Witajcie wieczorową porą
Bardzo powoli postępują prace ogrodowe, mam tylko nadzieję, że pogoda pozwoli wszystko doprowadzić do końca.
Aniu, czy ja Ci nie wysłałam żółtych chryzantem Solar? One powinny kwitnąć bardzo wcześnie. U mnie już przekwitły. Jeśli ich nie masz, to może się pomyliłam i nie wysłałam ich

W takim razie musimy to nadrobić.
Też mi się podobają hortensje, zwłaszcza bukietowe. I pomyśleć, że jeszcze 4 lata temu miałam tylko drzewiastą Anabelkę
Dzięki za wszystkie miłe słowa
Dobrej nocy Aniu
Bogusiu, moje dzielżany są wysokie, mają okolo 1,6 m Są rzeczywiście fajne, ale moim skromnym zdaniem chryzantemy są poza konkurencją na jesień.
Dziękuję Bogusiu za życzenia, ja również życzę Ci udanego weekendu i dużo zdrówka
Lucynko, zimowity jakoś późno u mnie kwitną, mam jeszcze inne, na dlugich łodyżkach pokładające się pod ciężarem kwiatków, ale te nawet jeszcze nie wychyliły nosków z podłoża, chyba cebuki uciekły głęboko do ziemi.
Te "różyczki" w towarzystwie supertunii to begonie, chyba bulwiaste

(w każdym razie mają bulwy, które trzeba wykopywać na zimę).
Pogoda nie jest najgorsza, ale wolałabym zeby bylo cieplej. Dziś tak zaczęło wiać, że doniczka z supertunią spadła ze stojaka na balkon. Na szczęście nic się nie stało, tylko jedna gałązka się złamała.
Dziękuję Lucynko za dobre życzenia i Tobie również życzę tego samego
Danusiu, koniec końców tak chyba zrobię z tymi cebulkami, choć mam ich tak dużo (tych drobnych), że nie wiem ile doniczek zajmą
U mnie na szczęście już kilka dni nie leje
Chyba pojawiła się pierwsza i na razie jedyna rudbekia Cherry Brandy z wiosennego siewu
Pozdrawiam wszystkich gości i życzę zdrówka i miłego, słonecznego weekendu