Pochwalę się poważnym zakupem tej wiosny 85 szt,thui szmaragd i 40 worów ziemi z nawozem specjalnie dobranym czeka na lepsza pogodę aby zrobić z nich szpaler Nareszcie są w domku
Pestko....to poczułaś luzy w kieszeni robiąc takie zakupy.....
...a różyczka w doniczce....co z nią zrobisz wsadzisz do ogrodu....taką samą kupiłam w OBI ale szybko ogołaca się od dołu....gubi listki....czyżby to jednorazówki
Różyczkę wystawię potem do ogrodu.Jeśli przytniesz górę i wystawisz w chłodniejsze miejsce ;będzie rozkrzewiała się i kwitła dalej.Mam taką kilkuletnią,którą naweyt już nie chowam do piwnicy na zimę.Stoi w donicy na tarasie pod gołym niebem i nic jej nie jest.Co roku pięknie kwitnie i to kilka razy w sezonie.Trzeba tylko obcinać przekwitłe kwiaty i nawozić.
Za życzenia slicznie dziękuję
Włąsnie wróciłam z ogrodu.Ziąb niemożliwy.Miłam zaczekać z nasadzeniami drzewek az się ociepli choć troszkę ,ale M nie wytrzymał i jedna strona uszykowana na nasadzenia;wykopany rów i wsadzone 20 thui.Jutro cd.czyli przywiezienie ziemi wymieszanej z korą i wsadzanie nastepnych drzewek.Dodatkowo likwidacja winogrona,ktore robiło za zieloną ścianę grillową.Troche mi szkoda,ale w to miejsce ma stanąc domek grillowy z muowanym grillem,piecem chlebowym i wędzarnią.Dziś dostałam od M różyczkę,a do drugiej ręki łopatę
Bogusiu, ajana dzień zakochanych worek pyrów Lecę zaraz do ogrodu sadzić następne sztuki drzewek.Przy okazji fotorelacja musi być ,bo mężuś się domaga uwiecznienia ostatnich naszych drzewek sadzonych przez nas.Reszta bedzie należała do dzieci
Skoro to mój watek ogrodowy to pokaże co wczoraj się u mnie zadziało
Fotorelacja z nasadzeń żywopłotu
...a dziś już niestety tak
Zostały nam jeszcze 32 drzewka do wsadzenia,zrycie trawnika,system nawadniający,nasianie nowej trawki,postawienie domku grillowego i piec grillowo,chlebowo,wędzarniczy.To te prace bardziej fizyczne i finansowe.Reszta czysto kosmetyczna z nasadzeniami kwiatów.
Pieknie!!
Kawał roboty zrobiliście Od połowy tygodnia będzie znów można pognać do ogródka ...tak bynajmniej zmieniły sie prognozy
Pozdrawiam niedzielnie