Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.

Post »

Asiu, ja też bym zadołowała. Może pod pergolą z winogronami? Albo pod którymś iglakiem, przysyp ziemią i będzie ok, a zimą będziesz myśleć o reorganizacji rabat ;:215 Może wrzucisz parę zdjęć rabatek z bliska i podsuniemy jakieś pomysły..? ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Asiu :wit
Mam ten sam dylemat co Ty: jak przechować róże w doniczkach ;:224 Tylko, że u mnie to są duże donice....
A zdjęcia ogrodu nawet z komórki pokazują piękno Twojego ogrodu....
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Róże zadołuj, zabezpiecz kopczykiem, spokojnie przezimują.
Oczywiście lepiej byłoby je posadzić, ale rozumiem że nie wiesz jeszcze gdzie posadzić ?
Ja też tak mam. :D
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Moi Kochani! Bardzo dziękuję za rady. Myślałam, że może jakoś uda się różyczki do wiosny w altanie przetrzymać. Ale widzę, że to nie takie łatwe... Problem polega na tym, że żeby je zadołować, musiałabym rozkopać trawnik, a tego chciałam uniknąć (M by mnie poćwiartował - i tak jeszcze nie wie, że poszerzyłam jedną rabatę, żeby zmieścić Artemisy...). Na wiosnę mam pewne plany rearanżacyjne, na które teraz za późno. W miejscu w którym planuję nową rabatę różaną rośnie teraz "kapusta" :wink: (hosty znaczy). Dla host wymyśliłam już stanowisko w innej części ogrodu, tylko trzeba tam wpierw przygotować miejsce.... Reakcja łańcuchowa... Efekt jest taki, że z różami nie mam teraz co zrobić... No chyba, że wrócą ciepłe dni.
Jule jak myślisz, czy miejsce w nieogrzewanej altance byłoby dobre? Podlewać je? Jeżeli tak, to jak często?
Tak Przemo i częste wizyty na Forum... :lol:
Robaczku, miejsca pod iglakami wszystkie zajęte, a przy wino...gro..nach..... chciałam napisać, że rośnie właśnie "kapusta", ale nie. Ty masz na myśli pergolę... No wiedziałam, że jesteś genialna... tam, rzeczywiście można by je wkopać... tylko, żeby się niczym nie zaraziły od tych parchatych winogron :twisted:
Daffodil, Comciu, Francesko dziękuję z porady ;:196 . Miło Was znowu gościć u siebie :wit .

Jednak na forumowe towarzystwo można liczyć!
Życzę miłego dnia i pędzę na ;:40
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Oj wiesz, mysle ze altana nie jest najlepszym rozwiazaniem, bo ile tam moze byc cieplej niz na zewnatrz? z tego co poczytalam, to takie -5 dla doniczkowych jest jeszcze znosne, nawet jezeli bryla korzeniowa zamarznie w doniczce, to nic sie nie dzieje ale wiecej, to juz problematycznie.
Chyba zebys je wlozyla do czegos co mozesz ocieplic - napchac waty budowlanej, czy obstawic styropianem. Najwazniejsze zeby staly na styro a nie bezposrednio na posadzce.
Jak nie masz innego wyjscia, to musisz sprobowac, z dobrym zabezpieczeniem moze sie uda.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asia, myślałam, ze parchate winogrona wylatują? Może namówić tatę żeby na wiosnę posadzić nowe bo z tych i tak nic nie będzie tylko parchaty grzyb :twisted: A na wiosnę zapomnisz i posadzisz róże pnące na trzepaku :D
Jeżeli jednak ta opcja nie wypali, to przywieźć roze w weekend do mnie, zadolujemy u mnie, pod sosnami, a na wiosnę odbierzesz :uszy
Ta nowa rabata rózana to przy planowanym tarasie w miejsce kapusty? Czyli taras powstanie na wiosnę?
Miłego dnia :wit
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Asiu, ja bywam u Ciebie w miarę regularnie tylko po cichutku... :oops: Wiem co Ty na to, wiem... ale jakoś nie mam weny do pisania ;:219 ;:219 ;:219 .
Cudownie, że mam miniwarzywnik, mogę tam dołować różne różności...
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Jule, myślałam, żeby je czymś ocieplić. Wełnianym kocykiem na ten przykład... :;230
Robaczku, no jeszcze nie wylatują :evil: , ale trzeba zapodać jakąś incepcję :twisted:

"Jeżeli jednak ta opcja nie wypali, to przywieźć roze w weekend do mnie, zadolujemy u mnie, pod sosnami, a na wiosnę odbierzesz"
- ot, żarty Ci się trzymają, a ja mam poważny życiowy problem... :;230 Uważaj, bo potraktuję serio Twoją propozycję... ;:224
Francesco, to tak zupełnie jak ja u Ciebie i w wielu innych wątkach. U mnie podyktowane jest to głównie brakiem czasu... Wpadam, czytam, lecę dalej... Już ostatnio zastanawiałam się czy nie przygotować gotowca do wklejenia we wszystkie zaprzyjażnione wątki :;230 , coś w stylu "byłam, czytałam, pamiętam o Tobie" :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Asieńko "byłam, czytałam, pamiętam o Tobie" - też zaglądam, nie zawsze coś wpisuję z przyczyn przeróżnych, no bo jak tu wciąż pisać, że Twój ogród mam cały czas w głowie, jako jedno z moich niedoścignionych pragnień!
Ps. przykro mi, ale nie pomoge Ci w dołowaniu - nawet jeśli dotyczy to tylko róż, a może zwłaszcza róż :;230
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Lukrecjo! ;:196 Podglądałam Twój ogród. Jego jesienna odsłona ;:167

Wręcz nie mogę uwierzyć w swoje szczęście! CZTERY dni wolnego. Zwariuję chyba z nadmiaru :;230 czasu... Pogoda raczej nie ogrodowa, więc zabiorę się za odgruzowanie domu i mały "refreshing" kuchni :lol: . No chyba, że mnie M zdemotywuje...
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Asia! Jaki kolorek będziesz malować na ścianie w kuchni? Jakieś szaleństwo jesienne? :D
Ja tez przymierzam się do odrzucenia chaty w weekend bo w przyszłym tygodniu mamy gości. Ale First Thing First czyli najpierw będę sadzić róże, które przywiezie dzisiaj kurier ;:65
Miłego i aktywnego dnia :wit
*moje wątki*
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Za mną pracowite dwa dni. To co najważniejsze - zadołowałam róże! :heja . Dzięki podpowiedzi Robaczka naruszyłam nieco trawnik za winogronową pergolą i wszystkie cztery królewny wylądowały w dołku. Mam nadzieję, że się nie pokłócą.
No a w domu mini remoncik.
Robaczku, miałam do odmalowania jedną ścianę (na reszcie są kafle), która prezentowała sobą obraz nędzy i rozpaczy. Była biała (przez co się rekordowo brudziła), a chciałam przemalować ją na piaskowy (kolor fug między kaflami). Niestety M się uparł, że wybrana przeze mnie farba będzie za ciemna, no i w efekcie nadal mamy białą ścianę, tylko o leciutkim odcieniu piasku... :;230 No trudno... Ale nie chciało mi się wczoraj po raz trzeci jechać do Casto...
Moje obawy okazały się płonne, M nie tylko mnie nie zdemotywował, ale znacznie poszerzył zakres prac remontowych... Przy okazji zarządził wymontowanie lodówki z zabudowy (masakra...), rearanżację prądu (tzn. pozmieniał umiejscowienie gniazdek - kucie, gipsowanie) oraz czyszczenie szafek... Z własnej inicjatywy umyłam okno ... :;230 W związku ze związkiem nadal jesteśmy z pracami w polu...
Mimo niedzieli, musimy kończyć dzisiaj...
No to sobie odpoczęłam... :;230
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Asiu gratuluję prac ogrodowych i remontowych. Ja podobne do Ciebie działałam w ogrodzie, z ta różnicą, że przygotowałam 7 dużych dziur, które czekają na swoje królewny...
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witaj Asiu :wit

Czemu nie posadziłaś róż,tylko je zadołowałaś? ;:224
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, ale masz pracowity weekend :lol: Ja też działam, głównie w ogrodzie, w domu już zbrakło czasu :wink:
Miłego dnia Asiu ;:196
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”