Ogród Marty cz. IV
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. IV
Babcine narcyzy bardzo urocze i niezawodne.
Jak zresztą wszystkie starsze odmiany, bo z tymi nowymi różnie bywa.
Jak zresztą wszystkie starsze odmiany, bo z tymi nowymi różnie bywa.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam 2 koperkowe ale chyba kwiatów się w tym roku nie doczekam dopiero się wygramoliły z ziemi...
a pozostałe na swoich miejscach pewnie zakwitną jak zwykle!
Dzisiaj był piękny dzień spędzony oczywiście na działce - walkę podagrycznikowi wypowiedziałam!

Dzisiaj był piękny dzień spędzony oczywiście na działce - walkę podagrycznikowi wypowiedziałam!
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dobry wieczór Martusiu!
Dzisiaj po rehabilitacji jak weszłam do ogrodu to wyszłam wieczorem, ale cała obolała ...wyścig z chwastami się zaczął
Dzisiaj po rehabilitacji jak weszłam do ogrodu to wyszłam wieczorem, ale cała obolała ...wyścig z chwastami się zaczął
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Grażynko,masz rację stare odmiany są bardzo mocne ,piękne ,pachnące i sentymentalne,uwielbiam wszystkie babcine kwiaty i są w moim ogrodzie na pierwszym miejscu,pozdrawiam
Maryniu,może za chwilę i pączki się wygramolą ,dzisiaj też byłam w ogrodzie,ale nie wiem co mam pierwsze robić i wprowadza mi się chaos, a walka z podagrycznikiem to walka z wiatrakami miłej nocki życzę
Marysiu,śmieszne jest to co my wyprawiamy w tych ogrodach ,zamiast po rehabilitacji odpocząć to my do fizycznej pracy ,ja bym pewnie zrobiła to samo,a wyścig z chwastami jest nieskończony
,zaraz będą fotki z ogrodu 
Maryniu,może za chwilę i pączki się wygramolą ,dzisiaj też byłam w ogrodzie,ale nie wiem co mam pierwsze robić i wprowadza mi się chaos, a walka z podagrycznikiem to walka z wiatrakami miłej nocki życzę
Marysiu,śmieszne jest to co my wyprawiamy w tych ogrodach ,zamiast po rehabilitacji odpocząć to my do fizycznej pracy ,ja bym pewnie zrobiła to samo,a wyścig z chwastami jest nieskończony
-
koziorozec

- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Matuś i u mnie pierwsze kwiaty RH dokładnie takiego czerwonego jak twój, znasz może jego odmianę?
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Martuniu witaj
Dawno mnie nie było ale szybciutko nadrobiłam i nasyciłam wzrok Twoimi śliczniusimi kwiatkami.
Tawuła obsypana kwiatami wygląda zjawiskowo
Dziś posadziłam eukomisy a Ty Martuniu już posadziłaś swoje?
Buziaczki ślę
Dawno mnie nie było ale szybciutko nadrobiłam i nasyciłam wzrok Twoimi śliczniusimi kwiatkami.
Tawuła obsypana kwiatami wygląda zjawiskowo
Dziś posadziłam eukomisy a Ty Martuniu już posadziłaś swoje?
Buziaczki ślę
-
koziorozec

-
koziorozec

Aguś,zobaczę jutro ,czy nie ma karteczki,bo nie pamiętam odmiany ,pozdrawiam
Aniu,bardzo lubię te tawułki,tak się przewieszają wśród zieleni,dobrze że przypomniałaś o eukomisach ,przecież siedzą w piwnicy takie talerze eukomisów i zapomniałam o nich,jutro będą zasadzone,pozdrawiam gorąco buziaczki dla Ciebie

Aniu,bardzo lubię te tawułki,tak się przewieszają wśród zieleni,dobrze że przypomniałaś o eukomisach ,przecież siedzą w piwnicy takie talerze eukomisów i zapomniałam o nich,jutro będą zasadzone,pozdrawiam gorąco buziaczki dla Ciebie
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Marto dlaczego te tulipanki są w doniczkach ?
Zaskoczyło mnie, że rododendrony pokazały już pierwsze kwiaty.
Widocznie to jakaś wczesna odmiana, bo moje mają jeszcze ściśle zamknięte pąki.
Zaskoczyło mnie, że rododendrony pokazały już pierwsze kwiaty.
Widocznie to jakaś wczesna odmiana, bo moje mają jeszcze ściśle zamknięte pąki.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martuś tulipany Ci nie kwitną, a tawuła i rh zakwitły ....zupełnie odwrotnie niż u mnie. To dobrze że lubisz tawuły, bo jedna czeka na Ciebie u mnie
Niezłą pracę wykonałaś na tej różance
Czy możesz mi powiedzieć co jest na zdjęciu na tulipankami?
A z ogrodem nie mam wyjścia na rehabilitację czekam od stycznia i nie wyobrażam sobie, żeby o tej porze nie wejść do ogrodu przez dwa tygodnie, po takim czasie nie byłoby już po co wchodzić
Niezłą pracę wykonałaś na tej różance
A z ogrodem nie mam wyjścia na rehabilitację czekam od stycznia i nie wyobrażam sobie, żeby o tej porze nie wejść do ogrodu przez dwa tygodnie, po takim czasie nie byłoby już po co wchodzić
-
koziorozec

Iwonko,tulipany muszę sadzić do doniczek bo w innym przypadku myszy wszystko mi zjedzą ,a jak tulipany przekwitną ,to wyjmę doniczki,zasilę i będą gdzieś na boku dojrzewały, zaschną im liście ,i tak do jesieni ,a potem znowu na rabatę,tak wygląda,że to wczesna odmiana rhododendrona,pozdrawiam
Marysiu,wolę robić nowe rabaty ,jak się mocować ze starymi drzewami ,ale nie miałam wyjścia ,tak się naciupałam korzeni ,że mi ręka chciała odlecieć ,ale inaczej nie da się nic posadzić,nie wiem o co Ci chodzi,o takie 3 kępki roślinek,,jest ich więcej ,ale nie zmieściły się na zdjęciu to są przetaczniki średniej wielkości ,białe ,różowe i niebieskie,bo na tej rabacie są też piwonie ,ale jeszcze małe,więc jest tam sporo przetaczników
,sama widzisz jedna kępka tulipaów zakwitła dzisiaj ,a reszta jeszcze nawet parę dni musi mieć czasu ,Marysiu,ja Cię rozumiem z ta rehabilitacją ,tyle rzeczy jest od nas niezależnych ,ja bym robiła to samo 
Marysiu,wolę robić nowe rabaty ,jak się mocować ze starymi drzewami ,ale nie miałam wyjścia ,tak się naciupałam korzeni ,że mi ręka chciała odlecieć ,ale inaczej nie da się nic posadzić,nie wiem o co Ci chodzi,o takie 3 kępki roślinek,,jest ich więcej ,ale nie zmieściły się na zdjęciu to są przetaczniki średniej wielkości ,białe ,różowe i niebieskie,bo na tej rabacie są też piwonie ,ale jeszcze małe,więc jest tam sporo przetaczników
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Śliczna ta różowa sasanka,jak będą siewki to pamiętaj o mnie 
Widzę, że masz tawułę...u mnie też rosną i bardzo je lubię. Mąż mi w tamtym roku obciachał porządnie, bo próbował nowe nożyce do żywopłotu i w tym roku słabiej kwitnie, ale i tak cieszy swoimi kwiatuszkami. Śliczna wiosna u Ciebie.
-
koziorozec

Dorotko,właśnie zostawiłam przekwitnięte łodyżki ,żeby dojrzały,tylko bardzo się boję dzieci ,chociaż mają zakazane zrywać,dwa kwiatuszki już przekwitły,a teraz rozkwitły nowe trzy,jak dojrzeją to zaraz wysieję ,może lepiej jak poślę nasiona?