Na wsi u maakity cz.1
- Danio
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Współczuję Ci tych gryzoni. To niestety duży problem. W tym roku jest ich wyjątkowo dużo i niestety nie ma 100% sposobu, ale wyżej wymienione działają i przynajmniej trochę pomogą. Słyszałam jeszcze o cuchnących jajkach wkładanych do nor, ale jeszcze nie próbowałam.
Pozdrawiam Dorota

Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2

Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Może czują Twój zapach?Eh, próbuje dokarmiać "nornice", ale one nie chcą jeść trutki, dlaczego?
Granule trzeba wsypywac do norek za pomocą łopatki ogrodowej.
Tak, aby zapach człowieka nie zaistaniał ani na opakowaniu, ani na trutce.
Wtedy, granule znikają...
A ku pocieszeniu, Madziu - swiezutka, dosypana dziś , lawinka dachowa:

By hanka5
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
W takim razie jak tylko śnieg opuści moje tereny i zrobi się normalniej wykopię kawałeczek i podeślę. Dziś rano mój ogród zasypany był świeżym śniegiem, a miałam tyle planów  . A kot to naprawdę super sprawa, od kiedy mamy koty - w tym 2 wychodzące do ogrodu - nie mam żadnych myszy ani innych gryzoni. Kot może mieszkać w jakimś garażu lub budynku gospodarczym, nie musi być w domu. Wystarczy mu miseczka z jedzeniem oraz miłe legowisko szczególnie na zimę.
 . A kot to naprawdę super sprawa, od kiedy mamy koty - w tym 2 wychodzące do ogrodu - nie mam żadnych myszy ani innych gryzoni. Kot może mieszkać w jakimś garażu lub budynku gospodarczym, nie musi być w domu. Wystarczy mu miseczka z jedzeniem oraz miłe legowisko szczególnie na zimę.

. A kot to naprawdę super sprawa, od kiedy mamy koty - w tym 2 wychodzące do ogrodu - nie mam żadnych myszy ani innych gryzoni. Kot może mieszkać w jakimś garażu lub budynku gospodarczym, nie musi być w domu. Wystarczy mu miseczka z jedzeniem oraz miłe legowisko szczególnie na zimę.
 . A kot to naprawdę super sprawa, od kiedy mamy koty - w tym 2 wychodzące do ogrodu - nie mam żadnych myszy ani innych gryzoni. Kot może mieszkać w jakimś garażu lub budynku gospodarczym, nie musi być w domu. Wystarczy mu miseczka z jedzeniem oraz miłe legowisko szczególnie na zimę.Moje wątki 
Pozdrawiam, Ewa.

Pozdrawiam, Ewa.
- maakita
- Od: 17 maja 2007, o 08:47
Ja granulę wsypuje do specjalnie zrobionego "karmnika" z butelki (tak jak gdzieś pisał Tadeusz), nie dotykam rękami granulek. A jak wsypie do norki to jak poznam, że granulki zniknęły?hanka55 pisze:Może czują Twój zapach?Eh, próbuje dokarmiać "nornice", ale one nie chcą jeść trutki, dlaczego?
Granule trzeba wsypywac do norek za pomocą łopatki ogrodowej.
Tak, aby zapach człowieka nie zaistaniał ani na opakowaniu, ani na trutce.
Wtedy, granule znikają...
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Oczywiście, ŻE DO DONIC !maakita pisze:Kurcze jakoś nie zachęcająca jest ta metoda "do donic", ja chyba zadołuje w kompoście, jeszcze dopytam Hani czy tak można (Hania chyba pisała, że tak)
A POTEM Z DONICAMI do kompostwonika.
Przykrywam agrowłóknina i obkładam sianem, a z góry - śnieg sypie poduchę.
"Pracujący" kompost, wydziela ciepło i korzenie same sobie pieknie przez zime podrastają.
I jak dotąd, mimo - 20 paru Celsjusza, łodygi zielone, a pączki różowiutkie. :P
Czego nie mogę powiedzieć, o zakopczykowanych jesienią w gruncie.

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P. 
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

.
 .