Ogród Grety
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Grety
A u nas zaczynają powoli łapać przygruntowe przymrozki. Matko, jak ja nie lubię zimy.
- Greta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 mar 2007, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie mili goście
Dziś rano była mgła z widocznością do 10 m , oddychało się wodą i dymem drzewnym ...
Trochę pograbiłam lisci , wywiozłam dwie taczki na kompost , ale to dopiero początek zabawy z grabieniem
,
sadziłam tulipany , było ich 2 kg i kilogram krokusów , a teraz plecy , moje plecy ... biedne jesteście , oj biedne ...
Zrobiłam pare fotek , trochę w biegu , bo praca dziś bardziej mnie pochłonęła

pomocnicy

i dzisiejszy gość - żmija zygzakowata (chyba?)

Dziś rano była mgła z widocznością do 10 m , oddychało się wodą i dymem drzewnym ...
Trochę pograbiłam lisci , wywiozłam dwie taczki na kompost , ale to dopiero początek zabawy z grabieniem
sadziłam tulipany , było ich 2 kg i kilogram krokusów , a teraz plecy , moje plecy ... biedne jesteście , oj biedne ...

pomocnicy

- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Ostatnie kwiatuszki już trochę smutne, piękny bluszcz-czy on faktycznie ma taki kolor jak na fotce?
A tego gościa nie zazdroszczę chyba uciekłabym i to daleko
- Greta

Kasiu - bluszczyk jest taki jak na zdjęciu , zielony z obwódka białą , trochę przymarza w srogie zimy , ale wiosną pięknie się odradza.
Tulipany i inne cebule kupuję na kologramy w zaprzyjażnionym centrum ogrodniczym , nie są tak drogie jak te paczkowane po kilka sztuk , zwane nowaściami z Holandii , a wiem , że jak więcej zasadzę to szanowne nornice i ptaki jeszcze zostawią mi kilka sztuk na otarcie łez
i będę cieszyła oczy kwiatami na wiosnę.
Kwiatki smutne - bo pogoda smutna , słońca jak na lekarstwo , dzień co raz krótszy .
A żmije przewijają się przez ogród tak jak inne stworzenia , dziś bym biedylkę zagrabiła razem z liściami i mogła bym ją tym zdenerwować .
Tulipany i inne cebule kupuję na kologramy w zaprzyjażnionym centrum ogrodniczym , nie są tak drogie jak te paczkowane po kilka sztuk , zwane nowaściami z Holandii , a wiem , że jak więcej zasadzę to szanowne nornice i ptaki jeszcze zostawią mi kilka sztuk na otarcie łez
Kwiatki smutne - bo pogoda smutna , słońca jak na lekarstwo , dzień co raz krótszy .
A żmije przewijają się przez ogród tak jak inne stworzenia , dziś bym biedylkę zagrabiła razem z liściami i mogła bym ją tym zdenerwować .
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
No tak te nowości to często lipa
A czy wiesz ,że często te holenderskie są produkowane u nas w Polsce-tylko potem cena wcale nie polska
A czy wiesz ,że często te holenderskie są produkowane u nas w Polsce-tylko potem cena wcale nie polska
- Greta

Wiem Kasiu , że te nowinki kwiatowe to lipa jednosezonowa i lipy nie kupuję
, a w Polsce produkuje się dobry materiał roślinny , tylko nawozy w Holandii te rośliny psują 
-
krzysztof01
- 1000p

- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Kontakt:
Zdjęcia super, ale ta żmija
nie jest to gość jakiego chciałbym u siebie widzieć.
Moją doniczkę odwiedzają zaskrońce padalce oraz jaszczurki ale na szczęście żmij u mnie nie ma.
Moją doniczkę odwiedzają zaskrońce padalce oraz jaszczurki ale na szczęście żmij u mnie nie ma.
- marzanka

- Od: 21 lut 2010, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Powiem króciutko weszłam na chwilę zostanę na dłużej .Wessam się w ten wątek jak pasożyt i nie dam się wyplenić Siedzę przy klawiaturze,
niech mnie który przegoni,
różne sceny, brygady,
już nie dadzą mi rady
bo ja się wcale nie chwalę
ja po prostu niestety zostane.
niech mnie który przegoni,
różne sceny, brygady,
już nie dadzą mi rady
bo ja się wcale nie chwalę
ja po prostu niestety zostane.
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
Greciu, to pierwsze to chyba jest Eukomis? (taki podobny).Greta pisze:Witajcie mili goście![]()
Trochę pograbiłam lisci , wywiozłam dwie taczki na kompost , ale to dopiero początek zabawy z grabieniem,
![]()
![]()
pomocnicy
Pomocnicy są rewelacyjni. Gdybym własny kąt miała, to.......
P.S: Wymiziaj kocuraski za uszkiem od ciotki forumkowej.
-
krzysztof01
- 1000p

- Kontakt:
Greto, mam pytanko, co to za roślina na trzeciej fotce.
Domyślam się chyba, ale już taki za mnie ślepak że nie mam pewności.
- Greta

Witajcie kochani
Krzysztofie - to betula nana (brzoza karłowata) , rośnie u mnie 3 lata , a jesienią pięknie przebarwia się na kolor purpury. :P
Witaj Marzonko , zapraszam , u mnie nie ma bramy , ani furtki , a drzwi do domu są zawsze otwarte
Krysiu - tak to eucomis bicolor teraz przypomniało mu się , że wypada zakwitnąć , trochę ma spóźniony zapłon
, bluszczyk faktycznie jest urodziwy
Kociaki są milutkie , wszędzie ich pełno , wymiziałam je wszystkie od Ciebie
,
Wszystkich pozdrawiam i życzę pięknej , słonecznej niedzieli , a ja pędzę do ogrodu
Krzysztofie - to betula nana (brzoza karłowata) , rośnie u mnie 3 lata , a jesienią pięknie przebarwia się na kolor purpury. :P
Witaj Marzonko , zapraszam , u mnie nie ma bramy , ani furtki , a drzwi do domu są zawsze otwarte
Krysiu - tak to eucomis bicolor teraz przypomniało mu się , że wypada zakwitnąć , trochę ma spóźniony zapłon
Kociaki są milutkie , wszędzie ich pełno , wymiziałam je wszystkie od Ciebie
Wszystkich pozdrawiam i życzę pięknej , słonecznej niedzieli , a ja pędzę do ogrodu
- Grandiflora

- Od: 21 paź 2008, o 15:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Greto,jak zwykle piękne jesienne zdjęcia,gdybyś mogła kliknąć spację miedzy fotkami,duzo lepiej by sie je oglądało,kotki przeurocze 
-
krzysztof01
- 1000p

- Kontakt:
Tak właśnie myślałem, piękna roślinaGreta pisze: to betula nana (brzoza karłowata)
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
To ma podobnie jak ja, wszystko robi z dużym opóźnieniem.Greta pisze:Witajcie kochani
Krysiu - tak to eucomis bicolor teraz przypomniało mu się , że wypada zakwitnąć , trochę ma spóźniony zapłon![]()
Bardzo mi się te futrzaczki spodobały, podobnie jak i Bluszczyk. Takiego srebrnego jeszcze nigdzie nie widziałam. Fantastyczny!!! Pozdrawiam.
P.S: Nie przeforsuj się w tym ogródku, Perełko!
- Greta