Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2
-
- 500p
- Od: 28 sty 2013, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2
"dziś ostatni dzień zimy" wg. jakiego kalendarza, hę? 

- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Też szukam wg jakiego kalendarza ta zima się dzisiaj kończy ale chyba to Ci się śniło....jednak były cebule
Michale - dziękuję! no i rozśmieszyłeś mnie na koniec

Michale - dziękuję! no i rozśmieszyłeś mnie na koniec

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marta, Marysia To był ostatni dzień zimy meteorologicznej
Skoro zima zakończona czas pokazać wiosnę ale już taką bardziej zaawansowaną

Jacek przywiózł mi duże kępy astrów nowoangielskich i nowobelgijskich, miałem sadzić wczoraj ale było strasznie zimno i wilgotno, dziś sie zawziąłem i wsadziłem , pogoda nadal wstrętna , wietrzysko szaleje od rana a wsadzone astry wyglądają tak

Bardzo te kwiatki lubię, nadają życia jesieni gdy coraz mniej roślin kwitnie. Już się nie mogę doczekać aż pokażą na co je stać
Dziwnych snów ciąg dalszy - dziś wyhodowałem niebieskie dynie o podłużnym kształcie i chcieli mi ukraść busa z roślinami, którym przyjechałem na targ...

Skoro zima zakończona czas pokazać wiosnę ale już taką bardziej zaawansowaną

Jacek przywiózł mi duże kępy astrów nowoangielskich i nowobelgijskich, miałem sadzić wczoraj ale było strasznie zimno i wilgotno, dziś sie zawziąłem i wsadziłem , pogoda nadal wstrętna , wietrzysko szaleje od rana a wsadzone astry wyglądają tak

Bardzo te kwiatki lubię, nadają życia jesieni gdy coraz mniej roślin kwitnie. Już się nie mogę doczekać aż pokażą na co je stać

Dziwnych snów ciąg dalszy - dziś wyhodowałem niebieskie dynie o podłużnym kształcie i chcieli mi ukraść busa z roślinami, którym przyjechałem na targ...

- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Michał
Witam i pozdrawiam z pięknej wyspy Jersey - doleciałam szczęśliwie .
Widzę że wiosna na całego , a mnie niema - ale tutaj tez wiosna tylko bardziej zaawansowana
Co jest na siódmym i ósmym zdjęciu ???
Szkoda ze mnie nie było jak byłeś w Mieronicach - ale co to jest dla Ciebie dwadzieścia parę km. - jak wrócę podjedziesz .
Już teraz zapraszam

Widzę że wiosna na całego , a mnie niema - ale tutaj tez wiosna tylko bardziej zaawansowana

Co jest na siódmym i ósmym zdjęciu ???
Szkoda ze mnie nie było jak byłeś w Mieronicach - ale co to jest dla Ciebie dwadzieścia parę km. - jak wrócę podjedziesz .
Już teraz zapraszam

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wredna pogoda-słońce świeciło, wiatr wiał i ziębił. Przy moich oporach porządki zakończę może w lipcu
Fakt, że u mnie w ogóle później się wszystko zaczyna, cebulic nawet nie widać nad ziemią.

- Maska
- Kontakt:
Michale co jest na pierwszym zdjęciu?
Jakaś noc dziwnych snów Dorotce się śniło że nie chciałam jej poznać, a Tobie pod....... li busa. Ale, że go sprzątnęli to się nie dziwię jak tam takie cuda były jak niebieskie dynie
zostały Ci jeszcze jakie cebule mieczyków
oooo Terenia!
Jakaś noc dziwnych snów Dorotce się śniło że nie chciałam jej poznać, a Tobie pod....... li busa. Ale, że go sprzątnęli to się nie dziwię jak tam takie cuda były jak niebieskie dynie

oooo Terenia!

- Beatrice
- Od: 24 maja 2009, o 21:34
Michale, ale masz sny
ale ja wojny u siebie sobie nie ŻYCZĘ
wczoraj aż sprawdziłam swoją książeczkę wojskową i stety lub niestety wiek poborowy dla kobiet przekroczyłam dwa lata temu to i do armii już mnie nie wezmą ale synka mogą 

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Z przyjemnością wpadnę "jak będą liście" i zobaczę te wszystkie cuda, które u Ciebie rosną. Wiele drzew i krzwów zobaczę po raz pierwszy w życiu!
Widzę, że astry trafiły w najlepsze ręce. Odwdzięczą Ci się obfitym kwitnieniem
Cebulice zaawansowane już u Ciebie!
Widzę, że astry trafiły w najlepsze ręce. Odwdzięczą Ci się obfitym kwitnieniem

Cebulice zaawansowane już u Ciebie!
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Zazdroszczę Ci tych widoków.
U mnie jeszcze wszystko śpi.

- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Dzielżan wygląda świetnie o tej porze roku 

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Michał czy mógłbyś zajrzeć do mnie jest tam zdjęcie drzew które bardzo mi się podobają tzn. ich formowanie .Czy każdy gatunek drzewa lisicowatego można tak uformować? Zadaję Ci te pytania bo wiem że jesteś miłośnikiem i kolekcjonerem drzew i masz duże doswiadczenie
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Ewa bina Wreszcie się pojawiłaś
Mieczyków już nie jem, jutro jadę do ogrodniczego po nowe
Tereniu Dzięki za wiadomość! Cieszę się, że podróż dobrze minęła. Na 7 zdjęciu jest cebulica a na 8 - dzielżan. Dziś cebulica wygląda tak

Z przyjemnością Cię odwiedzę
A tu inne cebulowe, wie ktoś jak się nazywa to na biało kwitnące?

Ewa Dziś się nastawiałem na pryskanie miedzianem, niestety wiatr nie pozwolił oraz lanca, którą dokupiłem, jutro jadę wymienić. Pisałaś, że u Ciebie cebulic nie ma jeszcze - u mnie niedługo zakwitnie morela, już ma różowe pąki

Do tej pory tylko raz zdarzyło się aby drzewa mi kwitły w marcu - w 2007 po rekordowo ciepłej zimie 26 marca zakwitła morela. Choć wydaje mi się, że ta zima była jeszcze łagodniejsza. Aronie już rozwinęły pierwsze liście

Marysiu Na pierwszym zdjęciu jest tawlina. Dawałem Ci? Wczoraj po robicie byłem padnięty więc o 22:20 już spałem, niestety o 2 już się wyspałem, do tego koty skakały po domu więc musiałem wstać wypuścić i po spaniu. Zasnąłem dopiero chyba po godzinie i wreszcie miałem bardzo przyjemny sen no i się wyspałem aż do Mai w ogrodzie. Jutro jadę po mieczyki
A to wczorajsza robota, najlepsza robota pod słońcem, choć wolę ciąć u kogoś bo moich to mi szkoda

Beatko Beatrice To na szczęście tylko głupi sen był,a sny jak już to na odwrót się sprawdzają
Jacku Zapraszam ponownie! Astry już się przyjęły bo listki wypuszczają, podobnie jak wiele innych roślin. Żeby tylko mrozy , które zapowiadają na za tydzień się nie sprawdziły bo nocami ma być -7 w najzimniejszym miejscu, mam nadzieję, że nie u mnie będzie to miejsce.
Krystian Codziennie widoki są inne , wczoraj jeszcze wystawała nad ziemię jedna korona cesarska, dziś są już trzy

Beatka Beatrix Żebym się mógł rozkręcić całkowicie przywiozłem mamę, która zajęła się warzywnikiem

a ja w tym czasie zająłem się wykopywaniem śliwki bo mają tam rosnąć cukinie, może jutro skończę

a koty... koty ćwiczą szpagaty

Ewa Rewi Dzielżanów mam w tym roku kilka i każdy inaczej się rozwija, mam nadzieję, że każdy będzie inaczej kwitł
Gosiu Odpisałem u Ciebie.
Niestety do 14 marca moja obecność na FO będzie śladowa gdyż jestem na gorszym internecie już od 3.3. Pisanie tego postu zajęło mi 75 minut, tak długo zdjęcia wczytuje. Potem postaram się nadrobić wszystko o ile ogród pozwoli
Ufff w ostatniej chwili wcisnąłem kopiuj i wywaliło mnie z forum, post by się skasował i tyle roboty poszłoby na darmo.

Tereniu Dzięki za wiadomość! Cieszę się, że podróż dobrze minęła. Na 7 zdjęciu jest cebulica a na 8 - dzielżan. Dziś cebulica wygląda tak

Z przyjemnością Cię odwiedzę

A tu inne cebulowe, wie ktoś jak się nazywa to na biało kwitnące?

Ewa Dziś się nastawiałem na pryskanie miedzianem, niestety wiatr nie pozwolił oraz lanca, którą dokupiłem, jutro jadę wymienić. Pisałaś, że u Ciebie cebulic nie ma jeszcze - u mnie niedługo zakwitnie morela, już ma różowe pąki

Do tej pory tylko raz zdarzyło się aby drzewa mi kwitły w marcu - w 2007 po rekordowo ciepłej zimie 26 marca zakwitła morela. Choć wydaje mi się, że ta zima była jeszcze łagodniejsza. Aronie już rozwinęły pierwsze liście

Marysiu Na pierwszym zdjęciu jest tawlina. Dawałem Ci? Wczoraj po robicie byłem padnięty więc o 22:20 już spałem, niestety o 2 już się wyspałem, do tego koty skakały po domu więc musiałem wstać wypuścić i po spaniu. Zasnąłem dopiero chyba po godzinie i wreszcie miałem bardzo przyjemny sen no i się wyspałem aż do Mai w ogrodzie. Jutro jadę po mieczyki

A to wczorajsza robota, najlepsza robota pod słońcem, choć wolę ciąć u kogoś bo moich to mi szkoda

Beatko Beatrice To na szczęście tylko głupi sen był,a sny jak już to na odwrót się sprawdzają

Jacku Zapraszam ponownie! Astry już się przyjęły bo listki wypuszczają, podobnie jak wiele innych roślin. Żeby tylko mrozy , które zapowiadają na za tydzień się nie sprawdziły bo nocami ma być -7 w najzimniejszym miejscu, mam nadzieję, że nie u mnie będzie to miejsce.
Krystian Codziennie widoki są inne , wczoraj jeszcze wystawała nad ziemię jedna korona cesarska, dziś są już trzy

Beatka Beatrix Żebym się mógł rozkręcić całkowicie przywiozłem mamę, która zajęła się warzywnikiem

a ja w tym czasie zająłem się wykopywaniem śliwki bo mają tam rosnąć cukinie, może jutro skończę

a koty... koty ćwiczą szpagaty

Ewa Rewi Dzielżanów mam w tym roku kilka i każdy inaczej się rozwija, mam nadzieję, że każdy będzie inaczej kwitł

Gosiu Odpisałem u Ciebie.
Niestety do 14 marca moja obecność na FO będzie śladowa gdyż jestem na gorszym internecie już od 3.3. Pisanie tego postu zajęło mi 75 minut, tak długo zdjęcia wczytuje. Potem postaram się nadrobić wszystko o ile ogród pozwoli

Ufff w ostatniej chwili wcisnąłem kopiuj i wywaliło mnie z forum, post by się skasował i tyle roboty poszłoby na darmo.
- Maska
- Kontakt:
Na pierwszym zdjęciu jest tawlina. Dawałem Ci?
TAK! mam i krzaczek i przyjęły się patyczki chyba dwa lub trzy, ale nie wiedziałam, że to takie ładne

Szkoda, że już nie opisujesz snów

To białe to chyba Cebulice Miszczenki

- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Witaj Michale
Również i ja sądzę, że to cebulica Miszczenki

Również i ja sądzę, że to cebulica Miszczenki

Cebulica Miszczenki jest jedną z pierwszych kwitnących roślin tego gatunku. W rejonach o łagodniejszym klimacie kwiaty mogą pojawiać się już na początku lutego.
Na początku kwitnienia kielichy pojawiają się blisko nasady liści - z czasem pędy wydłużają się i wznoszą kwiaty ponad kobierzec zielonych liści.
Chcąc zapewnić dobre i szybkie rozprzestrzenianie się tego gatunku, egzemplarze należy sadzić w sąsiedztwie systemu korzeniowego drzew.
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4