O ile lobelia jest już niczego sobie, to nie wiem, kiedy werbena zakwitnie
 (póki co męczy się ze złocieniami jednorocznymi)

Nie mogłam jednak spokojnie zasnąć więc po godzinie, w szklafroku, poszłam sprawdzić z latarką co tam słychać. Bałam się, że je ugotuję albo będzie za zimno. Okazało się, że po włożeniu ręki było wew. bardzo przyjemnie - ani zimno ani ciepło. Spokojnie zasnęłam i o 7.00 wyłaczyłam sprzęt. Dzisiaj zabieg powtórzę, gdyż znów zapowiadają przymrozki.
 Nie mogłam jednak spokojnie zasnąć więc po godzinie, w szklafroku, poszłam sprawdzić z latarką co tam słychać. Bałam się, że je ugotuję albo będzie za zimno. Okazało się, że po włożeniu ręki było wew. bardzo przyjemnie - ani zimno ani ciepło. Spokojnie zasnęłam i o 7.00 wyłaczyłam sprzęt. Dzisiaj zabieg powtórzę, gdyż znów zapowiadają przymrozki.

Ech, czego nie robi się dla ukochanych roślinek! Całkowicie Ciebie rozumiem!Julka-11 pisze: U mnie dzisiaj w nocy były 4 stopnie poniżej zera. Moje roślinki mam w foliaku ale nie wybrażałam sobie ich wnosić do domu. Wpadałam więc na pomysł, i krótko przed położeniem się spać podłączyłam w foliaku farelkę na min.Nie mogłam jednak spokojnie zasnąć więc po godzinie, w szklafroku, poszłam sprawdzić z latarką co tam słychać. Bałam się, że je ugotuję albo będzie za zimno. Okazało się, że po włożeniu ręki było wew. bardzo przyjemnie - ani zimno ani ciepło. Spokojnie zasnęłam i o 7.00 wyłaczyłam sprzęt. Dzisiaj zabieg powtórzę, gdyż znów zapowiadają przymrozki.
I tak, jestem posiadaczką szklarni podgrzewanej

. Coś mi zaświtało, że mogę troszkę podkręcić licznik. Ale mój M stwierdził, że to ok 10 zł za taką nockę. Szybko przeliczyłam na ilość "gotowych" petunii, które mogłabym za to kupić ( całe dwie), pomnożyłam przez dziesiątki moich straconych i wyszło mi na plusie
 . Coś mi zaświtało, że mogę troszkę podkręcić licznik. Ale mój M stwierdził, że to ok 10 zł za taką nockę. Szybko przeliczyłam na ilość "gotowych" petunii, które mogłabym za to kupić ( całe dwie), pomnożyłam przez dziesiątki moich straconych i wyszło mi na plusie  
 że też nigdy nie zrobię tego wcześniej) wieczorami jak obsadzi się skrzynki i donice.Mnie się zdarzy również np. o czwartej nad ranem
 że też nigdy nie zrobię tego wcześniej) wieczorami jak obsadzi się skrzynki i donice.Mnie się zdarzy również np. o czwartej nad ranem   jak się obudzę i leje deszcz.Nie dopuszczam by świeżo obsadzone zalało, bo nieukorzenionym zbytnia wilgoć szkodzi.Ogólnie to staram się stawiać donice gdzie deszcz zbytnio nie zalewa.
  jak się obudzę i leje deszcz.Nie dopuszczam by świeżo obsadzone zalało, bo nieukorzenionym zbytnia wilgoć szkodzi.Ogólnie to staram się stawiać donice gdzie deszcz zbytnio nie zalewa.

Ja pelargonie mam od blisko miesiąca na balkonie ;)koniczynka2014 pisze:A czy koleusy i pelargonie macie już na dworze ?

Ja w tamtym roku nie poszalałam, bo balkon dostałam do dyspozycji po remoncie dopiero w lipcu, więc pelargonie mi wielkie nie urosły. A w tym roku chciałabym mieć cały balkon w kwiatach, pomidorkach i ziołach. Podpowiedzcie, ile sztuk surfinii posadzić w skrzynce balkonowej o długości 60 cm ? Jeżeli dwie, to dołożyć jakąś inną roślinkę w środek ? I jaką ? Poza tym, na nasłonecznionej ścianie pomiędzy balkonem a oknem chciałabym posadzić coś pnącego, co będzie w stanie rosnąć w skrzynce 40 cm. Co polecacie z doświadczenia ?
 Ja w tamtym roku nie poszalałam, bo balkon dostałam do dyspozycji po remoncie dopiero w lipcu, więc pelargonie mi wielkie nie urosły. A w tym roku chciałabym mieć cały balkon w kwiatach, pomidorkach i ziołach. Podpowiedzcie, ile sztuk surfinii posadzić w skrzynce balkonowej o długości 60 cm ? Jeżeli dwie, to dołożyć jakąś inną roślinkę w środek ? I jaką ? Poza tym, na nasłonecznionej ścianie pomiędzy balkonem a oknem chciałabym posadzić coś pnącego, co będzie w stanie rosnąć w skrzynce 40 cm. Co polecacie z doświadczenia ?