Micha storczyków Kahim cz.2
- kahim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Micha storczyków Kahim cz.2
Mój sabotek ma się raczej słabo ... Jestem w gościach i ciężko pisze mi się na tym sprzęcie, ale jak wrócę to zgłębię temat 

- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
Cudowne to dendrobium
Brawo
Złamałam swój upór i w piątek zapaliłam po pięciu dniach...
Ale mam usprawiedliwienie-to wszystko przez mojego M
Zdenerwował mnie strasznie

kahim pisze:Oj, no teraz jak rzucasz to faktycznie trzeba uważaćNie zapomnę, jak "rzucałam" ( czyt. nie paliłam trzy dni) i poszłam do kina chyba na Mulholland drive... Jak kobita na ekranie zaczęła palić, to tak mnie przycisnęło, że po seansie biegłam na dymka
Złamałam swój upór i w piątek zapaliłam po pięciu dniach...

Ale mam usprawiedliwienie-to wszystko przez mojego M

Zdenerwował mnie strasznie

- Izolek
- 200p
- Od: 26 lut 2014, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mój M jak rzucał palenie a było już kilka razy
jak zapalił też zwalał na mnie że go strasznie podkurzyłam
Od ponad roku nie pali zafundował sobie jakieś elektrody i nawet moje złości go nie ruszają
Może spróbuj

Od ponad roku nie pali zafundował sobie jakieś elektrody i nawet moje złości go nie ruszają

Może spróbuj

Pozdrawiam
Mój wątek,moje kwiatki
Mój wątek,moje kwiatki
- kahim
U mnie na sabotku nie wiedzę nowych przyrostów ani nic innego . Trochę jakby zatrzymał się w rozwoju...
Wróciłam właśnie z wycieczki z okolic Olsztyna. I nie uwierzycie... w niemal każdym oknie stały storczyki
I to śliczne hybrydki, wielokolorowe i pięknie rozgałęzione. Jestem w szoku
Popytałam osoby tam mieszkające, gdzie kupują storczyki... Pomyślałam, że może mają jakąś tanią giełdę
Okazuje się, że normalnie w super hiper marketach i w kwiaciarniach. Wniosek:
Warmia i Mazury to zagłębie storczykomaniaków

Wróciłam właśnie z wycieczki z okolic Olsztyna. I nie uwierzycie... w niemal każdym oknie stały storczyki

Popytałam osoby tam mieszkające, gdzie kupują storczyki... Pomyślałam, że może mają jakąś tanią giełdę

Warmia i Mazury to zagłębie storczykomaniaków

Zawsze Ci to mówiłam Kasiu, ale wierzyć nie chciałaśkahim pisze: Warmia i Mazury to zagłębie storczykomaniaków

Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- kahim
Jeżeli mieszkasz na trasie Warszawa- Bartoszyce , to tak
W samych Bartoszycach, gdzie bieda aż piszczy, naoglądałam się w oknach więcej hybrydek niż w jakimkolwiek sklepie

W samych Bartoszycach, gdzie bieda aż piszczy, naoglądałam się w oknach więcej hybrydek niż w jakimkolwiek sklepie

No nie, na tej trasie nie mieszkam, ale blisko, blisko... ( jakieś 30-40 km
).
Kasia, w markecie storczyki najczęściej stoją 19,99 - 24,99. Nawet jeśli ktoś sam sobie nie kupuje, to są przecież tzw. okazje: urodziny, imieniny, rocznice, Walentynki, Dzień Kobiet... W ciągu roku można sobie w ten sposób zapełnić parapet.
Natomiast według mnie, Bartoszyce i tak stoją finansowo wyżej niż okoliczne miasteczka.
Biorąc pod uwagę zakup storczyków botanicznych, to już inna bajka. Ceny dla przeciętnego kolekcjonera niestety niebotyczne

Kasia, w markecie storczyki najczęściej stoją 19,99 - 24,99. Nawet jeśli ktoś sam sobie nie kupuje, to są przecież tzw. okazje: urodziny, imieniny, rocznice, Walentynki, Dzień Kobiet... W ciągu roku można sobie w ten sposób zapełnić parapet.
Natomiast według mnie, Bartoszyce i tak stoją finansowo wyżej niż okoliczne miasteczka.
Biorąc pod uwagę zakup storczyków botanicznych, to już inna bajka. Ceny dla przeciętnego kolekcjonera niestety niebotyczne

Z pozdrowieniami - Janka
- kahim
Janeczko, to prawda, nie wiem jak wygląda sytuacja w innych miasteczkach, ale w Bartoszycach mam trochę rodziny ze strony mamy i u nich naprawdę jest nieciekawie... A nie są odosobnionymi przypadkami. Na rodzinę czteroosobową mają 1600zł, gdzie mąż i ocjciec pracuje po kilkanaście godzin na dobę, a dzieciaki nie widzą sensu kształcić się powyżej liceum, gdyż to i tak nie zapewni im pracy, bo pracy po prostu nie ma
Miasto wygląda jak wymarłe- wszyscy młodzi którzy byli dostatecznie ogarnięci i mieli możliwość, uciekli do większych miast. Na ulicach są sami staruszkowie, małe dzieci podrzucone dziadkom na wychowanie i osoby niepełnosprawne. Reszta dorabia za granicą lub w Trójmieście. Wielu z nich nawet nie ma do czego wracać...
Przerażające

Miasto wygląda jak wymarłe- wszyscy młodzi którzy byli dostatecznie ogarnięci i mieli możliwość, uciekli do większych miast. Na ulicach są sami staruszkowie, małe dzieci podrzucone dziadkom na wychowanie i osoby niepełnosprawne. Reszta dorabia za granicą lub w Trójmieście. Wielu z nich nawet nie ma do czego wracać...
Przerażające
- kahim
- Borg
- 200p
- Od: 29 kwie 2013, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Które LM? 

- kahim
Arkadia
Idź chłopie, bo naprawdę było sporo ładnych hybrydek
Ja nie kupiłam, bo tak się zafiksowałam na tym dendrobium, że jakoś phalaenopsisy mi umknęły 

Idź chłopie, bo naprawdę było sporo ładnych hybrydek

- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
- kahim
Dziękuję Kama