Grazka_j mój ogród. cz.1
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko super zdjęcia z działeczki, ciemiernik cudny, a teraz jest pewnie jeszcze bardziej kolorowo i pięknie
Ja niestety nie bardzo miałam czas na ogródek, tak więc jeszcze wiele przede mną , a w ogóle mnóstwo pracy zaplanowałam sobie na ten rok, więc mam roboty na całe lato
chcę między innymi przerabiać skalniaki, bo mam zbyt zwięzłą ziemię i kiepsko na nich rosną roślinki, ale najważniejsze, że wysadziłam już zamówione roślinki 
Mutari dziękuję za komplement. Nie bardzo wiem o które kwiatki pytasz? Na drugim zdjęciu kwitnie miodunka. Nie wygląda jeszcze zachwycająco bo są brzydkie liście jeszcze po zimie.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Halinko fiołki rzeczywiście rosną bardzo ciekawie, co roku rozrastają się, nawet nie wiem skąd tam się wzięły? Nie zaczepiam ich niech rosną.
Na trzecim zdjęciu jest ciemiernik, chyba już przekwita bo ma w tej chwili kolor brzoskwiniowy ale nadal prezentuje się bardzo ładnie. Sama go obserwuję, bo mam go pierwszy rok i pierwszy raz kwitnie. Kwiatuszek pomarańczowy i różowy to agemon, chyba nie pomyliłam nazwy? Dostałam je na imieniny już kwitnące. Jest to bylina wieloletnia.
grazka_j - moje wątki
AGNESS DZIĘKUJĘ. Ja też dopiero będę działac. U mnie trochę się ochłodziło, to i wegetacja nie będzie aż taka szybka. Ja też mam w przyszłości w planach skalniak, ale czy tego roku? nie wiem? Chcę najpierw zbudowac altanę. Zobaczymy jak to mi się ułoży?
grazka_j - moje wątki
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
GRAŻYNKO moje kondolencje na pewno był to ktoś bliski Twojemu sercu . Te kwiatuszki o które się pytała Halinka to chyba ANEMONY -zawilce japońskie ,bo mam z takimi samymi listkami niebieskie ale nie pełne . Te Twoje są piękne . Teraz jak dojdziesz już do siebie to pokażesz fotki . Miłego wieczoru Grażynko
Witam w piękny słoneczny dzionek.
Jakuch dziękuję. Tak masz rację tak mi się coś wydawało, że mogłam pokręcic coś z nazwą kwiatka pomarańczowego i różowego. To są ANEMONY. Dopiero je otrzymałam w prezencie i wysadziłam w gruncie.
Cynthia, cieszę się, że wpadłaś. Wiosna przyszła pełną parą, od razu zrobiło się gorąco i rośliny urosły jak szalone. Jadę na działkę to zobaczymy jak tam wszystko na pewno się zmieniło? Chwastów pewnie jest najwięcej.
EdytaB cieszę się, że otrzymałaś paczkę. A posadziłaś te patyczki również? Trzeba było włożyc w ukorzeniacz i do ziemi albo bez ukorzeniacza do ziemi. Musiałam obciąc by się zmieściło w paczce, zresztą teraz będzie wypuszczał również pędy boczne. Myślę, że szybko urośnie i będziesz cieszyc oko. Pozdrawiam.
Romciu dziękuję. Napisałam wyżej nazwę to ANEMON bylina długowieczna czyli będzie spokojnie rosnąc i się rozrastac, wtedy i kwiatów będzie więcej. Pozdrawiam
Jakuch dziękuję. Tak masz rację tak mi się coś wydawało, że mogłam pokręcic coś z nazwą kwiatka pomarańczowego i różowego. To są ANEMONY. Dopiero je otrzymałam w prezencie i wysadziłam w gruncie.
Cynthia, cieszę się, że wpadłaś. Wiosna przyszła pełną parą, od razu zrobiło się gorąco i rośliny urosły jak szalone. Jadę na działkę to zobaczymy jak tam wszystko na pewno się zmieniło? Chwastów pewnie jest najwięcej.
EdytaB cieszę się, że otrzymałaś paczkę. A posadziłaś te patyczki również? Trzeba było włożyc w ukorzeniacz i do ziemi albo bez ukorzeniacza do ziemi. Musiałam obciąc by się zmieściło w paczce, zresztą teraz będzie wypuszczał również pędy boczne. Myślę, że szybko urośnie i będziesz cieszyc oko. Pozdrawiam.
Romciu dziękuję. Napisałam wyżej nazwę to ANEMON bylina długowieczna czyli będzie spokojnie rosnąc i się rozrastac, wtedy i kwiatów będzie więcej. Pozdrawiam
grazka_j - moje wątki
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko uroczo wyglądają fiołki przy kamieniu, czy one pachną?
Widzę że też masz miodunkę! Moja w ubiegłą niedzielę miały tylko pączki, ani śladu liści a Twoje takie... ulistnione
Bardzo lubię tę roślinę, nie dość że zakwita wczesną wiosną - to jeszcze przez całe lato ma takie dekoracyjne liście.
Pozdrawiam
Widzę że też masz miodunkę! Moja w ubiegłą niedzielę miały tylko pączki, ani śladu liści a Twoje takie... ulistnione
Bardzo lubię tę roślinę, nie dość że zakwita wczesną wiosną - to jeszcze przez całe lato ma takie dekoracyjne liście.
Witam gorąco. Kochani od kilku dni szwankuje mi internet. Sygnał jest taki słaby lub nie ma go wcale. Multimedia coś kombinują i dalej jest to samo, tak więc na razie nie mogę rozmawiac. 
grazka_j - moje wątki