Moje Arboretum cz.3
- juni
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje Arboretum cz.3
Pod koniec wrzesnia do Wojsławic,zazdroszczę!
Jak tylko mogę to oglądam zdjęcia tego wspaniałego miejsca.
Hibiskusy piękne.
Jak tylko mogę to oglądam zdjęcia tego wspaniałego miejsca.
Hibiskusy piękne.
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Juni-Beato no tak , 27-go w Wojsławicach jest festiwal traw i kwiatów jesieni, kiermasz.....oczywiście jadę. To będzie chyba ostatni raz, bo w październiku jest jeszcze Festiwal Kapusty, Konkurs Piosenki Biesiadnej, ale wątpię czy pojade na tę imprezę, chyba ,ze będzie piękna jeszcze pogoda. Tak ,ze teraz jak pojadę to coś kupię i będę ukradkiem zbierała nasiona 
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Nie tylko hibiskusy, masz też piękne pięciorniki,
ja najbardziej lubię mojego różowego.Gdy nie ma mocnego słońca to się lepiej wybarwia.
Czy ten hibek co najpiękniejszy, to ma jakieś imię, całkiem jest podobny do mojego półpełnego Leopoldi.
Czekasz na otworzenie się kwiatów odmiany Variegata, chyba się nie doczekasz, ma go moja znajoma i nigdy się całkiem nie rozwinął.
Karolcia, udanych łowów w Wojsławicach.
Czy ten hibek co najpiękniejszy, to ma jakieś imię, całkiem jest podobny do mojego półpełnego Leopoldi.
Czekasz na otworzenie się kwiatów odmiany Variegata, chyba się nie doczekasz, ma go moja znajoma i nigdy się całkiem nie rozwinął.
Karolcia, udanych łowów w Wojsławicach.
- karolacha

Stasiu naprawdę z tym veriegata tak jest ?
coś takiego, ale faktycznie rozwija się b. b. długo 
Nie wiem jak się nazywa ten hibek a rzeczywiście jest podobny do Twojego tylko nie pełny , ładnie teraz się wybarwia
Nie wiedziałam ,że jak nie ma słońca to się lepiej wybarwia pięciornik. Właśnie czasem jest prawie biały , a czasem ślicznie różowy, myślałam ,że różowieje gdy właśnie jest słońce
mam jeszcze białe i zółte. Ale ten nadal kwitnie a zółte już nie , biały trochę 
Sama jestem ciekawa co za tydzień chwyce w Wojsławicach. Są zawsze astry, wysokie zawilce, te dwa na pewno kupie , są trawy i wiele wiele innych
Żeby tylko pogoda była 
Nie wiem jak się nazywa ten hibek a rzeczywiście jest podobny do Twojego tylko nie pełny , ładnie teraz się wybarwia
Sama jestem ciekawa co za tydzień chwyce w Wojsławicach. Są zawsze astry, wysokie zawilce, te dwa na pewno kupie , są trawy i wiele wiele innych
- stasia_ogrod

Karolciu, sama się przekonasz, gdy się nie doczekasz, ale będąc w Wojsławicach zapytaj dlaczego ma taką wadę.
Co do pięciorników to lepiej posadzić w półcieniu, zwłaszcza różowego, białemu nic nie ma ale żółty też ma mocniejszą barwę gdy jest chłodniej.
Moje wszystkie trzy nadal kwitną, choć żółty w większości już ma więcej nasion niż kwiatów.Gdybym wcześniej przycięła te gałązki z przekwitłymi, to teraz byłoby znacznie lepiej, ale niestety na upałach nie wolno ciąć, bo odsłonięte części zostały by poparzone.
Zatem, życzę Wam dobrej pogody i pełnego bagażnika nowych ślicznotek.
Co do pięciorników to lepiej posadzić w półcieniu, zwłaszcza różowego, białemu nic nie ma ale żółty też ma mocniejszą barwę gdy jest chłodniej.
Zatem, życzę Wam dobrej pogody i pełnego bagażnika nowych ślicznotek.
- karolacha

Stasiu to pięciornika się przycina po przekwitnięciu ? , nigdy tego nie robiłam, nie wiedziałam
teraz będę wiedziała
dzięki 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudne hibiskusy co jeden to ma ładniejsze kwiaty .Ciekawe czy ten pokaże kwiaty ,albo pozostanie w takiej fazie .http://images66.fotosik.pl/1187/b46a3e300ba8d8demed.jpg Miałam kiedyś takiego i niestety taka jego uroda ,że nie rozwijał kwiatów pozostawały w pąkach . Chryzantemki cudne ,ale czy przetrwają zimę
Karola masz wciąż kolorowo i szykuje sie nowa rabatka
- karolacha

Jadziu to samo mówi Stasia, że on się n8ie rozwinie
zobaczymy, to będzie ładny z liści 
Chryzantemy pewnie n8ie przetrwają zimy, to taki8e letnie , ozdobne
Ale musiałam coś dokupić bo była pustynia
dokupuje też róże 
Chryzantemy pewnie n8ie przetrwają zimy, to taki8e letnie , ozdobne
- stasia_ogrod

Karola, właśnie żółtemu pięciornikowi częściowo przycinałam kępy nasienników, co pobudzało do wypuszczanie kolejnych gałązek i kolejnych kwiatuszków.Właściwe mocne cięcie przeprowadzam wiosną, ścinając wszystkie przekwitłe kwiatostany.
Roślina wypuszcza masę nowych gałązek na których będzie jeszcze więcej kwiatuszków.
Poczytaj ;
http://www.wymarzonyogrod.pl/pielegnacj ... _2932.html
Roślina wypuszcza masę nowych gałązek na których będzie jeszcze więcej kwiatuszków.
http://www.wymarzonyogrod.pl/pielegnacj ... _2932.html
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Na pięciorniki to się starsznie wkurzam, bo im bardziej przycinam, tym bardziej są gęste i wielkie, a ja chciałam, żeby pozostały kompaktowe
Mam "Tangerine" i właśnie wylatuje do mojej przyjaciółki, która wykazała chęć przygarnięcia.
Czyli jak przytniesz - będziesz miała fajne!
Ja cię podziwiam za te podróże i udział w festiwalach, odwiedziny w parkach, ogrodach. Ja to już jak wejdę po pracy do ogrodu, wyjeżdżać mi się nigdzie nie chce!
Czyli jak przytniesz - będziesz miała fajne!
Ja cię podziwiam za te podróże i udział w festiwalach, odwiedziny w parkach, ogrodach. Ja to już jak wejdę po pracy do ogrodu, wyjeżdżać mi się nigdzie nie chce!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Karolinko, tnij pięciornika, nie żałuj, będzie jeszcze piękniejszy.
- karolacha

Miłko dziewczyno, bo Ty pracujesz , a ja już nie i co mam robić ? Zostało mi właśnie tylko zwiedzanie ogrodów
Zapewniam Cię ,że wolałabym pracować .
-- 20 wrz 2015, o 20:19 --
Danusiu a kiedy najlepiej go ciąć ?
-- 20 wrz 2015, o 20:19 --
Danusiu a kiedy najlepiej go ciąć ?
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Karolinko ja przycinam wczesną wiosną. Tnę w kulkę. Teraz było by mi żal kwiatów.
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Karolinko zapodaj Kasi zdjecia,,,,,Pozdrawiam