Kuchenne inspiracje AGNESS
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Zrób koniecznie, mało roboty
Ja wczoraj zrobiłam- trochę mi wyszły nie zgrabne ,bo nie mam foremek silikonowych, tylko papierowe i blaszane ale blaszki za małe
Z podwójnej porcji zrobiłam ..........na szczęście

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu do sernika na zimno niczym nie smaruj blachy. Wyłóż ją po prostu herbatnikami, biszkopcikami, czy delicjami i wystarczy
Milenko zgadzam się, a nawet i papieru nie trzeba
Aldonko no właśnie dlatego tak namawiam na muffinki, bo są błyskawiczne i naprawdę pyszne .....naprawdę chyba wszystkie są wspaniałe , nie ma niedobrych
A rodzinka się cieszy
Aldonko serdecznie współczuję rodzinnej tragedii
Ewa sylikonowych foremek nie trzeba natłuszczać, ciastka pięknie z nich odchodzą
a i temperatura pieczenia jest wysoka, do około 250 *C ( to się pewnie troszkę różni zależnie od firmy) więc nie ma żadnego niebezpieczeństwa
Papierowych też nie trzeba smarować . Pochwal sie jakie muffinki zrobiłaś
Romciu wyglądają bardzo apetycznie
muszą wspaniale smakować 
Milenko zgadzam się, a nawet i papieru nie trzeba
Aldonko no właśnie dlatego tak namawiam na muffinki, bo są błyskawiczne i naprawdę pyszne .....naprawdę chyba wszystkie są wspaniałe , nie ma niedobrych
Aldonko serdecznie współczuję rodzinnej tragedii
Ewa sylikonowych foremek nie trzeba natłuszczać, ciastka pięknie z nich odchodzą
Papierowych też nie trzeba smarować . Pochwal sie jakie muffinki zrobiłaś
Romciu wyglądają bardzo apetycznie
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysad, ja do sernika na zimno polecałabym ci spód okruszkowy, bo jest o niebo bardziej efektowny niż biszkopty czy herbatniki. O ile nie wiesz, jak się go robi, to napiszę w skrócie, że trzeba rozdrobnić 200 g ciastek ( najlepiej dobrych herbatników maślanych ) i wlać do nich 100 g stopionego masła, wymieszać i wyłożyć tortownicę, a potem schłodzić. Ja na tym spodzie teraz z lenistwa robię tartę na słodko, a nawet babeczki w foremkach do muffinek.
Agness, mam pytanie odnośnie tej zapiekanki, bo skład bardzo mi się podoba, jednak nie wiem, jak duża ma być ta paczka makaronu, czy to połowa paczki 400 g czy 500 g, bo chyba nie połowa takiej kilowej z biedronki?
Czy użycie kwaśnej śmietany nie sprawia, że całość jest kwaśna?
Agness, mam pytanie odnośnie tej zapiekanki, bo skład bardzo mi się podoba, jednak nie wiem, jak duża ma być ta paczka makaronu, czy to połowa paczki 400 g czy 500 g, bo chyba nie połowa takiej kilowej z biedronki?
Czy użycie kwaśnej śmietany nie sprawia, że całość jest kwaśna?
- AGNESS

Jagódko ja zawsze używam makaronu Lubella, powiem szczerze, że nawet nie wiem jaka tam jest gramatura. zaraz sprawdzę, czy mam jeszcze paczkę w szafce..... ok...jest....paczki są po 500 g. Połowa zupełnie wystarczy
Śmietana musi być taka do zup i sosów, żeby się nie zważyła, absolutnie potrawa nie jest kwaśna
Jagódko jak zrobisz to czekam na opinię
Śmietana musi być taka do zup i sosów, żeby się nie zważyła, absolutnie potrawa nie jest kwaśna
Jagódko jak zrobisz to czekam na opinię
- rapunzel

Agness, dzięki za tak szybką odpowiedź.
Jutro to nie, bo będziemy dojadać resztki niedzielnego obiadku, ale w tym tygodniu chyba zrobię, bo ciekawie wygląda ten przepis. 
dziękuję Agnieszko.
Dziękuję Jagódko za przepis. Nie znałam go.
Dziękuję Jagódko za przepis. Nie znałam go.
Pozdrawiam Krystyna
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Agusia chyba smakowały ...............już nie ma 
- milkicja

- Od: 6 kwie 2010, o 18:19
Ja do sernika na zimno robię spód z płatków kukurydzianych corn flakes i czekolady. A na nie owoce( mandarynki, brzoskwinie). Taki spód jest nietypowy ale bardzo bardzo pyszny i chrupiący. Idealny do sernika na zimno.
Rozumiem, że zalewasz te płatki rozpuszczoną czekonadą. Ale Wy macie fajne pomysły. Ja przez Was to na starość piekła pewnie będę. A cukrzyk jestem.
Pozdrawiam Krystyna
- Ewiczka52

- Od: 1 lut 2012, o 14:52
Witaj AGNESS
Dzisiaj zgodnie z zapowiedzią robię zapiekankę makaronową . Czuję jak pięknie pachnie . na pewno będzie nam smakować. Miłego popołudnia życzę 
Pozdrawiam Ewula
- AGNESS

Jagódko proszę bardzo
Krysiu no niestety cukrzyca to prawdziwy problem, trzeba mieć bardzo silną wolę, podziwiam Cię , ze dajesz radę
Romciu bardzo sie cieszę
Milenko fajny pomysł z tym spodem.....szybko i na pewno pysznie
Ewuś koniecznie daj znać jak wrażenia smakowe
Krysiu no niestety cukrzyca to prawdziwy problem, trzeba mieć bardzo silną wolę, podziwiam Cię , ze dajesz radę
Romciu bardzo sie cieszę
Milenko fajny pomysł z tym spodem.....szybko i na pewno pysznie
Ewuś koniecznie daj znać jak wrażenia smakowe
tak Agnieszko, to jest duży problem, a przepisów dla cukrzyka brakuje. I nie mogę podjadać między posiłkami bo nie zachowam ilości zjedzonych indeksów glikemicznych.
Pozdrawiam Krystyna
- rapunzel

milkicjo ten pomysł z płatkami i czekoladą brzmi świetnie, chyba się skuszę prędko na coś na tej bazie, ale najpierw muszę zapytać, czy te płatki jakoś rozdrabniasz, czy po prostu w całości mieszasz z roztopioną czekoladą i czy są jakiekolwiek proporcje, np czy na tortownice starczy jedna tabliczka czekolady czy trzeba więcej?
Swoją drogą nasunął mi się przepis na ciasto, które zrobiła na święta moja bratowa, a jedną z warstw stanowiła mieszanka rozdrobnionych sucharków wymieszanych z oryginalną nutellą, potem chyba warstwa serowa, bita śmietana i owoce zalane galaretką. Powiem wam, że drogie to ciasto, ale naprawdę rewelacja.
Swoją drogą nasunął mi się przepis na ciasto, które zrobiła na święta moja bratowa, a jedną z warstw stanowiła mieszanka rozdrobnionych sucharków wymieszanych z oryginalną nutellą, potem chyba warstwa serowa, bita śmietana i owoce zalane galaretką. Powiem wam, że drogie to ciasto, ale naprawdę rewelacja.
- milkicja

- Od: 6 kwie 2010, o 18:19
rapunzel Ja na tortownicę biorę jedną mleczną czekoladę rozpuszczam w odrobinie mleka i dosypuję po trochu płatki aż cała czekolada wymiesza się cienką warstwą z płatkami. Tak na oko to ok 2-2,5 szklanki płatków, nie rozdrabniam ich.
Sernik z takim spodem jest wyśmienity. A najbardziej w nim lubię to że płatki są chrupiące a ser jedwabny. Uwielbiam to połączenie. Do tego spodu można oczywiście dodać jeszcze płatki migdałów, wiórki kokosowe.
Sernik z takim spodem jest wyśmienity. A najbardziej w nim lubię to że płatki są chrupiące a ser jedwabny. Uwielbiam to połączenie. Do tego spodu można oczywiście dodać jeszcze płatki migdałów, wiórki kokosowe.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
O matko ale głodna jestem a oderwać wzroku nie mogę od tych pyszności, muszę coś na ruszt chyba