Mój ogródek - chatte - 2cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak epidemia, to chyba rzeczywiscie jestem źródłem tej zarazy :;230

Liluś, nie martw się! Drzewko jest tylko jedno, ale do wykarczowania, a do tego ztrudnię już męża ;)
A jak chodzi o kamienie, to zapomniałam połozyć coś dla porównania, przy kupce kamieni od Andre, bo to nie były wcale małe kamyki, tylko głazy!
A jutro pokażę Wam coś jeszcze. KaRo powinna to koniecznie zobaczyć!!!
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Lilka ma rację , to prawdziwa epidemia przesadzania, kamieniowania i nie daj Boże karczowania. Izuniu miej litość nad nami i nic więcej już nie wymyślaj żeby wszyscy przed zimą zdążyli wyleczyć się z tej epidemii. :roll: :lol: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
andre1960
50p
50p
Od: 13 sty 2007, o 23:53

Post »

Lilu to jest Twoje zdanie .Od zawsze wiem że kobiety są zakochane w kamieniach,dlatego dałem je Izie.Czym ja mały robaczek mogłem się odwzajemnić,Izka wieloletni ogrodnik ma dużo więcej roślin niż ja,dlatego ucieszyłem gdy mogłem w ten sposób się odwzajemnić
Grzegorz B

Post »

Iza, na początku chciałem Ci napisać, że zauważyłem u Ciebie roślinkę, która jak się okazało jest ziołem. Chodzi mianowicie o podbial pospolity (wiem, że tak się nazywa z Twojego wątku :oops: ). Ja zauważyłem go na skraju lasu i od razu mi się spodobał i pomyślałem sobie, że parę sztuk mógłbym wsadzić w leśnym zakątku. Takie rośliny nadały by mu bardziej naturalny charakter. Jednak, sądziłem że, mimo ładnej prezentacji, ta roślina to jednak jakieś "zielsko", więc zrezygnowałem z planów sprowadzenia go do ogrodu, myśląc, że jak go sporowadzę, to zakończy się to kompromitacją. Widząc go u Ciebie, widzę jak bardzo się myliłem :oops: :oops: :oops: i teraz bez żadnych obaw i ja go sprowadzę do siebie :wink:

Dowiedziałem się też, że nagietki to zioło, nigdy bym nie przypuszczał :roll: , wielkie dzięki za tak edukacyjny charakter Twego wątku :D

A teraz doszedłem do...właśnie do czego :roll: :?: Iza cóż Ty tworzysz :shock: :shock: :shock: , rewoluja na całego i to już od dłuższego czasu. Jejku jakie zmiany a ile jeszcze planów. Iza, zszokowałaś mnie faktem, że to sama robisz, takie przeprowadzki, to ja bym musiał się wiele natrudzić a Ty to okiełznałaś. Strong Woman z Ciebie. :lol:
Już widzę efekty tej rewolucji, zapowiada się rewelacyjnie, ale ile jeszcze pracy przed Tobą. Gdybym mieszkał w Twojej okolicy chętnie bym Ci pomógł, bo ja też lubie takie rewolucję i dół na oczko bym wykopał, bo wprawę mam :wink:
Cóż nie mogę pomóc, to chociaż popatrzę, jak się świetnie bawisz w tym rewolucyjnym amoku.
Świetny pomysł z tym oczkiem i zawsze (przynajmniej u mnie) jest to główne miejsce gdzie podążąją goście. Oj będę czekał na efekt końcowy, bo podpatrywanie cudzych oczek bardzo lubię a swoje też będę przerabiał, ale nie wcześniej niż za rok.

Iza życzę, aby prace bezproblemowo podążały w wyznaczonym przez Ciebie kierunku, aby siły nie malały i abyś jak najszybciej się z tym uporała, bo się nie mogę doczekać końcowych efektów :roll: :wink:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzesiu, podbiał jest bardzo pożyteczną i ładną rosliną, ale musisz wiedzieć, że rozmnaża się przez rozłogi i trzeba go trochę pilnować.

Bardzo chętnie skorzystałabym z Twojej pomocy, Grzesiu, bo wtedy praca szłaby dwa razy szybciej :lol: Do kopania oczka mogłabym zaangażować męża, ale... wolę zrobić to sama, a jemu dam tylko pogłębić główny dół ;) Tobie jednak powierzyłabym to zadanie bez obaw :D Szkoda, że
nie mieszkasz bliżej ;)
Nie wiem ile czasu mi to zajmie, ale mam wrażenie, że gdybym nie miała dopindu z forum, to szło by mi znacznie wolniej :?
Dzięki, Grzesiu, za życzenia. Oby tylko efekt był zgodny z oczekiwaniami, bo jak nie to chyba się zastrzelę! ;:163
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Muszę Wam pokazać, co mi kochana Wisienka przywiozła!

Obrazek

KaRo, to jest Twoja "robota" ;:112

Te kokardki-gwiazdeczki mają ok. 2cm srednicy!
Podobnej wielkosci kamienie dostałam od Andrzeja :D
Mam cudne, duze kamienie i skalniak już prawie gotowy,a i na oczko też będzie ;:87
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

chatte pisze: A jutro pokażę Wam coś jeszcze. KaRo powinna to koniecznie zobaczyć!!!
Izo - melduję się!
Przybiegłam koniecznie to zobaczyć[
Jestem pod silnym wrażeniem Izo -ale Ty masz wspaniałych przyjaciół !!!
Zazdroszczę Ci
!!! :D :D :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Teraz postaram się szybciutko (na ile mój internet pozwoli) pokazać postępy prac.
To zdjęcia z piątku, przed południem:

końcowa część obecnej części kwiatowej, tuż pod krzewami

Obrazek

i miejsce przewidziane na oczko
Obrazek

A to zdjęcia tych samych fragmentów robione dziś:

Obrazek Obrazek

Na ostatnim zdjęciu widać już zarys przyszłego oczka ;)
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jestem bardzo ciekawa twojego skalniaka i oczka.
Czy zdjęcia będą jeszcze dzisiaj?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

o!
Wysłałyśmy posty prawie jednocześnie.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Cieszę się Krysiu, ze Ci się podoba :D Ja byłam zachwycona! Martwię się tylko, że mech szybko uschnie na mojej saharze :( Za to bardzo cieszę się, ze mam takich przyjaciół :D

Aniu, juz wklejam następne zdjęcia :D
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Przeszkodzę jeszcze Izo na moment...
Oczko to będzie wypraska czy folia?
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wahałam się, czy pokazać Wam taki łysy jeszcze skalniak, ale co tam, prawdziwa cnota krytyk się nie boi ;)
Ujęcie z przodu i lekko ze skosu.

Obrazek Obrazek

Większość kamieni ułożonych "na górce" dostałam od Andrzeja :D
Nie wiem jeszcze, czy wszystkie zostaną na tych miejscach, na których leżą :?

Moze macie jakieś uwagi? Sugestie?
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krysiu, mój mąż twierdzi, ze można zrobić oczko betonowe, ale żeby nie pękało, to się robi z suchego betonu. Chcę się jeszcze popytać (myslę o Pawle), żeby mieć pewność, że mnie mąż w maliny nie wpuści ;)
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Jest ok. ale czy ten skalniak nie jest trochę zacieniony? :roll:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”