Ćmówki z PESTKĄ@

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

e-e no zobaczcie jak pięknie kolor ściany eksponuje falka.... :lol: jakby ktoś specjalnie takie tło pod faleczka wymalował :lol:
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Dziękuje dziewczyny za wsparcie duchowe,Tak jak napisałam wyżej,kolor jest bardziej intensywny.Ciezko mi się do takiego koloru przyzwyczaić.Jestem temperamentną osobą w zyciu,wiec ten kolor gryzie sie ze mną.Dom to dla mnie ostoja i wyciszenie(zresztą pewnie dla każdego tak jest) Z tymi phalkami pod kololor to nie głupi pomysł :wink: Czekam na vandy i mam nadzieję ,ze bedą kontrastem dla ściany hihi.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Odwiedziłam dzis sklep,,PO 5ZŁ,, i kupiłam wazony do vand.Bardzo duzy wybór kształtow ,rozmiarów i kolorów.Kupiłam dwa ,,słupki,,proste.Dużo wiklinowych oslonek w roznych kolorach,a także oslonki ceramiczne,kolorowe w kształcie stożka.Naprawdę piekne wiosenne kolory.Może komuś sie przyda ta informacja :wink:
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki ja też skocze u siebie. Może coś trafię. ;:65 ;:63 Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pestko w ubiegłym roku identyczny kolor wybrałam do jednego z pokoi i już po pierwszej malowanej warstwie stwierdziłam,że tak być nie może.Był za bardzo agresywny jak dla mnie i na bieżąco kazałam przemalować,bo przerażała mnie perspektywa patrzenia na ten kolor przez dobrych kilka lat.
Storczyk w kolorze wiosny śliczny.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:92 Dziś było kąpanko storczyków.Obejrzałam je dokładnie i....wypuszczają nowe pędy kwiatowe,listki i korzonki.Liście idą jak burza;jeden za drugim.Musze sie pochwalic ;nareszcze basel keiki wypuszczają malutkie korzonki ;:92 Gigant szykuje sie do kwitnienia z nowego pędu i z pedów bocznych.Jak dobrze pójdzie bedzie w jednej doniczce 7 pędów z czego 6 rozkrzewia sie po 4 razy na każdym.Fotek nie wstawiam ..nie ma czasu ich zrobić,,remont nadal trwa..no i czekam na moje vandzie ;:2 Szykuje mi sie pękne kwitnienie na parapetach.Myśle ,ze juz tych kwiatów nie strace tak łatwo jak zimą.Przyszedl nareszcie czas na ogród i pierwszego grilla w tym roku.Buziaki dla wszystkich ;:12
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

u mnie niestety tylko Liodoro (z Phal.) puszcza pędzik. pędy na pozostałych pokażą się pewnie dopiero jesienią, wtedy zawsze jest najwięcej pędzików. ale listki i korzonki im rosną.
elizabett-1977
200p
200p
Od: 20 sty 2009, o 14:12

Post »

Pestko,gratuluję ruchu na parapetach.Cudownie jest patrzec jak nasze starania przynosza efekty.
Ja też ogromnie się cieszę ,że zaczyna się sezon w ogrodzie,bo to moja druga pasja.Co prawda urządzamy go cały czas,ale powoli,powoli zbliża się koniec-chyba.Nie wiem jak to pogodzę,kwiaty w domu,duży ogród a tu jeszcze lada moment dzidziuś,juz mnie głowa boli.Chyba zatrudnię kogoś do pomocy ;:113
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oto moje nowe nabytki od Rafaela...
nr 6 CV.Sumonspot.Ascch.Phairots x Ascada.kultana.GEMS.AN.
10. Ascda. Varute Fushia AN x V. Coerulea. ZN
Obrazek
Jejku ..teraz dopiero mam stresa żeby im krzywdy nie zrobić swoją niewiedzą.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ale ci zazdroszczę. moich nie ma i pewnie nie będzie. tak się dzisiaj cieszyłam, że przyjdą, a tu nic, nie ma. i jak tu nie być pesymistką?
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Duśka a pieniądze wysłałaś Rafaelowi??????????
Jeśli tak to pewnikiem jutro będą, w b. dobrej kondycji :)
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nie, zamierzam zapłacić przy odbiorze. zawsze tak robię, gdy coś zamawiam.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem czy dobrze zrobiłam ,ale dziś wyeksmitowałam z domu moje cymbidium na taras.Skubaniec nie zakwitł zimą to nich sobie siedzi teraz na tarasie i podziwia widoki :twisted: będę trzymac ręke na pulsie,jak bedą sie zapowiadaly przymrozki na noc schowam go do domu.Pieknie rośnie ,rozkrzewia się,ale nie zakwitł.Kupiłam go na allegro w tamtym roku na wiosne,tej wiosny przesadziłam w nową ziemię,bo miał coś co przypominało watę szklaną.Na dodatek uparcie wypuszczał nowe bulwy tuż przy obrzeżach jednej strony doniczki.Może ja nie mam ręki do cymbidium????
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cymbidium podobno lubi być latem na podwórku. ja swoich nie wystawiałam i może dlatego mi nie kwitły.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja moje cymbidium trzymałam od marca do listopada na ogrodzie ,ale nie zakwitło dziadzisko :twisted:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”