Ale zapytam o bodziszka. Czy znasz jego imię?
Zieleń w wiejskim ogrodzie
- klarysa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zieleń w wiejskim ogrodzie
Podziwiam wszystkie
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zaintrygowałaś mnie tą rejnutrią pstrolistną
Wygląd bardzo ciekawie, a jeszcze nigdy się z nią nie spotkałam 
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Marysiu, ileż rarytasów u Ciebie zakwitło
Piękny masz skalniaczek, a róże zaczynają dawać popis
W dodatku wszystko uwiecznione na wspaniałych zdjęciach. Miło pospacerować po takim ogrodzie

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Justynko przykro mi nie wiem dzisiaj pierwszy raz zauważyłam dwa nowe kwiatuszki , ale dostałam sporo bodziszków od Marysi Mar to ją zapytam czy on od niej
czyżbyś nie miała?
Aniu ja tą roślinę wypatrzyłam w ogrodzie mojego kolegi z Illinois (na zdjęciu) i tak mnie zaintrygowała, że nawet przysłał mi kawałek, ale się nie przyjęła i w końcu kiedyś wypatrzyłam ją tutaj.
Lideczko skoro udało mi się Ciebie ściągnąć do mojego ogrodu to mam dobry dzień
dziękuję! staram się brać przykład z najlepszych 
Aniu ja tą roślinę wypatrzyłam w ogrodzie mojego kolegi z Illinois (na zdjęciu) i tak mnie zaintrygowała, że nawet przysłał mi kawałek, ale się nie przyjęła i w końcu kiedyś wypatrzyłam ją tutaj.
Lideczko skoro udało mi się Ciebie ściągnąć do mojego ogrodu to mam dobry dzień
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To prawda, ja też biorę przykład z najlepszych ,może dobrze mi to nie wychodzi ale staram się 
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
No, widzę, że przez weekend się ze zdjęciami postarałaś: tyle cudowności pokazujesz! widziałam na żywo, ze masz gąszcz kwiatów, ale dopiero na zdjęciach wyraźnie widać, ile różnorodnych odmian i gatunków u Ciebie rośnie...wrocławski ogród botaniczny może się schować
Na nasionka orlika chętnie się zapiszę, przemawia do mnie ten odcień różu 
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Nie mam jeszcze wielu ciekawych odmian z tej rodzinki
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...
-
akl62

- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Och, napasłam oczy. Trawy mnie zachyciły.
Zdjecie
Czy masz poletko lawemndy ?
Czy masz poletko lawemndy ?
- tu_Brzoza
- 100p

- Od: 5 gru 2012, o 07:44
Marysiu,
widzę, że muszę częściej odwiedzać dział ogrodniczy w LM
A Ty masz najwyraźniej i dobre oko i szczęście do zakupów.
widzę, że muszę częściej odwiedzać dział ogrodniczy w LM
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Marysiu, ładnie Ci zaczynają kwitnąć różyczki. Wypatrzyłam u Ciebie szczawik, będziesz miała z czego skubnąć ?
Pozdrawiam - Justyna
- Maska

- Kontakt:
Irenko to Ci najlepsi są stale lepsi , a nam wychodzi na nasz sposób
Patuniu Kochana przesadzasz ale wolno Ci bo jesteś ogrodniczką z krwi i kości!
Nasionka zbiorę , a w promieniu ponad metra orlików nie ma więc jest nadzieja że nasiona będą powtarzać urodę rodziciela.
Justynko zdaję sobie sprawę, że odmian jest wiele ale w naszym kraju pewnie jest ograniczona ich liczba.
Basiu nie jest to jego liść, żałobny rośnie obok i dlatego przypuszczam że to jest prezent od Marysi
Aniu nie mam poletka niestety to są dwa krzewy cięte na wiosnę przez dwa lata a to co się ukorzeni sadzę w różnych miejscach. Teraz będę sadzić w różach
Trawy spodobały mi się w polu bo jak w ogrodzie rosną takie to się wkurzam
Beatko nie lubię wydawać dużych kwot, bo LM ma drogie rośliny i niestety już mam doświadczenie że pędzone. W ogrodzie jednak pokazują urodę w danym roku na następny są marne chyba, żeby je szpikować nawozami sztucznymi a ja jakoś mam opory do tego, bo oprócz nawozów trzeba i środki ochrony i chemia fruwa w powietrzu.
Justynko szczawik tak się mnoży, że na jesień wykopuje tylko trochę i oczywiście że skubnę
Patuniu Kochana przesadzasz ale wolno Ci bo jesteś ogrodniczką z krwi i kości!
Nasionka zbiorę , a w promieniu ponad metra orlików nie ma więc jest nadzieja że nasiona będą powtarzać urodę rodziciela.
Justynko zdaję sobie sprawę, że odmian jest wiele ale w naszym kraju pewnie jest ograniczona ich liczba.
Basiu nie jest to jego liść, żałobny rośnie obok i dlatego przypuszczam że to jest prezent od Marysi
Aniu nie mam poletka niestety to są dwa krzewy cięte na wiosnę przez dwa lata a to co się ukorzeni sadzę w różnych miejscach. Teraz będę sadzić w różach

Trawy spodobały mi się w polu bo jak w ogrodzie rosną takie to się wkurzam

Beatko nie lubię wydawać dużych kwot, bo LM ma drogie rośliny i niestety już mam doświadczenie że pędzone. W ogrodzie jednak pokazują urodę w danym roku na następny są marne chyba, żeby je szpikować nawozami sztucznymi a ja jakoś mam opory do tego, bo oprócz nawozów trzeba i środki ochrony i chemia fruwa w powietrzu.

Justynko szczawik tak się mnoży, że na jesień wykopuje tylko trochę i oczywiście że skubnę

- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
mam prośbę czy mogłabyś zrobić zdjęcie rozwiniętego kwiatu róży Abraham...ja mam taką różyczkę ale wydaje mi się że jest inna a może mylę się...
...a o lawendzie marzę nie mam jej he, he bo kiedyś przeczytałam że lawendę myszy lubią i przestraszyłam się....
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Marysiu,witaj poniedziałkowo.Pięknie kolorowo u ciebie.Czy wiązówki masz z tego roku,bo ja nie widzę kolejnej rosliny od p.Marka z tego wynika.Cos to zamówienie tegoroczne było nieudane.
- Maska

- Kontakt:
Misiu Abrahamek dopiero czai się do rozkwitu, a rok temu wyglądał tak:

Lawendę jak piszę wyżej ukorzeniam i na koniec lata mam sadzonki i chętnie Ci wyślę, bo tydzień tamu dałam komuś cała doniczkę wysianej na wiosnę
Małgosiu wiązówkę kupiłam w jesieni od Emila i przezimowała , a kwitnie u mnie pierwszy raz
Niestety wiele razy pisałam, że dużo roślin przepada w zimie, bo albo nie są na nasz klimat albo są szybko pędzone i słabo ukorzenione.

Lawendę jak piszę wyżej ukorzeniam i na koniec lata mam sadzonki i chętnie Ci wyślę, bo tydzień tamu dałam komuś cała doniczkę wysianej na wiosnę
Małgosiu wiązówkę kupiłam w jesieni od Emila i przezimowała , a kwitnie u mnie pierwszy raz
Niestety wiele razy pisałam, że dużo roślin przepada w zimie, bo albo nie są na nasz klimat albo są szybko pędzone i słabo ukorzenione.
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Marysiu wpadłam się przywitać paleta barw piękniejsza z dnia na dzień a róże cudne ,jak wszystkie roślinki.