Mój ci On...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ci On...

Post »

Zrobiło się dziś zimno. Mimo słońca wieje mrozem, kobea na pewno by się obraziła, gdybym ją wyniosła.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ewamaj66 pisze:Zrobiło się dziś zimno. Mimo słońca wieje mrozem, kobea na pewno by się obraziła, gdybym ją wyniosła.
Ewa ja jedna na próbę już wyniosłam- wczoraj miała sie dobrze - dzisiaj nie wiem

Witaj Mireczko- miłego dnia ;:3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam rannych ptaszków :wit Wróciłam z obchodu po ogrodzie.I już dzisiaj tam nie pójdę ;:185 Wieje,kwiatki się pozamykały,no bo kto chciałby patrzeć na taką pogodę :roll: Podtrzymuję twierdzenie,że deszcz potrzebny,tylko po co od razu ten spadek temperatury ;:222 Obfociłam prawie goły ogród,żeby latem móc porównywać i ewentualnie(raczej na pewno)wprowadzać zmiany.Zapraszam do mojego prawie czystego ogrodu ;:180

Obrazek

Obrazek
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Mój ci on cz. 3
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Witaj, po obejrzeniu ostatnich zdjęć nie mogę wyjść z podziwu.

Co do cebulic na trawnikach, to dziś na pewnym fotoforum odkryłam podobny do łódzkiego trawnik w Bydgoszczy, a i znajomi powiedzieli mi, że w Dąbrowie Górniczej też jest cebulicowy park. Pewnie, żeby osiąć taki efekt, trzeba pokoleń. Ale warto.

Ja pokusiłam się o złotokap, ale każdej wiosny (od 5 lat) najpierw się cieszę, że kwitnie, a potem jadę do Krakowa i na Plantach widzę rzeczywiście złote drzewa, przy których mój to skromna sierotka. Glebę mamy z natury kwaśną, a na dodatek posadziłam złotokap w pobliżu różaneczników więc nie mogę go odpowiednio zasilać. Na przesadzenie jest za duży, a wyrzucić mi go szkoda. Daleko mu do ideału (przez mój zły wybór miejsca), choć każdej wiosny jednak cieszy. Zwłaszcza, że w pobliży jest azalia pontyjska. Trzymam kciuki za udane próby forumowiczów ze złotokapami.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Mirko ale masz areał ;:224 i wszystko obsadzone ;:79 . Ja mimo, że udałam jak dla mnie duzo pieniążków ogród dalej zieje pustkami ;:222
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Podoba mi się takie określenie: "prawie czysty ogród". Bardzo trafne :D. Coś już rośnie, gdzieś mureczek, gdzieś płoteczek, tu krzaczek, a tam drzewko. W tym stanie można zobaczyć całość, jakiś zamysł. Jeśli będziesz teraz faktcznie robiła fotki z regulanością, to dokumentacja dla potomnych rewelacyjna. No i dla Ciebie źródło wiedzy. ;:138.

A ogród masz bardzo ładny, oczami wyobraźni widzę tę zieleń za kilka dni ;:180
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Miriam, u Ciebie już nie tylko posprzątane ale i zielono się robi :uszy
Tulipanki kwitą i magnolia ;:oj Super, wiosna to fantastyczna pora roku ;:170
A foto-dokumentacja ogrodu to świetna rzecz ;:108 Ja cały czas zaglądam do archiwum i patrzę, co , gdzie i kiedy kwitło, co zmienić etc.
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Mirko u ciebie porządek aż dech zapiera ;:63
Kamyki widzę lubisz jak i ja :D Zawsze ściagam jak zobaczę ciekawego głaza.
No i Twoje ceglane murki ladnie się prezentują ;:215
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Ceglane, z jednej strony otwarte, murki są genialne. Nie zamierzasz ich zamykać, prawda ?
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wreszcie mogę trochę usiąść i poodwiedzać Wasze ogrody ;:108 Witam gorąco odwiedzających mój wątek.Każdą wolną chwilę oczywiście pielę ;:224 Skalniakowa piwnica tak poprzerastała perzem,że zastanawiałam się nad całkowitym zdarciem wszystkiego i posadzeniem na nowo.Tyle czasu jednak nie mam i jeszcze spróbuję to wszystko powyrywać ;:223 Krzewy przygotowują się do kwitnienia,tulipany już za chwilę będą grały pierwsze skrzypce,widziałam już dzisiaj niebieskie pędzelki szafirków :D Niestety,nie widzę żadnej jeżówki ;:145 Znowu ;:222 Kupię nasionka,wysieję,może z własnego chowu będę miała.A po jakim czasie kwitnie taka z nasion?Zdjęcia robiłam w poniedziałek,nie miałam niestety czasu uaktualnić,zakwitła długo wyczekiwana przylaszczka,kaczeńce i coś tam jeszcze.Póki co, ogród nadal rozweselają te kwiatuszki;

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Mirko współczuję wali z perzem...pośpiesz się z wybieraniem kłączy, teraz najlepiej wychodzą...widły amerykańskie są najlepsze do przekopywania ziemi, perz prawie w całości można powybierać nie jest poprzerywany...też gimnastykowałam się ostatnio, irysy miniaturki całkiem przerosły tym chwastem.
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

Miriam pisze:... Niestety,nie widzę żadnej jeżówki ;:145 Znowu ;:222 Kupię nasionka,wysieję,może z własnego chowu będę miała.,.
Mirka poczekaj większość moich jeżówek żyje, ostatnie wyszły wczoraj więc i Twoje mogą lada chwila się pokazać :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”