konewkami biegać
-
krasna101

Witaj Jolu
Bożena te anioły malowała w okresie zimowym tak dla zabicia czasu, Część porozdawała rodzinie, znajomym a część wystawiała na swojej działce i turystom sprzedawała. Ona ma takie zdolności artystyczne.
Jolu ja na początku września już miałam umówioną wizytę Bożeny u mnie i miałam przez nią przekazać Ci kilka rozsad np, Milin wypuścił nowe odnogi i parę bylin mi się porozrastało....I w tym dniu w którym oni mieli przyjechać prawie na moich oczach zmarł najblizszy sąsiad/ wyszedł ze szklarni padł i mimo prawie półgodzinnej reanimacji nie udało się go uratować/. No i w takiej sytuacji musiałam zrezygnować ze spotkania. Po prostu nie wypadało nam ucztować przy grillu jak za płotem żałoba, A potem ja na trochę wyjechałam i przyszły pierwsze mrozy i snieg, I znów nie wywiązałam się z obietnicy i jest mi bardzo przykro,przepraszam

Jolu ja na początku września już miałam umówioną wizytę Bożeny u mnie i miałam przez nią przekazać Ci kilka rozsad np, Milin wypuścił nowe odnogi i parę bylin mi się porozrastało....I w tym dniu w którym oni mieli przyjechać prawie na moich oczach zmarł najblizszy sąsiad/ wyszedł ze szklarni padł i mimo prawie półgodzinnej reanimacji nie udało się go uratować/. No i w takiej sytuacji musiałam zrezygnować ze spotkania. Po prostu nie wypadało nam ucztować przy grillu jak za płotem żałoba, A potem ja na trochę wyjechałam i przyszły pierwsze mrozy i snieg, I znów nie wywiązałam się z obietnicy i jest mi bardzo przykro,przepraszam
-
krasna101

Anido część Maków rozsiewa się sama ale też zbieram nasiona i wiosną dosiewam w pożądane miejsca. Gdybyś chciała nasionek to podaj na pw adres to jak będę wybierała się na pocztę to Ci wyślę 
- anida

- Od: 26 sie 2015, o 21:28
Dziękuję bardzo, w tym roku wysłałam trochę swoich nasionek na AWN, więc planuję zamówić też maki stamtąd. Ale bardzo mi miło, że chciałaś się ze mną podzielić"
Pozdrawiam Anida
- jola1313

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Bożenko,nie masz za co przepraszać
.Tak bywa w życiu.
Może zawitamy u Ciebie,w lato
.Albo Ty u nas 
Może zawitamy u Ciebie,w lato
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Za oknem buro a tu takie piękne widoki, cudny kolorowy ogrów, przyjmnij wyrazy podziwu
A malwy, to już cud, miód 
Kolorowa wiosna! Widziałam u Ciebie sasanki - jak długo one kwitną? I co zrobić żeby je potem nie wyrwać?
Co roku planuję je posadzić i ostatecznie zapominam o nich.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Odrobiłam zaległości i już mi lepiej.
Po takiej dawce cudnych kolorów
nawet ciemnica zza okien nie jest mi straszna.
Dziękuję.
Po takiej dawce cudnych kolorów
Dziękuję.
-
krasna101

Witam w Nowym Roku , życząc wszystkim użytkownikom portalu wszystkiego najlepszego i udanego sezonu wiosenno- letniego w ogrodach , odpowiedniej pogody, pięknego kwitnienia na rabatkach i udanych zbiorów.
Zima w pełni, biało za oknami a my powspominamy pełnię lata, lipiec 2016roku
Początek lipca;

Te wszystkie roślinki z kwitły na jednej rabacie / przy stawie/
Druga rabata / przy śliwce/;

Zima w pełni, biało za oknami a my powspominamy pełnię lata, lipiec 2016roku
Początek lipca;

Te wszystkie roślinki z kwitły na jednej rabacie / przy stawie/
Druga rabata / przy śliwce/;