Kropelka zaprasza
- kwiaty_poli
- 500p

- Od: 5 gru 2011, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kropelka zaprasza
Mariolu fotorelacja pokazująca rocznikowe zmiany w Twoim ogrodzie jest niesamowita
Widać ile wsadziłaś w ogród pracy i 
-
kropelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janko, u mnie to chryzntemy trochę "podupadły". Zeszłej zimy jakoś tak powypadały i zostało ich niewiele.
Grażynko, kociaki broją i psocą na wszystkie strony. Póki są malutkie pół biedy, potem idą na "rozdajki"
Ogród zawsze służył mi do "odstresowania, odreagowania" emocji. Przekopanie kawałka ziemi nieraz uwalniało mnie od złych emocji.
Gosiu, trawnik zazwyczaj podsychał co roku. Ale w tym roku lało praktycznie cały maj i czerwiec, więc zapewne zaoby wody sa dość spore. niemniej już robi sie dość sucho, zatem żółknący trawnik to pewnie kwestia czasu
Aga, dalia biała ma bardzo duży kwiat. Z jednej karpy są wysokie na jakieś 60-70 cm, natomiast druga karpa ma nie więcej jak 40 cm wysokości.
Właśnie nie wiem czemu te chryzantemy tak startują szybko, w końcu to kwaity krótkiego dnia, a one już balują
Chyba, że to jakieś wczesne odmiany, nie wiem. w zeszlym roku też kwitły końcem lipca, więc chyba taka ich cecha 
Paulina, masz rację, pracy sporo, nawet bardzo duzo. Osobiście bardzo lubię zdjęcia porównawcze

Grażynko, kociaki broją i psocą na wszystkie strony. Póki są malutkie pół biedy, potem idą na "rozdajki"
Gosiu, trawnik zazwyczaj podsychał co roku. Ale w tym roku lało praktycznie cały maj i czerwiec, więc zapewne zaoby wody sa dość spore. niemniej już robi sie dość sucho, zatem żółknący trawnik to pewnie kwestia czasu
Aga, dalia biała ma bardzo duży kwiat. Z jednej karpy są wysokie na jakieś 60-70 cm, natomiast druga karpa ma nie więcej jak 40 cm wysokości.
Właśnie nie wiem czemu te chryzantemy tak startują szybko, w końcu to kwaity krótkiego dnia, a one już balują
Paulina, masz rację, pracy sporo, nawet bardzo duzo. Osobiście bardzo lubię zdjęcia porównawcze

- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak pięknie Ci kwitnie dalia Tsuki Yori no Shisha
Ja nie mam do niej szczęścia, bo jak kupię - kwitnie rok, karpa nie przyrasta, słabo sie przechowuje. Kupiłam drugi raz - to samo! A ja tą niewdzięcznicę tak uwielbiam!!! 
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Piękne zdjęcia na porównawczych widać zmiany .ja na miejscu skalniaka miałam stóg słomy a gdzie w zeszłym roku była rabata szałwiowo daliowa były kamienie .stały narzędzia a na nowej rabacie zwykle było drzewo i pokrzywy a teraz kwiatki ale pracy włożyć trzeba .Wiem ile kosztowało pracy i wysiłku stworzenie takich rabat Mariolko..Piękne dalie,jeżówki ,chryzantemki.
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Tak, to ona!
Ta jeżówka śmieszna i ciekawa!
U mnie inne niż różowe jakoś nie rosną, mają fanaberie
Ta jeżówka śmieszna i ciekawa!
U mnie inne niż różowe jakoś nie rosną, mają fanaberie
Miłka
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Mariolko dalia Tsuki Yori no Shisha mnie też zauroczyła. Zdjęcia ogrodu z różnych lat obrazują ogrom pracy jaki włożyłaś w niego. Kociaki na widokówkę!
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Zmiany faktycznie duże w ciągu tak krótkiego czasu.
Marzy Ci sie łan jeżówek, mnie też
Marzy Ci sie łan jeżówek, mnie też
- E-mienta
- 500p

- Od: 21 mar 2011, o 18:22
Urokliwe te jeżówki, chyba spróbuje z nimi jeszcze raz... Polecasz jakieś szczególnie proste w uprawie odmiany.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
-
kropelka

Beciu, dzięki
Ja bardzo lubię oglądać zdjęcia porównawcze, zwłaszcza gdy najpierw widać wielki bałagan, a później śliczne rabaty 
Miłko, kilka odmianowych jeżówek już wypadlo, a te co teraz kwitną to tegoroczne zakupy, trudno powiedzieć jak się zachowają zimą
Marysiu, dzięki
Zdjęć kociaków niemal tyle co ogrodowych 
Grażynko, ścieżka to oczywiście moje dzieło
Margo, niejedna z nas zachorowała na łan jeżówek
Ewo, wiesz, że co do nazw odmianowych, to ze mnie zaden spec
Na pewno najpopularniesze jezówki nie sprawiają kłopotów. Odmianowe mają różne zachowania 
KUrczę, mam dość tych 35 stopniowych upałów, tym bardziej, że na poddaszu mam wtedy 31 stopni
Padam na dziób

Miłko, kilka odmianowych jeżówek już wypadlo, a te co teraz kwitną to tegoroczne zakupy, trudno powiedzieć jak się zachowają zimą
Marysiu, dzięki
Grażynko, ścieżka to oczywiście moje dzieło
Margo, niejedna z nas zachorowała na łan jeżówek
Ewo, wiesz, że co do nazw odmianowych, to ze mnie zaden spec
KUrczę, mam dość tych 35 stopniowych upałów, tym bardziej, że na poddaszu mam wtedy 31 stopni

- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Witaj w klubie padajacych na dziób
Faktycznie pogoda nas nie rozpieszcza ale za to fotki z ogrodu i owszem
U Ciebie kwitną już mieczyki a moje jeszcze śpiące oprócz 1 sztuki która sie raczy niedługo objawić
Faktycznie pogoda nas nie rozpieszcza ale za to fotki z ogrodu i owszem
U Ciebie kwitną już mieczyki a moje jeszcze śpiące oprócz 1 sztuki która sie raczy niedługo objawić
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Ojej, zapomniałam, że istnieją odętki! Śliczne te Twoje białe! Dobrze, że wstawiłaś takie zdjęcia, mamy motywację, żeby jednak powstać z dzioba i pooglądać. 
-
kropelka

Ilonko, Gosiu 
Dobrze, ze jesteście. Dwa dni tropikalnych upałów po 37 stopni, dały mi się we znaki...
W mieszkaniu mieliśmy bagatela 32 stopnie.

Strasznie mnie to wymęczyło, dobrze, że dziś znacznie chłodniej około 24 stopnie. Wybitnie nie mam ochoty na nic. Zmusiłam się tylko do zakiszenia 40 słoików ogórków, "odwaliłam" obiad i chce mi się spać

Dobrze, ze jesteście. Dwa dni tropikalnych upałów po 37 stopni, dały mi się we znaki...
W mieszkaniu mieliśmy bagatela 32 stopnie.

Strasznie mnie to wymęczyło, dobrze, że dziś znacznie chłodniej około 24 stopnie. Wybitnie nie mam ochoty na nic. Zmusiłam się tylko do zakiszenia 40 słoików ogórków, "odwaliłam" obiad i chce mi się spać

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
40 słoików ?.......no
Niestety niezbyt długo będziemy się cieszyć ludzką temperaturą, bo już za kilka dni znowu a być ta sama spiekota.
Śliczne masz mieczyki.
Niestety niezbyt długo będziemy się cieszyć ludzką temperaturą, bo już za kilka dni znowu a być ta sama spiekota.
Śliczne masz mieczyki.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki