Moja rabatka2- perdii
Re: Moja rabatka2- perdii
Ja zrobiłam ogródek w domu czyli zajęłam się wysiewem do palet W tym ogródku nie wieje nie pada i jest ciepło
Byłam po zakupy a nie daleko był najlepiej zaopatrzony sklep ogrodniczy w Olsztynie więc obowiązkowo musiałam zajrzeć.Miałam nic nie kupować tylko popatrzeć,ale jak tu nic nie kupić.Więc kupiłam liliowca Roses in snow i kilka torebek nasion. zdziwiłam się bo nawet mają nasiona firmy które widziałam w Hamburgu.Przeliczając euro to ceny takie same.Jedyna różnica że w Hamburgu dostaje nasiona od córci jako prezent . 
Gosiu miałam dzisiaj posiać pomidorki bo jest czas na owoc ale wróciłam z działki zziębnięta i nie mam na nic ochoty, poczekam do 20 marca też będzie owoc. U nas pada przelotny deszcz, siła wiatru jest tak wielka że myślałam momentami że pada grad. Temp około 6 stopni oby w nocy nie było przymrozku.
U mnie podobnie z pogodą. Straszny wiatr deszcz ze śniegiem okropność
Ja właśnie dzisiaj sieję pomidory do palet. Nie widziałam nawet ze dzisiaj jest dzień owoca bo w tym roku nie kupiłam kalendarza.czasami mi się udaje 
też dzisiaj posiałam pomidorki, i dużo innych nasionek. Będzie pięknie i smacznie 
Nie wolno w lesie kląć, kapelusz trzeba zdjąć
Pozdrawiam Violetta
Pozdrawiam Violetta
Napracowałam się ale jestem zadowolona.Będzie dużo sadzonek pomidorków rodzynka i ziół. sadzonki pomidorków znów będę mogła podarować w prezencie.
Bynajmniej taką mam nadzieję że ładnie wykiełkują i nie zawiodą mnie jak zawsze.
- misiaczekm
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Szkoda, że ja nie mogę zrobić ogródeczka w domu.... mam za ciemno...
Trzy lata prób... i nic... Zostaje mi zakup gotowych sadzonek....
Trzy lata prób... i nic... Zostaje mi zakup gotowych sadzonek....
To faktycznie szkoda.Ja też nie mam widnego mieszkania, ale wystawiam sadzonki w małych szklarniach (pokazywałam w zeszłym roku) na balkon.W takie dni jak dzisiaj są w domu, ale jak słonko świeci na dzień wędrują na balkon pod folię, na noc do domu.trochę z tym zabawy,ale jaka satysfakcja z samodzielnie wyhodowanych sadzonek
zawsze mam nadmiar szczególnie pomidorów bo jak pikuję to mi szkoda wyrzucać siewek i tak sadzonki się mnożą i mam co rozdawać 
- misiaczekm

- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kiedyś w Lidlu była taka pionowa szklarenka z 3-ma półeczkami. Szkoda, że jej nie kupiłem, teraz się już nie pokazuje...
Włącz sobie TVN o 7.50 jest Maja w ogrodzie
Włącz sobie TVN o 7.50 jest Maja w ogrodzie
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mnie coś wychodzi z ziemi
Po ustawieniu pudełka z ziemią na kaloryferze widzę heliotrop i biały żeniszek. Na parapecie nie chciały wykiełkować, bo chyba im za zimno. Fachowiec od wstawiania okien się nie popisał. Niedługo nie będzie miało to znaczenia-najważniejsze, że siewki się pokazały 
Piotrze dzięki za informacje - oglądam.Takie szklarenki są na Allegro.
Ewo ważne ze coś wychodzi
Moje siewki heliotropu nadają się to pikowania.Wyjątkowo w tym roku nawet możliwie mi wzeszły nasiona.
Ewo ważne ze coś wychodzi
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosia, to powód do radości
Heliotrop niezmiennie mi się podoba, w dodatku wiążą się z nim wspomnienia o wspaniałej osobie, która już odeszła. Jest kilka takich roślin, które są dla mnie cenne z zupełnie osobistych powodów.
Heliotrop niezmiennie mi się podoba, w dodatku wiążą się z nim wspomnienia o wspaniałej osobie, która już odeszła. Jest kilka takich roślin, które są dla mnie cenne z zupełnie osobistych powodów.
Chyba dużo osób ma takie rośliny.Orliki i bez przypominają mi moją Mamę.
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja mam piwonie i floksy po mamie .. U mnie dzisiaj zimno ,pada i wieje . Ale może od poniedziałku znowu się ociepli ..
Janeczko z tego co słyszałam że dopiero od czwartku ma być już lepiej. Co prawda jeszcze trwa kalendarzowa zima więc nie ma co narzekać. Dzisiaj chcę posiać trochę kwiatków cynie,dalie,astry.Muszę tylko znaleźć czy wg kalendarz jest dobry dzień na sianie kwiatów.
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
U nas nie byłoby najgorzej gdyby nie wiatr, bo deszcz jest przelotny. Ja heliotropy już popikowałam, również koleusy, petunie, werbeny zwisające, pelaśki i lobelię, a nowe kwiaty wysiałam, i karczochy