A ta Choco Blue to gdzie zdobyłas kochana
Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12
-
Keetee
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12
No fakt , ta podróz do domciu moze wnerwiac jak jest snieg....ale to juz piatek , piateczek piatunio , niech ta mysl Cie uskrzydli
Doris, oczywiście, że ta myśl piąteczkowa mnie uskrzydla! Choco Bleu wypatrzył PanM w ogrodniczym u nas na wsi... to nie był tani zakup, ale donica wielgaśna i sama hortensja rzucała na kolana... jestem mu dźwięczna, że ją dojrzał!
- bonia244
- 1000p

- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Aga tak to róża pnąca mam już u siebie Flammentanz i New Dawn i chciałabym również Jaśminę posiadać
Dziękuję za cenne rady odnośnie moich wybranek ale powiedz mi jeszcze jak się sprawowały jeśli chodzi o choróbska i inne szkodniki
Dziękuję za cenne rady odnośnie moich wybranek ale powiedz mi jeszcze jak się sprawowały jeśli chodzi o choróbska i inne szkodniki
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Śliczne róże nam pokazałaś, nic tylko spisywać ich imiona i zamawiać ...
- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Myślałam, że z hortensjami dam sobie spokój, ale Choco Bleu
.
Czy w mieście jeszcze pada?
Czy w mieście jeszcze pada?
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ten Sebastian subtelniejszy a ja wole takie róże, no chyba że to róża do ucierania
Agnieszko nawóz jest POKON.
Iglaste szczególnie typu choinki to najlepiej na wiosnę i ciąć im część przyrostów, a le to pewnie wiesz. Inne krzewowate też zacznę na wiosnę ciąć - będę się na nich wyżywać
Iglaste szczególnie typu choinki to najlepiej na wiosnę i ciąć im część przyrostów, a le to pewnie wiesz. Inne krzewowate też zacznę na wiosnę ciąć - będę się na nich wyżywać
- Edyta1

- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pomyślałam sobie, że drobne kwiatki Dorothy będą dobrym tłem dla ND. Nie wiem jak to zestawienie wypada w naturze, ale na zdjęciach wydaje mi się, że odcienie różu ładnie się komponująaguniada pisze: Edytko, witaj... czy u Ciebie też tak biało? Pytasz o Super Dorothy jako towarzystwo dla New Dawn... Zastanawiam się tylko, czy nie jest za mało szlachetna? Jej kwiatuszki są maleńkie, ale za to intensywne w kolorze, i jest ich mnóstwo... pędy ma długie i wiotkie, zatem na pergolę nadaje się dobrze... myślę po zastanowieniu, że to dobry wybór!
CDN...
U nas zaczęło padać w niedzielę (w sobotę właśnie zakończyliśmy budowę ogrodzenia
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aguś u nas wczoraj i w nocy dopadało, zakryło wszystkie kopczyki, a teraz świeci słoneczko ale zimno jest choć przyjemnie się odgarnia śnieżną pierzynkę z chodników.
Pewnie i u Ciebie wyjrzy słonko ale i trochę mrozik przyciśnie.
Majowa zieleń jest najładniejsza i z przyjemnością na nią się napatrzyłam.
Pewnie i u Ciebie wyjrzy słonko ale i trochę mrozik przyciśnie.
Majowa zieleń jest najładniejsza i z przyjemnością na nią się napatrzyłam.
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Witaj Aguś,
mijamy się w różnych watkach, przybiegłam oglądnąć Twój. Bardzo mi się podoba, klimatyczny, spokojny i bardzo zadbany. 
Dobry wieczór wszystkim! Biało, zimowo, śnieżnie... Nawet ładnie, a najważniejsze że już w domu, a cały weekend przed nami...
Mówię sobie do PanaM, pokazując mu jeden z moich ukochanych ogrodów wyspowych 'wiesz, ja tak chciałabym żeby u nas było'... a PanM mi na to 'jak będziesz chciała nowe rabaty, to pomyślimy o tym wiosną'. Czegóż kobieta więcej do szczęścia może potrzebować?
Na Wasze sympatyczne wpisy odpowiem za chwilę, a tymczasem pozdrawiam...
Mówię sobie do PanaM, pokazując mu jeden z moich ukochanych ogrodów wyspowych 'wiesz, ja tak chciałabym żeby u nas było'... a PanM mi na to 'jak będziesz chciała nowe rabaty, to pomyślimy o tym wiosną'. Czegóż kobieta więcej do szczęścia może potrzebować?
Na Wasze sympatyczne wpisy odpowiem za chwilę, a tymczasem pozdrawiam...
- bonia244
- 1000p

- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Aguś dzięki wielkie utwierdziłam się w swojej decyzji odnośnie tych cukiereczków
nie mogę się nagapić
) i mówię to jest mąż ....a ten: zobaczymy wiosną kto te Twoje plany będzie musiał ciężko realizować, bo przecież Ty napatrzysz się na tym forum a potem chodzisz i mruczysz pod nosem że to Ci się podoba i to a do ciężkiej roboty oczywiście JA !!!! a ja: kochanie przecie od czego cię mam
Aguś ale jak patrzy na Twój ogród to sam widzę że wdycha i dlatego się ze mną tak przekomarza ale niech mu będzie i tak wiem że mi pomoże a nawet zrobi po mojemu
miłego wieczoru
przeczytałam na głos to zdanie ( w pobliżu Maguniada pisze: Mówię sobie do PanaM, pokazując mu jeden z moich ukochanych ogrodów wyspowych 'wiesz, ja tak chciałabym żeby u nas było'... a PanM mi na to 'jak będziesz chciała nowe rabaty, to pomyślimy o tym wiosną'. Czegóż kobieta więcej do szczęścia może potrzebować ?.
Aguś ale jak patrzy na Twój ogród to sam widzę że wdycha i dlatego się ze mną tak przekomarza ale niech mu będzie i tak wiem że mi pomoże a nawet zrobi po mojemu
miłego wieczoru
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Aguś, ja w tym roku stosowałam Osmocote do róż, kosztowna zabawa przy takiej ilości, ale moim zdaniem skuteczna
Powstaną nowe rabaty? wow, fajnie! Mój M też pochodzi na luzie do kolejnych planów, zwłaszcza jak mu pokazuję fantastyczne angielskie ogrody i mówię: "Będzie tak i tak, i tak...cudnie, prawda?"
Powstaną nowe rabaty? wow, fajnie! Mój M też pochodzi na luzie do kolejnych planów, zwłaszcza jak mu pokazuję fantastyczne angielskie ogrody i mówię: "Będzie tak i tak, i tak...cudnie, prawda?"
Kasiu, myślę, że nasi PanowieM bardzo wyrozumiali są, ale to za sprawą pewnej dozy zaufania jaką do nas w kwestiach ogrodowych mają. Nie sądzisz? Ja często pokazuję D. ogrody które są moimi ideałami i gdy widzi, ze nasze gusta się pokrywają, to spokojnie pozwala mi planować co tylko chcę... Pewnie całą zimę spędzę w angielskich ogrodach wyspowych i będę się inspirować do wiosennego działania... To fajny czas! Zima za oknem, lampka wina w dłoni, kocyk, książka o ogrodach - to jest to! Ja też stosuję Osmocote, do całego ogrodu, więc wiem jak to boli kieszeń... ale widzę efekty i wiem, że warto. W takim razie, róże dostaną to samo - dzięki!
Bożenko, pokazuj, przyzwyczajaj, rozmawiaj... M. który widzi, że dzielisz z nim swoje pasje, przychylniejszym okiem będzie spoglądał na Twoje plany i ochoczo pomoże Ci w ich realizacji - jestem o tym przekonana! Róże, o których pisałyśmy, są godne polecenia, zatem w ogóle się nie wahaj
Miłego wieczoru
Igo, bardzo dziękuję za odwiedziny - cieszę się, że spędziłaś miłe chwile w moim zakątku... faktycznie mijamy się dość często w kilku zaprzyjaźnionych ogrodach... podziwiam Cię za miłość do żurawek - one kompletnie nie chcą u mnie rosnąć... teraz myślę o kilku na słoneczny taras, do skrzyń... najchętniej w kolorach wina lub jesieni... może polecisz kilka odmian laikowi?
Majutku, do nas słonko dziś nie zajrzało - cały dzień sypało i sypie bez przerwy... zima na całego!
Edytko, wyobraziłam sobie to połączenie gęstego tła w postaci Super Dorothy, dla bardziej pojedynczych, ale większych i szlachetniejszych kwiatów New Dawn - to będzie fajnie wyglądało!
Marysiu, róże do ucierania?? Widzę że na każdą okazję masz inny wachlarz atrakcji
Sebastian K. jest cudny, porcelanowy, upakowany jak lubię - polecam tę różę
Do cięcia iglastych muszę się przymierzyć... boję się, ale wiem że dla niektórych roślin iglastych ten zabieg będzie niezbędnym.
Aniu, w mieście padało dziś cały dzień!
Marzenko, cała przyjemność po stronie róż
Mój ogród, 7 grudnia:

Bożenko, pokazuj, przyzwyczajaj, rozmawiaj... M. który widzi, że dzielisz z nim swoje pasje, przychylniejszym okiem będzie spoglądał na Twoje plany i ochoczo pomoże Ci w ich realizacji - jestem o tym przekonana! Róże, o których pisałyśmy, są godne polecenia, zatem w ogóle się nie wahaj
Igo, bardzo dziękuję za odwiedziny - cieszę się, że spędziłaś miłe chwile w moim zakątku... faktycznie mijamy się dość często w kilku zaprzyjaźnionych ogrodach... podziwiam Cię za miłość do żurawek - one kompletnie nie chcą u mnie rosnąć... teraz myślę o kilku na słoneczny taras, do skrzyń... najchętniej w kolorach wina lub jesieni... może polecisz kilka odmian laikowi?
Majutku, do nas słonko dziś nie zajrzało - cały dzień sypało i sypie bez przerwy... zima na całego!
Edytko, wyobraziłam sobie to połączenie gęstego tła w postaci Super Dorothy, dla bardziej pojedynczych, ale większych i szlachetniejszych kwiatów New Dawn - to będzie fajnie wyglądało!
Marysiu, róże do ucierania?? Widzę że na każdą okazję masz inny wachlarz atrakcji
Aniu, w mieście padało dziś cały dzień!
Marzenko, cała przyjemność po stronie róż
Mój ogród, 7 grudnia:

-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Agus ale cudnie masz w nocy
Trzymajcie sie cieplutko bo tam u Was w stolycy ma byc zimniej niz u mnie