Pozdrawiam serdecznie!
Ogród Marty-cz.aktualna
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty-cz.aktualna
Martusiu wróć na łono FO jak nowa!
Rehabilitacja jak najbardziej wskazana !
Odskocznia od ogrodu i dystans także!
Fotki z ogrodu jak zwykle urocze!
Miłego pobytu życzę! Ja też się zafiksowałam na drobną rehabilitację miejscową końcem czerwca!
O własne zdrowie należy dbać ...bo jak nie my , to kto...???
Pozdrawiam serdecznie!

Pozdrawiam serdecznie!
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Martuś odpoczywaj i korzystaj z zabiegów bo zdrowie najważniejsze.Czekamy na Ciebie. 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie ,jestem dzisiaj wcześniej ,bo miałam zabiegi wcześniej ,więc szybko piszę ,żeby i wasze ogrody oglądnąć .
Alu,dobrze mi tutaj ,tyle ludzi pracuje nad moim zdrowiem ,zabiegów mam dużo i myślę,że mój kręgosłup to odczuje,najgorsze jest to ,że nie jestem w swoim ogrodzie ,a podobno cudownie rozkwitają piwonie,trochę źle to obliczyłam ,zapomniałam o rozkwitającym ogrodzie ,jestem tutaj prywatnie,więc mogłam mieć inny termin ,ale chyba każdy byłby niewłaściwy,muszę to przetrwać,w sobotę będę już w domku i w ogrodzie
,pozdrawiam
_oleander_,gonitwa na zabiegi ogromna ,ale co sie nie robi dla zdrowia,chciałabym mieć młody i zdrowy kręgosłup,ale to nierealne,niech się chociaż ten stary poprawi
bo bardzo dawał mi popalić ,mogłabym być bez laptopa,ale tak chciałam być u Was w ogrodach ,bo tyle pięknych roślin teraz zakwita,pozdrawiam
Marysiu,to prawda ,że tutaj nie ma czasu na odpoczynek ,ja jestem po raz pierwszy w sanatorium,jeszcze namówiona przez koleżankę więc dopiero wszystkiego sie uczę,o ogród podobno panowie dbają ,jeżeli chodzi o koszenie ,reszta pewnie czeka na mnie ,już bym chciała być w moim ogrodzie i wąchać piękne piwonie,Pacanowem jestem trochę zawiedziona ,bo są tylko 2 niewielkie koziołki Matołki na rynku i nawet zdjęcia ich nie mam ,natomiast Sandomierz jest piękny,ojca Mateusza nie było,trudno ,chociaż przewodnik mówił,ze zdarza się ,ze grupy wycieczkowe śledzą nagrywanie filmu Ojciec Mateusz,na żadne zabawy nie chodzę,po zabiegach odpoczywam ,najwyżej chodzę na spacery z koleżanką ,pozdrawiam ,buziaczki
Iwonko 1,odnawiam swój kręgosłup posłusznie,jest tu wielka fabryka zdrowia ,żeby tylko był efekt,to na pewno tutaj wrócę,w Sandomierzu nie było ojca Mateusza,więc byłam bardzo grzeczna
,pozdrawiam
Iwonko 0042,ja to nigdy nie byłam w sanatorium ,więc nie wiedziałam ,że tu tak czas goni,a jeszcze jak jest dużo zabiegów,to do 17 jestem zajęta ,a jeszcze są posiłki w między czasie ,i na odpoczynek praktycznie nie mam czasu,a rano już o 7,30 się zaczyna ,tęsknię już za ogrodem ,pozdrawiam
Maryniu,nowa to już nigdy nie będę
,ale jak się poprawi to już będzie duży sukces,dziękuję za pochwałę ogrodowych fotek ,na pobyt nie narzekam o moje zdrowie bardzo dbają ,jedzenie super,,no i plus tego wszystkiego jest taki ,że po tych wszystkich zabiegach ,można nic nie robić, w przeciwieństwie do zabiegów rehabilitacyjnych na miejscu ,bo zawsze człowiek zaraz zabiera się do jakiejś pracy,przynajmniej ja tak mam ,pozdrawiam
Joasiu,miło,że pamiętacie o mnie ,odpoczywam dopóki tu jestem,bo jak znam siebie zaraz zabiorę się do pracy w domu i w ogrodzie ,pozdrawiam
Lecę na kolację ,zaraz wracam
Alu,dobrze mi tutaj ,tyle ludzi pracuje nad moim zdrowiem ,zabiegów mam dużo i myślę,że mój kręgosłup to odczuje,najgorsze jest to ,że nie jestem w swoim ogrodzie ,a podobno cudownie rozkwitają piwonie,trochę źle to obliczyłam ,zapomniałam o rozkwitającym ogrodzie ,jestem tutaj prywatnie,więc mogłam mieć inny termin ,ale chyba każdy byłby niewłaściwy,muszę to przetrwać,w sobotę będę już w domku i w ogrodzie
_oleander_,gonitwa na zabiegi ogromna ,ale co sie nie robi dla zdrowia,chciałabym mieć młody i zdrowy kręgosłup,ale to nierealne,niech się chociaż ten stary poprawi
Marysiu,to prawda ,że tutaj nie ma czasu na odpoczynek ,ja jestem po raz pierwszy w sanatorium,jeszcze namówiona przez koleżankę więc dopiero wszystkiego sie uczę,o ogród podobno panowie dbają ,jeżeli chodzi o koszenie ,reszta pewnie czeka na mnie ,już bym chciała być w moim ogrodzie i wąchać piękne piwonie,Pacanowem jestem trochę zawiedziona ,bo są tylko 2 niewielkie koziołki Matołki na rynku i nawet zdjęcia ich nie mam ,natomiast Sandomierz jest piękny,ojca Mateusza nie było,trudno ,chociaż przewodnik mówił,ze zdarza się ,ze grupy wycieczkowe śledzą nagrywanie filmu Ojciec Mateusz,na żadne zabawy nie chodzę,po zabiegach odpoczywam ,najwyżej chodzę na spacery z koleżanką ,pozdrawiam ,buziaczki
Iwonko 1,odnawiam swój kręgosłup posłusznie,jest tu wielka fabryka zdrowia ,żeby tylko był efekt,to na pewno tutaj wrócę,w Sandomierzu nie było ojca Mateusza,więc byłam bardzo grzeczna
Iwonko 0042,ja to nigdy nie byłam w sanatorium ,więc nie wiedziałam ,że tu tak czas goni,a jeszcze jak jest dużo zabiegów,to do 17 jestem zajęta ,a jeszcze są posiłki w między czasie ,i na odpoczynek praktycznie nie mam czasu,a rano już o 7,30 się zaczyna ,tęsknię już za ogrodem ,pozdrawiam
Maryniu,nowa to już nigdy nie będę
Joasiu,miło,że pamiętacie o mnie ,odpoczywam dopóki tu jestem,bo jak znam siebie zaraz zabiorę się do pracy w domu i w ogrodzie ,pozdrawiam
Lecę na kolację ,zaraz wracam
-
koziorozec

- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Martusiu na pierwszym zdjęciu to krzewuszka?, ale pięknie Martusiu, cudnie nawet
, a cyprysiki nutkajskie piękne

- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Martusiu
jak ten czas leci w sobotę już będziesz w domu i w ogrodzie
Cudowne zdjęcia i wszystkie kwiatuszki i krzewy piękne
nawet dalie Ci już zakwitły
Martusiu a jak wygląda park nowy i ten stary w Busku ?? czy kwitną jakiś kwiaty ??? jak ja byłam to cudnie wszystko kwitło
Serdecznie pozdrawiam i wracaj do nas i do swoich kwiatuszków
Cudowne zdjęcia i wszystkie kwiatuszki i krzewy piękne
Martusiu a jak wygląda park nowy i ten stary w Busku ?? czy kwitną jakiś kwiaty ??? jak ja byłam to cudnie wszystko kwitło
Serdecznie pozdrawiam i wracaj do nas i do swoich kwiatuszków
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miło pospacerować po Twoim ogrodzie, mimo że gospodyni brak. Cudowne zdjęcie, taki spacer to jak dla mnie sanatorium
, koi nerwy, pobudza zmysły.
Mam nadzieję że zabiegi pomogą, wrócisz wypoczęta i naprawiona
. U mnie też pierwsza dalia zakwitła, niestety wszystkie się położyły i teraz mam dalie płożące
, nie będę z tym walczyć, bo widocznie im tak lepiej
. U mnie silne wiatry więc niech sobie kwitną na leżąco
.
Mam nadzieję że zabiegi pomogą, wrócisz wypoczęta i naprawiona
-
koziorozec

Witam miłych gości,dni szybko mijają i już w sobotę wrócę do domu i do pewnie zarośniętego ogrodu,ale póki co to się pilnie rehabilituję ,już bym chciała biegać po ogrodzie
Iwonko,tak to krzewuszka,cyprysików nutkajskich mam sporo ,bo uwielbiam ich pokrój ,pozdrawiam
Tereniu,czas leci szybko,ale tak bym chciała już być w ogrodzie ,podobno cudownie zakwita a ja tutaj,stary park,oprócz drzew wysokich troszkę kwitnie i pachnie ,bo kwitną jaśminowce i czarne bzy,kwitną róże,a nowy to bardziej krzewy też kwitnące teraz ,bo to takie odmiany tawuł ,w jeziorku kwitną grzybienie ,a na tych dużych połaciach trawnika kwitną grupami złocienie i jakieś inne ,z daleka nie widzę,ale odmianowo to jest niewiele,już bym chciała przyjechać do domu ,ale na zabiegach też mi zależy,jeszcze nigdy tak się nie reperowałam
,pozdrawiam
Dorotko,spaceruj do woli ,bo furtka otwarta,a ja tymczasem się naprawiam ,chociaż bardzo mi żal ,ze nie ma mnie w ogrodzie ,ale nie da się mieć wszystkiego naraz ,dalie powinnaś obwiązać przy kołeczkach ,bo deszcze i wiatry ich bardzo rozwichrzą ,one sa kruche i potem nie uwiążesz ,ja przed wyjazdem przywiązałam wszystkie dalie i ostróżki ,żeby jakoś wyglądały ,jak zakwitną ,pozdrawiam
Iwonko,tak to krzewuszka,cyprysików nutkajskich mam sporo ,bo uwielbiam ich pokrój ,pozdrawiam
Tereniu,czas leci szybko,ale tak bym chciała już być w ogrodzie ,podobno cudownie zakwita a ja tutaj,stary park,oprócz drzew wysokich troszkę kwitnie i pachnie ,bo kwitną jaśminowce i czarne bzy,kwitną róże,a nowy to bardziej krzewy też kwitnące teraz ,bo to takie odmiany tawuł ,w jeziorku kwitną grzybienie ,a na tych dużych połaciach trawnika kwitną grupami złocienie i jakieś inne ,z daleka nie widzę,ale odmianowo to jest niewiele,już bym chciała przyjechać do domu ,ale na zabiegach też mi zależy,jeszcze nigdy tak się nie reperowałam
Dorotko,spaceruj do woli ,bo furtka otwarta,a ja tymczasem się naprawiam ,chociaż bardzo mi żal ,ze nie ma mnie w ogrodzie ,ale nie da się mieć wszystkiego naraz ,dalie powinnaś obwiązać przy kołeczkach ,bo deszcze i wiatry ich bardzo rozwichrzą ,one sa kruche i potem nie uwiążesz ,ja przed wyjazdem przywiązałam wszystkie dalie i ostróżki ,żeby jakoś wyglądały ,jak zakwitną ,pozdrawiam
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Witaj Martuś
Nie masz pojęcia z jaką przyjemnością spacerowałam w Twoim ogródku.
Podziwiałam cudowne tulipany, których niestety nie było mi dane oglądać w swoim ogródku, a trochę nowych nasadziłam jesienią
Ślicznie kwitły azalie i rododendrony
Kalina cud, miód, ciszę się , że też taką będę miała
Babcine narcyzy pewnie ślicznie pachną, szkoda, że komputer nie przekazuje zapachu.
Serdecznie pozdrawiam i dużo zdrowia życzę
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu lepiej wrócić do zarośniętego ogrodu niż gdyby Ci ktoś wyplewił usłużnie Twoje skarby
Już widzę z jaką lubością stęskniona zaczniesz wyrywać chwasty
Tylko żeby nie wypadły jakieś inne sprawy które tez pewnie czekają na Ciebie
A robisz zdjęcia na spacerach bo chętnie zobaczyłybyśmy miejscowa roślinność. Pozdrawiam i buziaki przesyłam
A robisz zdjęcia na spacerach bo chętnie zobaczyłybyśmy miejscowa roślinność. Pozdrawiam i buziaki przesyłam
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Martuś
teraz zobaczysz jak ogród się zmienił, czekają Twoje skarby na Ciebie 
- Reni4

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Martuś czasem tak jest że nas nie ma chwilkę w ogrodzie ale za to później wracamy nadrabiamy i bardziej nas cieszy to co mamy
zdrowie najważniejsze
Ogród przeżyje..
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Tylko nie przesadź z tym porządkowaniem, bo cała rehabilitacja w diabły pójdzie.
Uwielbiam złocienie, ale one mnie nie. Wszystkie mi przepadają po zimie
Uwielbiam złocienie, ale one mnie nie. Wszystkie mi przepadają po zimie
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Martusiu wcale się nie dziwię, że ciężko ci było opuszczać ogród skoro masz w nim tyle pięknych kwitnień
Dobrze, ze znalazłaś czas w sanatorium na wstawienie zdjęć
Piękna ta magnolia, jaka to odmiana? Iryski u mnie już prawie przekwitły, więc z tym większą przyjemnością obejrzałam u ciebie.
A jak tam pobyt? Fajne masz towarzystwo?
A jak tam pobyt? Fajne masz towarzystwo?
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Właśnie nie miałam czym i jak obwiązać tych dali, trudno niech już pełzają jak im tak dobrze
. Te co jeszcze stoją postaram się jakoś powiązać. Ostróżki jakieś niziutkie u mnie, więc nie ma co panikować. U Ciebie pamiętam z zeszłego sezonu ostróżki górowały, pięknie. Wiem tęsknisz za ogrodem, ja co tydzień mam tęsknoty
, ale zdrówko najważniejsze. Ktoś w końcu musi pielęgnować ten piękny ogród.