Jest słodziutki i soczysty, mimo, że rośnie w małej donicy obdarował mnie sporą ilością smacznych owoców.
Wyobrażam sobie jego możliwości w normalnych warunkach.

Pozdrawiam
To nie Copia, Copia nie ma dzióbka.
Też chciałam go w tym sezonie testować ale niestety nasiona z AWN nie dotarły ( w pewnym sensie - bo po prostu torebeczka była pusta )felixa pisze:Kellogg's Breakfast
Nie zgodzę się z wami . Jak wcześniej pisałem sadzonki pozyskałem od znajomego producenta który posiada dość dużą powierzchnie Tomimaru Muchoo na wełnie . Był kilka razy obejrzeć jak to wygada a i degustacja porównawcza też się odbyła z przewagą na smak pomidora z foliaka !!! . Jest bardziej mięsisty i aromatyczny. Szklarniowy jest bardziej uwodniony , ale ten z tunelu jest także prawidłowo wypełniony bez przebarwień które bardzo nękają tę odmianę .ekopom pisze:Też jestem tego samego zdania co pelikano11, Vp-1 jest u mnie podstawową odmianą i nieco mam Vp-2.
Tomimaru Muchoo jest raczej dla profesjonalistów, amatorsko nie wydobędzie się jego zalet, bo jednak jest wymagający stabilnego nawożenia, ale także mocno reaguje na niesprzyjające warunki. Nacisk nie powinien, aż tak mocno iść na odmianę pomidora, co na stworzenie mu odpowiednich warunków, zanim posadzimy rozsadę.