Pozdrawiam
Ogródek AGNESS
- AgaNet
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Aga, cudne !!! cudne te wszystkie wianki !!!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
na pewno mi się nie uda zrobić takiego pieknego, ale postanowiłam sobie, że w sobotę coś uplotę i powieszę. Tak myslałam, ze hortensje pościnam, lawendę i takie tam inne ogigle, póki nie pomarzniete 
Ten taki piękny!
Ten taki piękny!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Aguniu, masz niezwykły talent. Jest tak, jak mówią dziewczyny - co jeden to ładniejszy. Też lubię takie robótki, ale z czasem makabrycznie krucho
Jednak jesienny na drzwi musze zrobić 
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zimnica i wietrzysko nie pozwalają wyjść do ogrodu.
Może powinnam w końcu wziąć się za wianek
bo tylko patrzeć, a będę ozdabiać go bombkami
Agnieszko podziwiam twoją organizację. Niby działasz w kuchni, a w międzyczasie "pleciesz" kolejny wianek
Może powinnam w końcu wziąć się za wianek
Agnieszko podziwiam twoją organizację. Niby działasz w kuchni, a w międzyczasie "pleciesz" kolejny wianek
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Śliczne ozdoby
Sama mam wiele lewych rąk, więc tym bardziej podziwiam
Przymrozki już "posprzątały" jednoroczne i dalie, trzeba się brać za wykopywanie.
Przymrozki już "posprzątały" jednoroczne i dalie, trzeba się brać za wykopywanie.
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Aga, dziewczyno o złotych rękach!
Co tu dużo pisać - jak już inni wszystko napisali
Jakże Ci zazdroszczę tego talentu..! Czy masz jakieś źródło inspiracji, czy wszystko wymyślasz sama? Wykonanie perfekcyjne i wszystkie detale zawsze dobrane z wielkim smakiem. Tylko podziwiać i zazdrościć
Miłego dzionka!
Miłego dzionka!
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ewuniu, Małgosiu, Aniu, Dorotko, Grażynko, Misiu, Ewuniu, Marysiu, Aguś, Miłeczko, Aniu, Iwonko, Justynko, Ewuniu, Milenko dziękuję kochane za miłe słowa o moich pracach
nawet nie wiecie jak niesamowicie miło jest czytać takie słowa. Kocham to robić i każda tak cieplutka i pozytywna opinia, to wielka motywacja do następnych dekoracyjnych działań i naprawdę ogromna radość
Dziękuję Wam bardzo
Dorotko pytasz, czy czegoś nie potrafię....a tak na prawdę to ja potrafię bardzo mało
np, co jest moją ogromną bolączką........ nie potrafię prowadzić auta i nie mam prawa jazdy
Grażynko i u mnie nadal od rana przetwory..... robią się kolejne soki z winogron..... miało być 3 wiadra....jest 5
no i to pokrojone wczoraj i posolone leczo po nocnym leżakowaniu musi być ugotowane i zapakowane w słoiki.....
Zaciekawiłaś mnie tym ciastem z winogronami..... też nigdy się z takim nie spotkałam.... jeśli zdecydujesz się zrobić, to daj znać czy smaczne...... i może przepisik
Miłeczko Twój wianuszek na pewno będzie śliczny, co do tego nie mam żadnych złudzeń
Hortensja jest wprost bajecznym materiałem na wianuszki, są to duże elementy i bardzo plastyczne, więc robi się bardzo szybko i łatwo a wygląda pięknie
Co roku takie robiłam, w zeszłym nawet pokazywałam w wątku jeden z nich i bardzo, bardzo namawiam
Lawendę w tym roku przegapiłam, za późno ścięłam, była już brzydka i na wianki się nie nadawała, a z lawendy też są przepiękne...... czekam z niecierpliwością na Twoje dzieło
Aniu koniecznie zrób wianuszek na drzwi..... i proszę pokaż
Iwonko czekam na Twój wianuszek..... na te z bombkami faktycznie już niedługo przyjdzie czas, więc trzeba się spieszyć
Wiesz z tą organizacją to nie tak do końca..... jak już borę się za wianuszki to w kuchni nic innego nie można robić
cała jest zawalona pudłami z dekoracjami, patykami, trawami.... nawet wejść trudno
....kiedyś pokażę moją kuchnię w czasie tworzenia wianuszków .....
Ewuniu u mnie na szczęście roślinki jakoś jeszcze się trzymają, jedynie koleuski donicach w nie najlepszej kondycji....
Milenko ja już tak mam , że nie umiem kopiować ....jak coś robię to wszystko wypływa z głowy..... po prostu robiąc wianuszek pomysł powstaje w trakcie pracy....
Zawsze jakiś tam pomysł w głowie się plącze 
Dorotko pytasz, czy czegoś nie potrafię....a tak na prawdę to ja potrafię bardzo mało
Grażynko i u mnie nadal od rana przetwory..... robią się kolejne soki z winogron..... miało być 3 wiadra....jest 5
Zaciekawiłaś mnie tym ciastem z winogronami..... też nigdy się z takim nie spotkałam.... jeśli zdecydujesz się zrobić, to daj znać czy smaczne...... i może przepisik
Miłeczko Twój wianuszek na pewno będzie śliczny, co do tego nie mam żadnych złudzeń
Aniu koniecznie zrób wianuszek na drzwi..... i proszę pokaż
Iwonko czekam na Twój wianuszek..... na te z bombkami faktycznie już niedługo przyjdzie czas, więc trzeba się spieszyć
Wiesz z tą organizacją to nie tak do końca..... jak już borę się za wianuszki to w kuchni nic innego nie można robić
Ewuniu u mnie na szczęście roślinki jakoś jeszcze się trzymają, jedynie koleuski donicach w nie najlepszej kondycji....
Milenko ja już tak mam , że nie umiem kopiować ....jak coś robię to wszystko wypływa z głowy..... po prostu robiąc wianuszek pomysł powstaje w trakcie pracy....
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Szkoda, że nie robisz na sprzedaż tych wianków.
Sama też bym się skusiła, gdyby cena była przystępna.
Ciasto myślę zrobić biszkoptowe a do środka wsypać winogrona i z góry polać polewą / jeszcze nie wiem jaką / , żeby nie wysychało.
Do kawy powinno być OK, zastanawiam się tylko czy te pesteczki nie będą mi przeszkadzać.
Zaś pokrojone pewno w pieczeniu by się zeschły i nie byłoby ciekawe przebarwione ciasto.
Hmm.....
może dorzucisz jakiś pomysł ? 
No to idę do
dalej przetwarzać. 
Sama też bym się skusiła, gdyby cena była przystępna.
Ciasto myślę zrobić biszkoptowe a do środka wsypać winogrona i z góry polać polewą / jeszcze nie wiem jaką / , żeby nie wysychało.
Do kawy powinno być OK, zastanawiam się tylko czy te pesteczki nie będą mi przeszkadzać.
Zaś pokrojone pewno w pieczeniu by się zeschły i nie byłoby ciekawe przebarwione ciasto.
Hmm.....
No to idę do
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aguś tworzysz cuda 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Grażynko wianuszki jak najbardziej robię również na zamówienie i sprzedaję
Jeśli jesteś zainteresowana to więcej mogę napisać na PW
Ciasto z winogronkami może być pyszne..... ale wydaje mi się, ze pestki jednak mogą przeszkadzać...... lepiej chyba jednak przeciąć na pół i wyjąć pesteczki..... Pytasz o pomysł..... wiesz z takich szybciutkich ciast, to do głowy przychodzi mi takie:
Upiec zwykły biszkopt, przekroić na pół, troszkę nasączyć wodą z cytryną. Ugotować galaretkę do której wrzucić na gęsto wypestkowane winogronka. Gdy galaretka będzie już prawie stężała to wylać połowę na 1 blat, przykryć drugim i wylać drugą część galaterki z owocami( galaretki z owocami musi być sporo, żeby warstwy były grube) Można też przełożyć tylko jedną warstwą galaretki a wierzch wylać lukrem ....... a wersja taka bardziej wypasiona
to na wierzch ubita śmietana i co Ty na taki pomysł ???
Agulka dziękuję bardzo
Ciasto z winogronkami może być pyszne..... ale wydaje mi się, ze pestki jednak mogą przeszkadzać...... lepiej chyba jednak przeciąć na pół i wyjąć pesteczki..... Pytasz o pomysł..... wiesz z takich szybciutkich ciast, to do głowy przychodzi mi takie:
Upiec zwykły biszkopt, przekroić na pół, troszkę nasączyć wodą z cytryną. Ugotować galaretkę do której wrzucić na gęsto wypestkowane winogronka. Gdy galaretka będzie już prawie stężała to wylać połowę na 1 blat, przykryć drugim i wylać drugą część galaterki z owocami( galaretki z owocami musi być sporo, żeby warstwy były grube) Można też przełożyć tylko jedną warstwą galaretki a wierzch wylać lukrem ....... a wersja taka bardziej wypasiona
Agulka dziękuję bardzo
- asma

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Jak chcesz to wkleję przepis,który bardzo mnie pociąga i intryguje od lat,a niestety do tej pory znam tylko przepis;)) 
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Agnieszko, nieustannie cię podziwiam
Z zachwytu szczęka mi opada.....naprawdę.....
Proszę, też o info na PW o cenach twoich rękodzieł
Proszę, też o info na PW o cenach twoich rękodzieł
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Agnieszko obiecuję poprawę i nadrobię zaległości. Tymczasem wpisuję się, żebym CIę już więcej nie zgubiła.
Podziwaim Twoje kompozycje na rabatach- też żurawki pokochałam, a na wianki wprost napatrzeć się nie mogę
. Piękne 
Podziwaim Twoje kompozycje na rabatach- też żurawki pokochałam, a na wianki wprost napatrzeć się nie mogę
- nemezja

- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Aga
. Cudne twory. Aż mnie naszło żeby gdzieś się przejść, nazbierać co trzeba i coś samej stworzyć. Nawet jak wyjdzie w połowie tak piękny jak Twój będę zadowolona.